• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DAHY
    DAHY --- ---
    JONY: Podle té fotky to ale vypadá, že právě o to ti šlo.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    JONY: myslim, že kdyby to dělalo víc lidí, svět by byl mnohem hezčí a příjemnější místo:) (a ergo by i ten pámbu byl vlastně rád)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    JONY: ale plusicky se posypou, tema se to zahladi.
    JONY
    JONY --- ---
    ...že jsem si nafotil před chvílí nějaké exhibo hanbaté fotky před krucifixem a řečeno s klasikem, až mám obavy, že mě Pánbůh potrestá.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    HEJSEK23: Jo, to bylo strašně milý, made my day!:)) Ale nebylo to ráno, to bysem asi vrčela víc než pusina nebo se schovala za nejbližší křoví:D
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Mi tak pripomina... Všichni ve sluzbach miluji lidi, kteri prijdou a bez pozdravu vyhrknou "jedno pivo"... jídelní listek, jen bych potreboval, atp. .... Ne, nikoho to nezajima, většinu lidi to zajima az po "dobry den, ja bych prosil"
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    DEADSLUT: na druhou stranu náhodné setkání s tebou mi zpříjemnilo zbytek dne
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    ADELHAIDA: ježišmarjá, moje osobní peklo, potkat v mhd známýho, zejména cestou do práce, kdy ještě nemám probuzený sociální dovednosti, abych potenciální smalltalk zdvořile utla a mohla si číst. Leckdy mi při těhle náhodných setkáních přijde, že ani jedna strana tak uplně neví, co se očekává a jak to udělat, aby to nevypadalo neslušně, a má(me) dojem, že jen pozdravit a jít dál je jakože málo, když už jsme v tý jedný tramvaji. (v angličtině mi to z nějakýho důvodu problém nedělá, ale zaboha nejsem schopná tuhle dovednost přenést do češtiny. A miluju jednoho známýho, který bydlí za rohem ode mě, a umí při setkání tu interakci udělat krátkou, nezávaznout, a zrežírovat to do pro mě přijatelné a milé podoby. Před nim se před jedinym neschovávam:D)
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    HEJSEK23: My si zamilovali au revoir. Na Korsice jsme zašli snad do každýho obchodu, jen aby jsme mohli poudravit au revoir :D
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: kdyz nekam vlezu, tak pozdravit je zaklad slusnosti. Jenže na me si stezovala i sousedka, která se hrabala zrovna v zahonu a ja ji nevidela. Takze uz jsem byla "ta, co se odstěhovala do prahy a uz nezdravi" na vesnici hodne špatná značka :))
    Ted bydlim v casti Prahy, kde se lidi zdravi, i kdyz se potkají se psem a je to mile, přátelské. Rozhodně tvemu dítěti nikdo nikdy nebude nadavat, že pozdravil. Ale proboha, nemlať ho za to, kdyz to neudělá! :))
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Rád zdravím. prima to bylo v Itálii kde sem zdravil snad i kočky. bon giorno! Úplně na každýho..
    a příbuzná mě prosila abych už toho nechal že se stydí
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: v takovém světě by se mi líbilo :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NELLAS: Tady se mi to stava ale spolecnost je jina - kolegove se smejou, ze projdu kolem v obchode a nevidim. Vedi ze to nemyslim zle, jen asi nad necim premejslim no.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BERUSKA_CA: Já většinou cizím vše odkývala a pak se odsunula o krok a nechala dospělé se bavit. Ovšem vytahovat takové věci na někoho, kdo má už notnou dobu občanku, a mohl by mít i vlastní děti, je prostě nesmysl. To je větší faux pas než celý den nikoho nepozdravit!
    I když jsem se minule přistihla, že jsem poznamenala, že známé dcera, kterou znám jako škvrně z kočárku, fakt vyrostla (ta holka mě v -nácti přerostla o půl hlavy) :D - to jsem se za sebe až zastyděla.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: To už mi žíly ale vůbec nerve.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: zdravit známé lidi je zhruba na úrovni nenosit do opery tepláky, obojí je v našich zeměpisných šířkách a délkách společenská norma, jejíž nedodržování sice nikomu neublíží, leč znamená, že bude zaklasifikován ostatními do jisté kategorie :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NELLAS: V mem souctu hrichu se nejake nezdraveni ztratilo.
    Ja pozdravila, kdyz me prinutili, ale na ty “chytry” otazky jsem odpovidala mlcenim. Pravdu jsem rict nemohla a lhat se nesmi. Takze se okoli dohadovalo, zda ma mala Beruska nadloubano.
    To nevyhrajes :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SALVATOR: Jo, chlapi to maj v tomhle jednodušší, většinou do nich kvůli smalltalku nikdo nereje.

    Je fakt, že jsem byla vždycky sebevědomý dítě (díky rodičové!) a konverzaci jsem uměla ve většině případů i ukončit, když mi byla nepříjemná. A taky je pravda, že některý sousedi jsou takhle žoviální. Nenapadlo mě, že by to mohl být problém, takže děkuju za námět k zamyšlení. Ale ty učitelky ve školce by teda zdravit mohl:-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    U nás na gymplu ředitelka říkala, že když má štěstí, tak jí studenti odpovídají na pozdrav. Někdy je dobrý nenasazovat laťku moc vysoko. :-]

    Na druhou stranu, žiju na venkově a tady se prostě zdravěj všichni a pořád. Někde jsem četl názor, že je to jeden v příznaků toho, jestli to místo, kde člověk žije, pokládat za město nebo za venkov (v tý urbanizovaný aglomeraci, co se táhne kolem švýcarskýho břehu Ženevskýho jezera, je to těžký odlišit, i když co si budeme povídat — žádný skutečný město, to jest milion obyvatel a metro, tu nemaj). Takže když pak přijedu do opravdovýho města, mám tendence pozdravit i při nástupu do tramvaje.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Neboj, oni tě pomluví za zády :D
    U mě je ještě problém ve špatné paměti na obličeje kombinované s tím, že jak se zamyslím a nečekám, že bych mohla potkat někoho známého, tak si ho nevšimnu, i kdybychom kolem sebe prošli na dvacet centimetrů a on mi mával před obličejem (nadsázka fakt jen malá). Většina lidí to bere s humorem, že jsem si jich nevšimla, ale někteří se fakt jsou schopní urazit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam