• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A tak blbý, že doteď nevim, co na to říct.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    SITH: Je to skvělý. Nenapodobitelný.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    You say Blowup
    I say dlouhý
    SITH
    SITH --- ---
    Lol vy jste to fakt četli?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BLOWUP: Hrát kostky? Radš bych se jak plémě hadí plazil po břiše a žral prach! Ubozí plebejci.

TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BLOWUP: zrovna docitam Mars od Fritze Zorna. Tvuj prispevek mi velmi pripomnel jeho rodice.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GUMBA: Nic proti, ale tim samym trpis ty a tak 95% nyxaku a rika se tomu "mit nazor a stat si za nim"..To ze si prectu tvuj nazor a pochopim ho prece neznamena ze se vzdam toho sveho :))
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    TANKIE_: přiznám se, že tenhle překladem zabitej vtip z RD mne vždy zabolí, když ho vidím. Ale samozřejmě směle vpřed! :)
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Hrozně moc mě přitahuje Queen Coke Francis, nejvíc HOT!!! byla když dělala drag cosplay na The Mistress ze Superjail. Miluju ty její oči.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Pohrdání někým jen pro to, že tráví volný čas způsobem který nechápu, je imho taky velice pravicová kratochvíle.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GUMBA: to je asymetrie spiritualni - nebot mnoho je povolanych, ale malo vyvolenych!:))
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    BLOWUP: To byl jen pokus o vtip, ale samozřejmě tam nějaká souvislost být může; občas tyhle věci překvapí a podprahově se prolínají.
    Já jsem si tím ale taky trochu dělal legraci z toho, jak vnímáš svět. Tím svým popisem - až skoro přírodovědným popisem - hrajících si spolužáků jsi mi právě připomněl pocit, který jsem už před nějakým časem měl z jiného tvého postu, ale pak jsem na to zapomněl. Tak se přiznám, že teď se mi to připomnělo :)
    Máš velmi silný - nevím jak to nazvat jinak - solipsistní filtr na všechno. Takový ten přístup, kdy člověk bere svou zkušenost jako jedinou skutečně relevantní, a není schopen vidět věci z jiného úhlu pohledu, byť o jednu jedinou úhlovou vteřinu. Lze to na Nyxu pozorovat v různých formách a nuancích také u několika dalších IDs (kromě tebe např. Vyhulené ufo, Koudy, MichelleDaniels...)
    Vlastně mi to přijde až do určité míry i fascinující (asi spíš tím přírodovědným způsobem), protože ty navíc vykazuješ v tomhle obrovský kontrast nebo minimálně silnou asymetrii: na jedné straně projevuješ tenhle deficit přebírání perspektivy a značné přezíravosti k názoru či pohledu ostatních, a na straně druhé tady dost často a intenzivně sdílís vlastní názory, zážitky nebo interpretace, přičemž očekáváš pozornost (a asi i porozumění), čehož bys ale ty sám vlastně nebyl schopen :)

Víš co, je klidně možné, že ty tři kostko-hráčky už se naopak těší, až ten natírající páprda konečně vypadne na motorke, a nebudou muset poslouchat to jeho nihilistické tření malířské štětky o prkna. Nebo se prostě jen radují z přítomného okamžiku, kdy si všechny spolu něco zahrají, a co si myslí soused je jim celkem putna :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GUMBA: souvislost s timhle zpusobem mrhani casu svyho zivota a politickym presvedcenim jsem doted nemel na radaru, spis vychazim z toho, ze moje absolutni neafinita k jakymkoli hram a tem fungujicich na nahode obzvlaste ma svuj puvod v nejakym genetickym defektu z my strany. Nehral jsem je nikdy, v zadny fazi myho zivota, ani jako dite ktery o existenci neceho jmenem politika nemelo tuseni. Na moje spoluzaky hrajici nejakou hru jsem pohlizel asi jako na nejaky tulene valejici se na plazi a cekajici na konec zivota. Nicmene, good point, budu to odted trochu sledovat.

Stejne tak zminka o motorce je imho na miste: ted sice zrovna neco truhlarim, ale mam v planu to tak v pet zabalit a vyjet se podivat nekam do chladnyho vzduchu, nejspis na Chasseral - coz je pocinani nevedouci vubec k nicemu. Myho parazita ale tesi pocit rovnovahy sil v zatackach, vune krajiny a chvilka v toku casu ve ktery prave o vubec nic jinyho nez o ten pozitek z jizdy nejde. Mozna nekdo kdo haze kostkou zaziva neco podobnyho a ja jsem o tenhle pozitek ochuzen (ne, tohle mi nikdo verit nemusi :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GUMBA: to není o pravici, nebo levici. Můj manžel by řekl to samé.....že ""nedělají nic užitečného."" Ale závislost je holt závislost a ta nejde přemoci.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    LUSINDA: Hrát v kostky je zřejmě málo pravicové, holky měly radši potůrovat motorky :)
    A přitom píseň Na tom Bošileckym mostku, kde se dvě panny obvehrály v kostkách, není ani pravicová ani levicová.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOWUP: neocenis starý dobrý domácí gamble.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Tak teď jsem se od plic zasmála předchozímu postu, přiznávám se. Až se dosměju, půjdu se dál opájet svou výjimečností.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Bydlim na miste, kde skoro nemam sousedy. V okruhu asi dveste metru jsme tu ctyri trvale obydleny domy a jedna rekreacni chaticka. Na odvraceny strane myho domu bydli v jednom statku tri generace zenskejch, matka, dcera a vnucka. Normalne o nich vubec nevim, ale dnes jsem na ty strane domu natiral nejaky prkna a slysel jak nejspis hraly nejakou hru, pri ktery se hazi kostkama. Vzdycky zaharaseni v nejakym kelimku a potom zvuk jak se kutalej po stole. Slo to v hodne rychlym sledu, tak kazdejch pet vterin. Jsou to okamziky jako tenhle, kdy si uvedomuju jak lidma kdo takhle travej cas opovrhuju. Ja vim, nase existence jsou odsouzeny k tomu nejak zabavit nudiciho se parazita kterej ovlada nase telesny schranky, diskutovat o smysluplnosti traveni casu lze s uspechem i u cinnosti ktery provozuju ja, ale tohle mi prijde fakt jak pozorovani natreny barvy jak schne. Kdyby si misto toho nechaly na stole nejakou appkou v petivterinovym intervalu generovat nahodny cisla, mohly by se u toho aspon dloubat v nose.

Toz tak, tyhle momenty nakonec vzdycky skoncej obecnejma uvahama o tom, kolik zlomku promile lidstva je vubec schopny nejaky smysluplny existence. A ted jdu dal natirat - coz ve svy podstate taky neni o moc lepsi, tenhle predem prohranej boj s entropii.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Přiznám se že udělat boomer flex i z toho že umírá máma je... kurva divný i pro mě :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam