• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    No. A Moniky a Martiny. Je to debilní, ale asi jsem se narodila bez toho neuronu, co umí rozlišovat tyhle jména. Musím danou dámu fakt znát dlouho (klidně na nyxu! :D), abych si zapamatovala, jestli je Monika, nebo Martina. Jinak mi ty jména prostě splývají dohromady. O dost nepraktičtější, popravdě, než si plést Rychnov nad Kněžnou - miliony malých denních piditrapasů zaručeno.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    A Ryhnov nad Kněžnou a Rychnov u Jablonce nad Nisou
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALVATOR: Ortenovo a Ostrcilovo namesti
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Díky Machovi a Šebestový a Machovo: "Zajíc žije v lese, žije v lese..." mám pomůcku na to, abych nepletla zajíce a králíka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: ulici Elišky Krásnohorské a Karolíny Světlé.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nejhorší sou Sokolská a Sokolovská.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A taky Trutnov a Turnov.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: Ehm, nedokážu rozlišit Most a Chomutov.
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    NELLAS: to je ještě dobrý. Já jsem léta žila v Mostě a navzdory tomu jsem si pletla (a občas dosud pletu) Chomutov a Teplice. Pohled na mapu napoví, že je to hodně povážlivé až intelektové znejistujici. A aby bylo jasno, mluvím o letech dospělých.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GIRAFFKA: Mně se dřív pletl Lisabon a Madrid, znám lidi, co si pletou Karlovo a Palackého náměstí, případně Břežany a Březiněves :))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NELLAS: mne etymologie a entomologie.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    DEADSLUT: ...to sou ty objektifikační crushe, achjo, teď jsem si o kus vedle všimla, po mnoha letech na nyxu, že to neni eertu ale errtu. v mém nominativně-dyslekickém srdci asi zůstaneš misnamed.
    a přiznávám, že se mi to nestalo poprvé (a asi ani naposled), bejt platonicky zabouchlá do někoho, u koho ani pořádně nevim, jak se jmenuje.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Pletou se mi Řepy a Řeporyje.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Nemám rád slovní spojení typu "pouhým zrakem". Jakože bez pomůcek, korekce, lupy atd. Já to chápu, v technickým popisu je třeba to nějak odlišit. Ale nemusím být anatom nebo biolog, abych si uvědomoval, jakej zázrak je zrak! Potažmo celý naše tělo, a to mu ještě zdaleka kompletně nerozumíme, o psychosomatice nemluvě. Ty miliardy buněk, ten kompletně fungující systém, spolupracující pro dobro celku... Máme se ještě hodně co učit.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BIRMA: Máš recht. A vidíš, to jsi mě přivedla k dalšímu veledůležitému bodu, na který jsem úplně zapomněl, já kokot. V online komunikaci prostě chybí ta neverbální část, což - jak víme - je kolem 70 %. Pročež působit jako pí_/ko_, resp. jako někdo úplně jiný je rázem mnohem snazší než při komunikaci tváří v tvář. ;)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dneska jsem si po obědě dal panáka. Post prandium bibi.
    SITH
    SITH --- ---
    dneska jsem si dal cappuccino po obědě, mi dispiace tanto amici.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zjistila jsem, že vnímám nyx jako širší rodinu a když umře někdo, od koho jsem jen tu a tam přečetla pár vět, itak mě to hodně zasáhne.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    STEPNI_VLK: Ještě mě napadá, že když se s někým bavíš "face to face," tak máš daleko víc prostoru toho druhýho vyslechnout a třeba i během diskuze zjistit, že tyjo, na tom jeho pohledu je taky něco platnýho - navíc je to celý zasazený do nějakýho kontextu. Kdežto v online prostoru je to často tak, že někdo tzv. nastolí otázku nebo téma a lidi se pod to vyjadřujou. A to už tou formou znamená formulovat ten názor nějak (což taky ne každej zvládne) a taky něco jako "čtení s porozuměním" což zvládá teda ještě daleko míň lidí. Např. že reagují jen na první větu sdělení (nebo headline), nebo vůbec nechytí to jádro a točí se na těch nejmíň důležitých kokotinách. A hlavně - tam neprobíhá takový to obrušování hran, jako v normal diskuzi. Většina lidí prostě něco vyplivne a dál už na to nijak moc nenavazuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam