Za weekend toho tady nějak přibilo :-)
OMNIHASH: Jo ale interglaciál začíná o kapánek dřív. A veškeré proxy data se zjišťují jen na některých vhodných místech. Tím je výrazně omezena přesnost globálního měření.
V nedávné budoucnosti hodně pomohou stromy, ale pokud vím tam je třeba tvorba a struktura letokruhů ovlivněna několika dalšími vlivy (mimojiné i CO2). Tedy není 100%ně přímá souvislost mezi množstvím nalezených daných izotopů a teplotou.
AYOS: Proč by mě měla ovlivňovat nějaká kampaň? Připadám ti jako nějaký popírač změny klimatu? Dost mě to uráží. Já si změnu uvědomuji, jen neházím automaticky všechno do jednoho pytle. Přijde záplava, tornádo, sucho, požáry a všechno se svede na CO2, jako kdyby tyto jevy nastali až příchodem člověka.
Přiznám se bez mučení, že mě odrazuje jak klimatičtí extrémisti bojují stejně podlými zbraněmi jako popírači. Pak se pravda hledá těžko.
Jedna věc je, že ovlivňujeme klima. To nepopiratelně ano. K tomu asi nikdo nepotřebuje ani vědce, aby si to uvědomil. Druhá věc je fakt, že vše automaticky přičítáme jednomu fenoménu a sledujeme (lépe upozorňujeme) pouze negativa. A to je něco co mě vadí.
Díky tomu se soustředíme jen na část problému a neuvědomujeme si (zamlčujeme) negativa mitigačních opatření.
NOTFORYOU: Navrhoval jsem ti jen to o čem jsem byl přesvědčen a navrhoval bych pro sebe. Zapomněl jsi, že jsi vždy měl na výběr, jen jsi nechtěl nést důsledky svých rozhodnutí. Pokud chceš bydlet v pasivním domě, je potřeba respektovat určité technické a energetické vlastnosti. Ostatně jak to funguje, když je to pasivní jen na papíře vidíš u Petra.
Jediné co jsem neřešil, byli dotace, ale na to jsem tě upozornil hned při prvním setkání. I bez dotací jsi se dostal ani ne na polovinu původní ceny. To myslím, že není špatný začátek.
KEB: To je ten starší dokument který se motá hlavně kolem tabákového a ropného průmyslu?
NOTFORYOU: Nepoznáš v tom svého "zeleného" zaměstnavatele? :-)