• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    HNL
    HNL --- ---
    Od rána mi jede v hlavě ústřední melodie Plechové kavalerie.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... musim si zacit merit tlak a tep trikrat denne ...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GRANTORINO: Frontend je ksicht. To, s čím interaguješ jako uživatel, zákazník. Třeba webová stránka, která se ti zobrazí v prohlížeči.
    Backend je to na pozadí, třeba na serveru.

Frontend and backend - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Frontend_and_backend
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: hele na me musíš jak na debila, nevim, co je fronted, backeendovy zpracování dat

Ale já jsem ještě ten oldschooler, co rozdaval ve čtvrti letáky a když začali všichni lepit na schránku napis "reklamu nevhazovat", tak můžu říct, že vhozenych letáků a katalogu do schranky výrazně ubylo a ten job tak trochu zanikl...
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: furt vidíš jen ten fronted namířenej na klienta. za tím je schovanej celej ledovec backendovýho zpracování dat.

Já jsem od začátku psal že to je chválihodné. navíc to je užitečný i pro tebe osobně.
    Ale ten pocit že ušetříš planetu je dost nadhodnocenej.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: máš pravdu, jdu při dnešním mazání mailů zas něco odhlásit
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: hele koukni, hodně atuomatizovaných reklam etc se dá odmítnout, já tedy moc mailu zrovna od reklmních agentur, podniku a uradu nedostavam... kapka v moři, která by v součnu se změnou vzorce chování, kdyby vsichni se zacali odhlasovat z newsleeteru a priznejme si, že teda alspon já jsem v nekterych seznamech i z vlastni pohodlnosti, tak se odhlasit a omezit to, jak to jde, tak kdyby se tak zacali chovat vsichni, stouplo by to radikalne na nejake cislo..
    ale jinak ,ano, mozna je to stejny jako s tridenim odpodu, že si tady v Evropě hrajeme na eko a někde v Indii teprve začíná éra jednoráznových vložek, která stejně s tím zatočí.. ale zase ty vzorce třeba doputujou jendou.
    zatim to muze byt na osobni pocit, že necháváš co nejmin trashe za sebou
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: kdybych včera nejela za prací do terénu, byly by maily z půlky kompenzovaný :(

Zasraný spamy by to chtělo zaříznout. A newslettwry.
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: naprostou většinu emailů pošlou automatizovany systemy jako alza, ruzny reklami agentury, podniky mezi sebou, úřady.
    A když započteme ostatní způsoby jak spolu elektronicky komunikuje průmysl,
    všechny ty cloudy a backend všech appek co používáš / používáme...
    Takže tvejch nastřádanejch pár tisíc emailů za roky je naprostá kapka v moři.

Ano, když tohle všechno převedeš na emise a podělíš počtem lidí, dostaneš zajímavý číslo jako "průměr".
    Sle naprostá většina toho, nemá co dělat s tím kolik máš emailů ve schránce, ale s tím jak funguje náš svět a digitální komunikace všeho se vším. A tvoje možnost to ovlivnit je nepatrná.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: já nevím, četl jsi ten článek nebo jen reaguješ na titulek?...
    "Množství odeslaných e-mailů je přitom závratné: odhaduje se, že každý den se pošle zhruba 281 miliard e-mailů! Průměrně tak člověk vyprodukuje za rok zhruba 136 kilogramů emisí, což odpovídá asi 320 kilometrům najetým v autě. Když spočítáme emise ze všech e-mailů za rok, způsobují prostředí podobnou zátěž jako něco přes pět milionů aut. "
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: no jako idea je to chválihodná, ale reálný dopad to bude mít asi jako když nadměrnou spotřebu vody lidským chováním chceš řešit tak že se rychle sprchuješ.

ale protřídit si bordel v emailu je dobré :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GREAT_R: tak ono jde hlavně o spam nebo hromadné emaily.... Protože i to jsou prostě emaily, co zabírají místo. To můžeš promazat v klidu....
    Já si taky nepromazavam archiv, co chci mít. Ale i tak jsou to stovky a tisíce mailu ze spamu, reklamnich veci nebo neaktuálních věcí..
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    GRANTORINO: já něco promazat nedokážu. mailová schránka funguje jako můj osobní archiv, kde dokážu najít věci, co se staly před patnácti lety. Ale doufám, že až umřu, promaže se po čase sama. V poslední době sleduju trend, že si služby ty starý accounty rušej, pokud se lidi pár let nepřihlásí, ale to se týká hlavně větších hráčů.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MARKYSHA: nikdy to nesním všechno hned! jsem obežraná ohledně toho, CO jím, nikoli KOLIK jím. koblihy, bagetka a chlebíček jsou pryč. do konce prac. doby zvládnu dort a asi dvě linecká kolečka. tiramisu si asi dám až zítra a chlebíček a drobenkáč k večeři...
    ještě jsem si přinesla dvě skleničky domácího nugátu (lískový a burákový), ale ty jsem teda zastčila do šuplete, zatím
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: to je ale pro celou kancelář, ne?:-)))
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    ještě jsem zapomněla na to tiramisu v lednici :) to si dělám sama
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    co jsem si dnes přinesla do práce (nechce se mi do jídelny) :) Kabát, Libeř, koláč a linecké jsem pekla já včera

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KONOPKA: já jsem to začala promazavat, když mi někdo řekl, že to je neekologický...
    Promažte si e-mailovou schránku, prospějete tím planetě | Forbes
    https://forbes.cz/promazte-si-e-mailovou-schranku-prospejete-tim-planete/
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Ze nečtu e-maily který mě nezajimaj a ani nerusim odběry, tudíž na seznamu mám 15556 a na iCloudu 3887 neprectenych.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Na snídani v hotelové restauraci pozoruji manželské páry a přehrávám si tu jejich společnou linku. Má jejich vztah po letech stejnou míru vášně, jakou jsme zažívali po 10 letech my?
    Alespoň, že ta snídaně je dobrá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam