AYOS: Promiň, vzhledem k tomu, že je to o dezinformacích, tak nemyslím že můj původní příspěvek o tom, že dezinformace můžou být oběma směry, jen u jednoho směru je předem jasný záměr ropného průmyslu a u druhého není tak jasně viditelný.
O dezinformacích ze strany ropáků se asi není třeba bavit. Na tom se pravděpodobně shodneme. Ta druhá strana je větší problém.
Položil jsem zde několik otázek, vzhledem k tvému oboru by je nemělo být těžké vysvětlit a přímo na ně odpovědět. Místo toho se tu kroutíš jak žížala na slunci. Což taky o něčem vypovídá.
Ptal jsem se v celku jasně na to:
1) kde se tedy ty globální data vzaly, jakým typem měření a kde se měřilo. Jsem jen laik, ale tohle jsem nikde nenašel. Myslím že takto důležité a zásadní informace by měli být jasně dohledatelné, ale já to nenašel. Konkrétně mě zajímal zrovna Sahel, kde se asi shodneme že se velice změnilo prostředí.
2) proč ty data začínají až 1900+ Pokud tuto dobu chceme nějak hodnotit, je potřeba znát to před tím. Na to nemusím být klimatolog, na to stačí zdravý selský rozum.
Pokud někdo pouze kritizuje jakej jsem troll a co píšu do vegetariálských diskusí, nebo jestli jsem se nechal očkovat a zakončí to mantrou, že tisíce vědců, je to smutné. Ve svém oboru, když někdo napíše nesmysl, nemám problém mu to vysvětlit. Tady asi není zájem aby se někdo zajímal. Pak se nelze divit je je tolik lidí, kteří berou klima na lehkou váhu.
Pokud na to neumíš odpovědět a budeš zase jen házet hloupé urážky, můžeš si ušetřit příspěvek.