• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: kolik procent populace nesplní tvoji podmínku?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Kamarad si pujcil muj photoshop, vyfotili jsme barak a on si mohl natirat obrazek, az se rozhodl, co pujde. Zijeme v technickem svete, staci nebejt hnup.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    BERUSKA_CA: Přečetl jsem si nejdřív jenom první větu a dost mě to popravdě zmátlo. :D

    Ale jo. Asi máš pravdu. :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LIQUID_SOUND: Jsi muj otec, nemas rozum ani cit a nenechas si poradit. A tak maji v dome zlutou koupelnu s cervenou podlahou. Naprosta hruza. Rekla jsem to, urazil se. Je prece nase povinnost, aby se nam to libilo. Interier je opici draha. Kazdej uz se prastil o skrinku a zakopl o sprchovy kout, ale nesmi se to rikat nahlas.
    Od te doby mam soucit s ohavnymi stavbami a rikam si, komu v te rodine asi preskocilo a jak musi ostatni trpet.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    MAR_TINA: Chátra zbohatla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: existuje technika v historii se používala, kdy se nanese na fasádu nebo vnitřní zeď zářivá výrazná barva a překryje se bílou a výsledná barva je ředěná a tlumená. Při škrábání lze udělat tu chybu, že za konečnou barvu máš tu spodní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LORD_DE_SEIS: oni to tak chtějí. A jsou spokojení s modrými pruhu v růžové, fakt.

    Dostanou barevný vzorník na fasádu a v tu chvíli se jim rozjasná svět - mohu si vybrat, navíc něco, čemu rozumí (nebo si to myslí) a následek bude vidět.
    že představit si barvu z A5 na celku je těžký, to úplně každý neví. Že by ti firmy nabídly udělat na fasádu 4 větší čtverce a pak si vybereš, se nedělá. A že by tam měl být nějaký kontext s okolím a historií... to buď lidi netuší nebo to vnímají, že jim zase chce někdo něco nařizovat.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Zároveň nepopírám fakt, že existuje spousta lidí, kteří k rekonstrukcím přistupují zodpovědně a vše dělají s citem a ohledem na původní prvky apod., jen jsou to jednotlivci v záplavě plastových oken a polystyrenových obkladů :/.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Přiznám se, že se tomuhle jevu vůbec nedivím - za režimu se tu úplně zničila kultura bydlení, manipulovalo se tu s obyvatelstvem z místa na misto, které k novému obydlí nemělo vztah a cpali vesnický lid do paneláků na hroudě hlíny a bahnu.. co chcete, aby si takoví lidé stavěli? Snad ne prvorepublikové vily s nábytkem na míru :D.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LORD_DE_SEIS: já pamatuju případ jednoho jihočeského statku, kde na základě škrábání starých nátěrů přišli na to, že původně byl statek hráškově zelený. Tak ho tak namalovali a pak zjistili, že to původně byla šedozelená a po ní žlutá, a i to co viděli po škrábání jim do půl roku vybledlo. Takže měli jakože historicky zelenou, o které sami věděli, že není správně.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LIQUID_SOUND: taky jsem nad tim párkrát přemejšlel...předpokládám, že je to nějakej extrémní kolenovrt a tahle barva byla v nějaký hrozný 90% akci, protože ji (světe div se) nikdo nekupoval a končila její expirace. Jiank si to nedovedu vysvětlit
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LORD_DE_SEIS: Xkrát jsme se o tom bavili v autě... Doprdele jak novopečenej majitel domu dojde k tomu, že chce něco takovýho? Krz nějaký instáčový trend settery? Časáky/weby? Nebo to nutěj developeři?

    U nás na chalupě za vsí jsou novostavby i pruhovaný. Třeba zelená s nějakou pískovou, cca dvoumetrový vertikální pruhy. Wtf?! Jak se může stát, že někdo tohle shledá jako ok, takhle to má vypadat?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Já bych tam dal takovou tu pěknou zelenou

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LIQUID_SOUND: plísni zdar
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LIQUID_SOUND: kdyz uz, tak do kombinace merunky a sede, diky
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PALEONTOLOG: A co se ti jako nezdá? Prostě dáme plastový okna a ty buržoazní ozdoby z fasády jednoduše schováme. Stejně každýho jenom obtěžujou. A celý to půjde do pěkný lososový barvy. Tak je to správné, tak to má být.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    priznam se, ze me serou rovny fasady, holosteny, velky prazdny plochy. idealne kdyz po zatepleni zmizi posledni zbytky stuku. obdobi denesance totok
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Přiznávám, ze je mi bytostně nepříjemné, když si někdo dobrovolně namaluje zdi domu, bytu, kavárny, etc. světle zelenou nebo oranžovou barvu nebo dokonce kombinaci obojího. Mám z toho depku. Připomíná mi to nemocnice a celkově se mi to opravdu ekluje #sorryjako
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NOFNAK: Já s tím v principu souhlasím (aniž bych teda hejtila olympiádu, naopak, letos jsem fakt nadšeně koukala). Totéž mě teď štve v akademický sféře - už je to taky závod na body v disciplíně extrémně formalistních textů, co už se nedají vůbec číst a jejich hodnota je z většiny zcela nulová (respektive jejich primární hodnota je generovat hierarchický žebříčky, do kterejch se umisťujou vědci). Hodně jsem nad tím přemejšlela právě v souvislosti s olympiádou, ty světový žebříčky a počty bodů a tak. Člověk je fakt strašně kompetitivní hierarchická opice, neustále hraje hry na body a dělá mu to dobře (hlavně určitejm typům samců, jejichž největší sen je probudit se jednoho dne jako silverback). Akorát ty hry hrozně rychle degenerujou a stávají se hrama pro hry, ze kterejch mizí jejich původní smysl. Sport byl kdysi o zdraví, síle, fair play, dneska je vrcholovej sport naopak extrémně nezdravá věc zaplavená dopingem, hlavně mít co nejvíc bodů za každou cenu. A akademický prostředí zase pomalu přestává bejt o poznání, diskusi a výuce a stává se územím individuálních hyperformalizovanejch exhibic, zbytečnejch textů, navoněnejch fixlů a nekonečnejch egotripů, hlavně mít co nejvíc bodů za každou cenu. A teď jedna věc je to vidět a umět to pojmenovat, ale druhá věc je, co si teď počít se svým životem, krucisakra.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOFNAK: samozřejmě
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    GRANTORINO: To samé můžeš udělat s mým příspěvkem.

    Prostě mne irituje, jak to nelze nikde minout. Přitom nějaká myšlenka sportovního chování, cti a dalších lidských kvalit je pryč.
    Jde už jen o bussiness.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam