• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PROSTE_LO: Ta druhá levá!
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    SALVATOR: Husova, Husitská a Husinecká (který ještě vobě na Žižkově, což považuju za obzvlášť nefér)
    MAR_TINA: a ten mindfuck, že na Karláku maj sochu obě, už jsem si vymyslela spoustu mnemotechnickejch pomůcek, abych si zapamatovala, která je která, ale zcela bezvýsledně.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Pravá a levá - to mám taky. Ale pouze v případě, kdy to musím říct rychle. Klasická situace: jedu v autě jako spolujezdec a naviguji. Před křižovatkou se řidič ptá, kam má jet. Já vím, že máme jet vpravo a řeknu vlevo. Jinak moc často se to nestává, většinou řídím já a trasu mívám pro jistotu v navigaci.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PAKOBYLKA_: Zajíc obecný žije v lese, žije v lese, žije v lese... akorát to vypadá, že je to přesně naopak :D

Rozdíl mezi zajícem a králíkem divokým | 🐇 Ňufíček
    https://domacikralicek.cz/kralik-vs-zajic
    Oblast výskytu
    KRÁLÍK se zdržuje převážně v zarostlé krajině, jako jsou lesy, remízky, parky. To je dáno i jeho omezenou schopností úniku před predátorem, kdy uteče do nejbližší nory.

ZAJÍC na druhou stranu preferuje otevřenou krajinu, louky, pole. Je to vytrvalý běžec a tak si i s predátory kolem může pobyt v otevřené krajině dovolit

Věda pro děti: Jaký je rozdíl mezi zajícem a králíkem? Kdo z nich nepohrdne masem? | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/veda-pro-deti-rozdil-mezi-zajicem-kralikem-kdo-nepohrdne-masem_2303122142_kac
    Králíci obývají lesy nebo jejich okraje a vyhrabávají si nory. Za to zajíci žijí spíše na otevřených prostranstvích, třeba na pláních nebo polích a hnízda si vytváří na povrchu.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já si občas pletu pravá a levá.
    Myslím si to správně a řeknu špatný slovo
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    No. A Moniky a Martiny. Je to debilní, ale asi jsem se narodila bez toho neuronu, co umí rozlišovat tyhle jména. Musím danou dámu fakt znát dlouho (klidně na nyxu! :D), abych si zapamatovala, jestli je Monika, nebo Martina. Jinak mi ty jména prostě splývají dohromady. O dost nepraktičtější, popravdě, než si plést Rychnov nad Kněžnou - miliony malých denních piditrapasů zaručeno.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    A Ryhnov nad Kněžnou a Rychnov u Jablonce nad Nisou
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALVATOR: Ortenovo a Ostrcilovo namesti
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Díky Machovi a Šebestový a Machovo: "Zajíc žije v lese, žije v lese..." mám pomůcku na to, abych nepletla zajíce a králíka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: ulici Elišky Krásnohorské a Karolíny Světlé.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nejhorší sou Sokolská a Sokolovská.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A taky Trutnov a Turnov.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: Ehm, nedokážu rozlišit Most a Chomutov.
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    NELLAS: to je ještě dobrý. Já jsem léta žila v Mostě a navzdory tomu jsem si pletla (a občas dosud pletu) Chomutov a Teplice. Pohled na mapu napoví, že je to hodně povážlivé až intelektové znejistujici. A aby bylo jasno, mluvím o letech dospělých.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GIRAFFKA: Mně se dřív pletl Lisabon a Madrid, znám lidi, co si pletou Karlovo a Palackého náměstí, případně Břežany a Březiněves :))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NELLAS: mne etymologie a entomologie.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    DEADSLUT: ...to sou ty objektifikační crushe, achjo, teď jsem si o kus vedle všimla, po mnoha letech na nyxu, že to neni eertu ale errtu. v mém nominativně-dyslekickém srdci asi zůstaneš misnamed.
    a přiznávám, že se mi to nestalo poprvé (a asi ani naposled), bejt platonicky zabouchlá do někoho, u koho ani pořádně nevim, jak se jmenuje.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Pletou se mi Řepy a Řeporyje.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Nemám rád slovní spojení typu "pouhým zrakem". Jakože bez pomůcek, korekce, lupy atd. Já to chápu, v technickým popisu je třeba to nějak odlišit. Ale nemusím být anatom nebo biolog, abych si uvědomoval, jakej zázrak je zrak! Potažmo celý naše tělo, a to mu ještě zdaleka kompletně nerozumíme, o psychosomatice nemluvě. Ty miliardy buněk, ten kompletně fungující systém, spolupracující pro dobro celku... Máme se ještě hodně co učit.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BIRMA: Máš recht. A vidíš, to jsi mě přivedla k dalšímu veledůležitému bodu, na který jsem úplně zapomněl, já kokot. V online komunikaci prostě chybí ta neverbální část, což - jak víme - je kolem 70 %. Pročež působit jako pí_/ko_, resp. jako někdo úplně jiný je rázem mnohem snazší než při komunikaci tváří v tvář. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam