VERSONNENHEIT: to jsou takový věčně se opakující komentáře. Jedná věc je neumět se líčit a to je úplně jasně ke kritice, ok a souhlasím.
Druhá věc je, že pokud nemáš proč se líčit, tak to klidně nedělej, ale pro někoho to význam má a je to prostě estetické vylepšení, které popravdě u dobře nalíčené ženské vylepší to, co se považuje za nedostatky. A jako s věkem nebo dětma a zapřažením se to prostě objevuje, nikdo nejsme jako z katalogu.
Znát to nemusíš, ale kruhy pod očima z nevyspání. Všelijaké fleky, co se objeví po těhotenství, někdo má akné, s tím bojuje nebo další změny, člověku to nemusí být příjemné, tak to prostě zakryje poměrně jednoduše, pokud to nevyřeší třeba nějaký krém.
Jako já jsem kolikrát přiběhla do práce hotová bez líčení a ještě poslouchala, jestli jsem nemocná. No tak jsem si dovolila přijít bez líčení.
Nejvíc řvou proti líčení lidi, kteří to ani nepoznají, když je to udělané dobře a lehce a sami to nepotřebují.
To, že to ty nepotřebuješ, good for you.
Já taky chodím 90% času nenalíčená, pokud se nepočítá máznutí hnout rtěnkou nebo řasenka lehce a korektor.
A co? Horlíš takhle i proti hezkému oblečení nebo dalším věcem?
A vůbec si tedy nemyslím, že to mám co dělat s mým sebevědomím. Tak jako se chci hezky obliknout, tak se prostě k tomu lehce nalíčím a navoním něčím, co mi hezky voní (což samozřejmě neznamená na sebe vylejt deci parfému.). Prostě se o sebe starám tak, jak uznám za vhodné.
Co vadí mně jsou teď populární parfémy do pračky na oblečení, kdy tomu člověku ultraintenzivně "voní" oblečení na dva metry a ty to musíš vydržet třeba dvě hodiny s ním na tréninku v místnosti.