• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    VESTIGIA: Co jako :)) my si vzdycky pisem se starejma kamaradama, kdyz to davaj :)) umime to nazpamet a je to nase detstvi :D
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    VESTIGIA: guilty pleasure
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    GREAT_R: Proběhlo před chvílí. "Co zase řveš?" :-)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    VESTIGIA: už zase koukám na Slunce seno jahody. Budiž mi omluvou, že jsem nemocná a trávím krásný den v posteli :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: no mám zaškrtnutou VII., určitě ty s hladkou moukou a olej, droždí je fajn, ale i ty s kypřícím práškem jsou dobré, ale musí se sníst hned, jinak ztvrdnou po vychladnutí. A všechno jsem dávala na plech, takže tenčí vrstva, ne do formy..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: a kterej je nejlepší? já tu kuchařku taky miluju, hřbet má slepovaný, stránky poprskané, prostě od pohledu používaná :-)
    (mmch taky jsem ji dostala k dvacetinám. od ex tchýně. ve finále asi nejlepší věc z celého toho manželství :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: jé hele "2000 receptů z české a zahraniční kuchyně" mám v salátovém (horším) stavu, protože mi to dala máma ve dvaceti jako první kuchařku a podle toho jsem se učila vařit... pěkně podle rejstříku jsem šla skoro recept po receptu... a je tam 8 receptů na těsto na pizzu, z nichž některé jsou vynikající
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    Nesnášim zdravení cizích lidí, se kterejma v tu chvíli jinak vůbec nemusím interagovat.

    Takový to ve výtahu v budově, kde nás pracuje 2,5 tisíce.
    Zdravení recepčních, kolem kterých procházím 8 metrů daleko k turniketům a oni mají stejné všichni zabořené hlavy do monitorů.
    Úplně cizí kolegové u kávovaru.
    Čekárna u doktora plná cizích lidí, pokud jsem objednaná na čas, a nepotřebuju vědět, kdo je poslední a po kom jdu na řadu.

    Recepční zdravím, když přicházím k pultu, protože něco potřebuju. Kolegy zdravím, pokud jsme spolu už někdy mluvili. Ale proč mám zdravit někoho, s kým nechci a nepotřebuju navazovat jakejkoliv kontakt?
    Argument "je to slušnost" mi leze krkem.

    Uvědomila jsem si to včera, když jsem odcházela z terapie, prošla čekárnou, a když jsem otvírala venkovní dveře, další její klient se po mně nasraně otočil s velmi agresivním "Naschle." Asi jakože co si to dovoluju ho nepozdravit nebo já nevím. Tady u toho týpka to není poprvý a vysírá mě to hrozně. Jednou mi to udělá, když budu odcházet uslzená po náročným sezení, a já ho zjebu na doby, jestli se úplně posral a proč na mě kurva mluví.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    KURE: Samotný vaření je dost těžký. A ještě tomu dávat další efort do katalogizace receptů... V příštím životě chci bejt bohatá běloška, co na to má čas...
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: mužeš ty fotky nechat vytiskout jako fotoknihu :D
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Dneska sem se ulila z práce. Nelituju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: hledat recepty na počítači je ale úplně jiná disciplína :-)
    KURE
    KURE --- ---
    GREAT_R:
    TRISSIE: digitalizace... ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREAT_R: když to vytrhám, tak už je nikdy nenajdu, to už jsem zkoušela. mít to per číslo a pak si třeba vytáhnout 2-3 čísla "červen" a hledat inspiraci mi funguje líp.
    ale teda stejně nejradši mám ty opravdu staré, do roku 2010. Tam jsem inspiraci našla pokaždé, ty nové fakt prolistovat a vyhodit. ani trhat není potřeba.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    TRISSIE: Jako konkrétně tyhle časáky, to je takovej Kondo moment, kdy si chceš připomentou, že nejsi skladiště. Ty dedikovaný knížky jsou aspoň bez reklam a když jsou starý, tak je to úplná časová kapsle, ale třeba takovej apetit, když mi někdo donese... já prostě nechci číst o tom, že nějaká koza z liberce otevřela restauraci, kde vaří zelňačku. Já chci jen ty recepty a fakt je nejlepší to z toho vytrhat.

    Jinak mám rád jednu tiktokerku @shawnas_ideas, co se rozhodla natočit recepty z nějaké 50-60s kuchařky - z dob, kdy se každé jídlo jmenovalo salát a želé muselo být úplně ve všem. některé jsou shogingly dobré, ale většinou je to pohroma v kuchyni (posledně zkoušela jakési pečené kuře v citrónové želatině, bylo to hrozný, ale je z USA a asi nikdy neviděla tlačenku)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GREAT_R: k mojí kosmetičce muži chodí. Obvykle je tam tato cesta: muž má problém, manželka ho objedná.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GREAT_R: ja teda musim rict, že me těší, když u chlapa vidim aspon nejake základní prostředky na péči o pleť. Protože i u chlapa jsou černé tečky a zanedbana pleť nehezke, ale vzhledem k tomu, jak to mam ja, tak se nedivím, že se tam chlap nezene :) Ted když bych tam sla, tak by mi určitě vysvetlili, jak uz jsem davno mela mit nejaky druh vpichu kolem oci, na čele a oční víčka ideálně uriznout. Nekdy mi stačí kecy kamaradek, co se těmto procesům věnují.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORIARTY,VELCORO: vaření podle receptů a sbírání kuchařek/časpopisů o vaření jsou dvě úplně jiný disciplíny! :-)

    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    MICHELLEDANIELS: Já vlastně nevím, co to mám s pletí, jestli je suchá nebo mastná, nebo co... A nechce se mi to řešit ani s kosmetičkou, protože tam přeci macho chlap nechodí, ani na kožním protože jsem přeci jen zdravej, netrápí mě svrab ani nic podobnýho. 🙄
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam