• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jedna z mála pozitivních věcí, co naše třídní udělala, bylo, že nám nedala seznam povinné četby, jen nám uložila si z každého probíraného období či tématu přečíst jednu knihu dle vlastního výběru. Takže jsem si nestihla plno věcí zhnusit a zároveň mě v pozdějším období plno knih příjemně překvapilo. Včetně takových, které bych si tehdy určitě neužila.

A Hlavu XXII jsem kdysi rozečetla, protože jsme ji měli doma. Zůstává jednou z mála knih, které jsem nikdy nedočetla.
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    NICOLLETTE: Vtipný je, že zrovna Hlava XXII, kterou jsem teď koupil v antikvariátu a rozečetl, mě přivedla na myšlenku, proč jsem vlastně povinnou četbu bojkotoval. Zrovna tahle knížka by moje šestnáctileté já celkem bavila.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    SALVATOR: jasně, chudák Mácha viď, kdy y se dozvěděl,kde skoncil v českém literárním odkazu..

Ale pak je spousta autorů, kteří se z takého či kdovijakeho důvodu na ten seznam nikdy neprobojovali, a přitom jsou literárně třeba zajímavější. Jinými slovy - myslela jsem, že tam budeme číst Richarda Weinera a čteme Čapka.

Ale to fakt nic proti tomu. On ten čas nastane!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ona i ta dnes povinná školní četba občas kdysi bejvala avantgarda, když byla eště nová.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    NELLAS:
    Ale tak to tam dáváme všichni. Třeba Hlava XXII je učebnicová povinná literatura:)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NICOLLETTE: Promiň :)
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    TERRANCE: já jsem si založila tady knižní klub, že budu číst hrozný avantgardy, a nakonec většinou končíme u povinné literatury. A je to hrozně zajímavý :)

[Knižní klub u Nicollette]
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    Většinu povinné četby ze střední školy jsem přečetl až v dospělosti. A vlastně mě to dost často baví. Ne že bych na střední nečetl vůbec, ale spíš nějaký brak nebo sci-fi. Povinná četba mi vždycky připadala jako něco strašně suchého a nezábavného.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Poprvé v životě je mi ouzko z mezinárodního dění: že brzy nebude benzín a Rus vlítne do Pobaltí.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ERRTU: nvm, nechci spekulovat, nejsem holomek...:))
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    HAR4NT: nejsem si jisty jestli mistni id OTAVA je dostatecne jemny aby sel pouzit na kralovskem prevetu :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ERRTU: :)) id Otava tu je, muzem se ho zeptat
    jinak holomek=predpubertalni, jeste je holatko, tzn to byl poskok tak 9-12 let
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    HAR4NT: historické okénko: na Karlštejně zaměstnávali holomka který měl za úkol sběr tě nejjemnější otavy na královský prevét. na tom prevétu u krále stal lokaj a otavu mu podával.
    řeklo by se práce na pěst ale lidi se o to regulérně fackovali. protože jednak jsi u krále v jeho nejcitlivější pozici což je velká čest a známka důvěry, a druhak... co se řekne na prevétu,, to zůstane na prevétu. tj mohl králi soukromě sdělit úplně všechno včetně toho kdo jmenovitě ho chce otrávit aniž by se o tom ukladny vrah dozvěděl a mstil se whistleblowerovi :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ERRTU: hmm, pavi pero ma sice estetictejsi design, ale tady vidim vyznamne vylepseni v okamzite gravitacni expedici jiz pozreneho a taky nemusel furt nakej otrok litat s kyblem sem a tam. K4 byl proste velky ümanista.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    HAR4NT: myslim ze zrovna na karlstejne je jeden prevet primo v hodovni sini aby kral nemusel v pripade nahle potreby opoustet hodokvas :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KOUDY:
    To vypada jak kdyz sis to osral sam.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    HAR4NT: Jo, přesně takhle nějak jsem to myslela:)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    HAR4NT: Srat pred francouzskym vyslancem….to by se tady mohlo velmi libit, francouzi jsou zatracene neoblibeni. Na by se staly fronty.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ZANNA: to frcelo snad i v devadesatkach, akorat to byl asi obycejny plast. Kdo nemel barevne prkenko, mel kozesinku na víku... brrr... priznam se, ze ja nesnesu ani rohozku pred zachodem.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    LUSINDA: Přiznávám se k noční můře. Jednou jsem zažila něco, co jako epoxidové, mořsky laděné prkénko zažila. Zrcadlu jsem předvedla oči dokořán.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam