• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    ERRTU: do Planetária? :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    žena chodí na kurz astonomie a já si z ní tak dlouho dělal srandu kdy nám začne dělat horoskopy, jestli už zkoušeli kámen mudrců, nebo aspoň to zlato z měsíčního svitu... že teď tu astrologii prostě cpu automaticky všude. všem astronomům které v budoucnosti nevhodně označím za kellyovské míchače rtuti, se tímto dopředu omlouvám...
    a hodina Sirael bude!
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    Když jsem byla dítě, pletly se mi Karlovy Vary a Hradec Králové.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PROSTE_LO: všichni, koho jsem kdy navigovali, si radši velmi rychle zvykli na směry dokemně a doktobě, občas i dorovně
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PROSTE_LO: to delam taky, ale nastesti u toho jeste ukazuju a plati to, co ukazuju..nemuzu se dockat, az se v pristim zivote narodim jako pravak. Bral bych i jako hlavonozec, ale to bych si chtel nejdriv na chvilku vyzkouset
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PROSTE_LO: Ta druhá levá!
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    SALVATOR: Husova, Husitská a Husinecká (který ještě vobě na Žižkově, což považuju za obzvlášť nefér)
    MAR_TINA: a ten mindfuck, že na Karláku maj sochu obě, už jsem si vymyslela spoustu mnemotechnickejch pomůcek, abych si zapamatovala, která je která, ale zcela bezvýsledně.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Pravá a levá - to mám taky. Ale pouze v případě, kdy to musím říct rychle. Klasická situace: jedu v autě jako spolujezdec a naviguji. Před křižovatkou se řidič ptá, kam má jet. Já vím, že máme jet vpravo a řeknu vlevo. Jinak moc často se to nestává, většinou řídím já a trasu mívám pro jistotu v navigaci.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PAKOBYLKA_: Zajíc obecný žije v lese, žije v lese, žije v lese... akorát to vypadá, že je to přesně naopak :D

Rozdíl mezi zajícem a králíkem divokým | 🐇 Ňufíček
    https://domacikralicek.cz/kralik-vs-zajic
    Oblast výskytu
    KRÁLÍK se zdržuje převážně v zarostlé krajině, jako jsou lesy, remízky, parky. To je dáno i jeho omezenou schopností úniku před predátorem, kdy uteče do nejbližší nory.

ZAJÍC na druhou stranu preferuje otevřenou krajinu, louky, pole. Je to vytrvalý běžec a tak si i s predátory kolem může pobyt v otevřené krajině dovolit

Věda pro děti: Jaký je rozdíl mezi zajícem a králíkem? Kdo z nich nepohrdne masem? | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/veda-pro-deti-rozdil-mezi-zajicem-kralikem-kdo-nepohrdne-masem_2303122142_kac
    Králíci obývají lesy nebo jejich okraje a vyhrabávají si nory. Za to zajíci žijí spíše na otevřených prostranstvích, třeba na pláních nebo polích a hnízda si vytváří na povrchu.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já si občas pletu pravá a levá.
    Myslím si to správně a řeknu špatný slovo
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    No. A Moniky a Martiny. Je to debilní, ale asi jsem se narodila bez toho neuronu, co umí rozlišovat tyhle jména. Musím danou dámu fakt znát dlouho (klidně na nyxu! :D), abych si zapamatovala, jestli je Monika, nebo Martina. Jinak mi ty jména prostě splývají dohromady. O dost nepraktičtější, popravdě, než si plést Rychnov nad Kněžnou - miliony malých denních piditrapasů zaručeno.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    A Ryhnov nad Kněžnou a Rychnov u Jablonce nad Nisou
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALVATOR: Ortenovo a Ostrcilovo namesti
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Díky Machovi a Šebestový a Machovo: "Zajíc žije v lese, žije v lese..." mám pomůcku na to, abych nepletla zajíce a králíka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: ulici Elišky Krásnohorské a Karolíny Světlé.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nejhorší sou Sokolská a Sokolovská.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A taky Trutnov a Turnov.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: Ehm, nedokážu rozlišit Most a Chomutov.
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    NELLAS: to je ještě dobrý. Já jsem léta žila v Mostě a navzdory tomu jsem si pletla (a občas dosud pletu) Chomutov a Teplice. Pohled na mapu napoví, že je to hodně povážlivé až intelektové znejistujici. A aby bylo jasno, mluvím o letech dospělých.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GIRAFFKA: Mně se dřív pletl Lisabon a Madrid, znám lidi, co si pletou Karlovo a Palackého náměstí, případně Břežany a Březiněves :))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NELLAS: mne etymologie a entomologie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam