• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SAAYURI: a co to je? že jinak jim daj 60%? už je 90%ne?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MINERWA: ne neveri, chodi s priznaky do prace a roznasi to dal, to je uplne neco jinyho...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MINERWA: A to jako proč?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    tak jo, dávám to i sem
    všichni, co jste na facebooku, pojďte mi pomoct:
    Policejní šikana v přímém přenosu u restaurace Frisco pivní bar v Ostravě-Porubě, Paní neměla roušku a chtěla se napít, strážníci ji spoutali a odvezli na služebnu!!! Vše za přítomnosti malé holčičky!!! Kam to až dospěje!? Přitom to šlo udělat úplně jinak. Malou holčičku nechali na místě!
    Mě odvezli na stanici protože jsem kouřil na veřejnosti a kolem mě nikdo nebyl!!!
    Sdílejte to!
    pacifikace začína po11.minutě
    https://www.facebook.com/patrikmikulec.mikulenka/posts/5378032045570916
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    XAJA: pak te MINERWA: sjede jako me, ze jsem to ja osobne posral, protoze vsichni moji osobni znami sice netrpelive cekaji na ockovani a chrani si zdravi, ale furt jsou nekde na fb (kam nemam pristup) nejaky antivaxeri, takze jsem si asi mel stoupnout do parku s ceduli "Konec se blizi, dejte se vsichni ockovat" nebo co abych vykrocil ze sve bubliny a zachranil to.
    XAJA
    XAJA --- ---
    E2E4: suhlas. ja mam za to, ze je to take nove nabozenstvo. clovek pod tlakom potrebuje "cosi", co mu dava zmysel, istotu. boh uz v dnesnej dobe ucel nesplna, zastaral, tak hladame spiknutia, konspiracie, zase cosi vyssie, co nam pomoze pochopit zmatok okolo.

    prave preto podla mna nema zmysel ta "svata vojna" v roznych fb skupinkach. ja teda psychologii prd rozumiem a nezaujima ma, ale priznat si vlastnu chybu nie je jednoduche: takze nechapem, ze si niekto mysli, ze niekoho presvedceneho o tom, ze nas gates cipuje, argumentmi ubije, aby tomu neveril. co caka: ze si prizna chybu a povie: "fakt, som blbec, mas pravdu"?
    druha vec, v takych diskusiach stoji stado proti stadu, navzajom sa potlapkavaju, podporuju, fakt ako sfanatizovane nabozenske sekty.

    ked si myslis, ze sa hadas s blbcom, casto to skonci tak, ze sa hadaju dvaja blbci.

    ja proti hoaxom bojujem tym, ze ich ignorujem. pre takeho zapaleneho konspiratora nie je nic horsie, ked mu povies, ze ta to absolutne nezaujima.
    jedina taktika, ktora funguje na konspiratorov, svedkov jehovovych aj telemarketerov. na vsetkych je skoda minat vlastny cas.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KEIKIN: to právě vůbec, lidí věří do puntíku především tomu co jim konvenuje emocionálně.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    IRINASH: ano, to šíření dezinformací je jako virus. Kdo není naočkovaný kritickým myšlením, snázeji podlehne :-) Nicméně to ber zas tak, že pro někoho je tato zpráva tak nevýznamná, že si ji ani neobtěžuje ověřovat, ani tomu až tak ve finále nevěří do puntíku. MYslím, že nejsme roboti, abychom si vše, co nám kdo sdělí důsledně ověřovali u zdroje.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KEIKIN: Jeste dodam, ze přesně takhle ta lavina zacina, nekde to zminis, chytí se toho další tři, vzajemne se v tom utvrzujete a za rok už věříš na Aštara Šerana a jestery z vesmiru, a šíříš to do světa, jak jehovisti svoji víru.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KEIKIN: Třeba mě osobně na tom štve, že se tyhle dezinformace šíří jako lavina a můžou se na ně chytit lidi, kterým to ublíží. Například strýc tim vymejva mozek mýmu 85 letému dedovi a ten se ted odmita nechat naockovat. Děda byl vzdycky kritický, nadprumerne inteligentni clovek, o to víc mě štve, ze tomu věří, bohužel nikdo nemladne. Umře kvůli tomu na koronu? Možný to je.

    Máma, ta zas chodila tejden se zlomenou nohou, protože zlý farmalobby a určitě je to jen vyvrknuty, tu nohu si málem odvarila tak, ze může byt rada, ze chodi. Plus ta zvracena logika: farma firmy a nemocnice vydelavaj na lidech (prodejem leku/poskytnutim pece, ktere funguji), tak jdu a radsi si koupim 4x dražší homeopatickej nesmysl, kterej nefunguje... Pak uz to jen nekde vidíš a je to jak červenej hadr. Plus kdyz se s tim potýkáš denodenně ve svym okoli, stačí už jen zmínka o tech chorych vymyslech a jdeš do vrtule. .)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DARKSUN: no já to zmínil jen tady - nebo je to tu napíchlí na sociální sítě ? Já si to ověřil tady a je klid, nechápu co vás na tom tak rozčiluje.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KEIKIN: tak to hned otiskni vsude mozne s tim ze jsi to slysel. genialni.
    DARKSUN
    DARKSUN --- ---
    KEIKIN: je nejlepsi sirit veci, ktery te nenapadly overit...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    AMANT: díky za diagnozu. zaznít může i ta blbost. Ale já si to fakt myslel, mně nenapadlo si to nějak ověřit.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KEIKIN: jakoze proste za kazdou cenu tu musi zaznit neco, co jsi nekde udajne slysel od kamose jehoz otec byval primarem? i kdyz si uvedomujes, ze je to na 99% blbost, tak nikdo tu presvedcive nedokazal, ze to mozna nemuze byt pravda a proto jsi presvedcen, ze je vhodne to sem nadavat, jako Luther, tady stojim a nemohu jinak, jde ti o princip svobody informaci, hoaxy (pricemz nerikas ze to je nebo neni, hoax je taky sveho druhu informace) nechces sirit, ale objektivne to sem patri, protoze to se vsim souvisi?

    to je zlej sen tohleto, jak se kroutis sam pred sebou.
    ten co ti takovyhle picoviny vyklada ma bejt za troubu pred tebou a mas to okamzite zapomenout a ne ze to sem prsknes a pak pokrcis ramenama hm, no vono je to taky naka informace co s necim souvisi, vy sem taky naky davate, ja pan ty pan..

    takhle se ty hoaxy sirej ty demente, ne ze si je mezi sebou posilaj dedkove s alzheimerem, ale ze to nekam prsknes a pak se na to za nejakej cas nekdo odkaze a vznikne novy ohnisko. jako kdyz retard pri lockdownu tajne jede lyzovat do tyrol a pak nachrchla v hospode do spilboje.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GILHAD: tím, žes nedělal osvětu a nesnažil se to vymluvit těm antivaxers, byls v bublině
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GLADILAF: no tak moment, cekat na "neco" - az se naockuje vekova kategorie 70+ a chronicky nemocni, aby se ulevilo nemocnicim, to snad neni naivni, ne? ja treba verim, ze potom se vse vrati do normalu pouze tedy s rizikem, ze komplikace holt muzou potkat kazdyho, i nas mladsi a zdravy.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    ECLECTICA: já si pořád omílám větu, kterou řekl ten dunajskostredský JIP doktor cestou do práce. Parafráze: Jakoby uplně zmizely ostatní nemoci. Normálně jsme touhle dobou měli za sebou čtyři těžké případy chřipky.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MINERWA: Cim jsem to posral napriklad ja? (A obecne kazdy bezny clovek, ktery se jeste nenakazil, ani nenakazil nikoho jineho?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam