• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ne, nevymyslel jsi nic noveho, to je normalni antivax hlavniho proudu z doby tak rok a pul zpatky, tak jen strucne.

    Ve vetsine pripadu poskytne prodelani covidu lepsi imunitu nez ockovani.. Uplne nejlepsi imunitu proti covidu ziskas hospitalizaci s covidem (99.9% proti nakaze, data z prvni vlny z italie). Holt ti nejak z rovnice vypadlo, ze nakladem prodelani covidu je ehm, prodelani covidu.

    Zkouselo se vsechno mozna, akorat nic nefungovalo. Isoprinosine? Vitaminy? Ivermektin? Hydroxychloroquine? Jedine, co se zdalo ze trochu funguje byl fluvoxamine, ale posledni studie taky ukazaly ze neni benefit..

    Kazdopadne to je zajimavy posun, takze covid nakonec je zavazna choroba, ale jen se spatne leci? (Nebo co jinyho delas s virozou nez paralen a manadrinky?) A vsude na svete..
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Účelem té imunizace je ale právě to, abys nemoc nedostal alespoň bez částečné imunity.
    Takže získávat imunitu proti covidu tak, že se nakazíš covidem, je jak hašení ohně benzínem. :-)
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: ne díky, nedal. "Věřím" těm vědcům, kteří tvrdí, že prodělání zajistí lepší imunizaci organizmu než očkování.

    Mnoa k těm nadúmrtím ... víme jak se léčili pacienti s covidem, tedy tou smrtící chorobou? Podle dostupných informací nijak. Dej si paralen a lež doma, mnoa teprve až se dostaneš na jipku, tak ti napícháme úplně všechno možný. Údajně účinné protokoly s generickými léky byly systematicky odmítány jako nezvyzkoušené a nedostatečně prostudované a potenciálně nebezpečné, co na tom, že byly výsledky ... ehe nepřipomíná to něco resp opak nečeho? Nebo jsem si zase něco vymyslel?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: na Slovensku sis mohl dát i ten Sputnik a u nás skoro taky (viz bizarní aféra Hamáček Sputnik Vrbětice).

    v případě, že by byl k dispozici, dal by sis ho ?

    a pořád tu je možnost 2 vektorových a dnes navíc jedné proteinové vakcíny proti covidu.. ty teda taky mají nějaké obavy z dlouhodobých účinků?
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: tak ta selekce, čím se zabývat a čím ne, je zjevná. Mě prostě nezajímá, čím čínská nebo ruská vláda nutí očkovat svoje obyvatele, zajímá mě především "domácí" dění.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    For mRNA, Covid Vaccines Are Just the Beginning | WIRED
    https://www.wired.com/story/for-mrna-vaccines-covid-was-just-the-beginning/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    1 in 5 Adult Covid Survivors in the U.S. May Develop Long Covid, Says CDC - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2022/05/24/health/long-covid-infections.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: myslel jsem si to. (u ruskych vakcin je proste duvodu k obavam vic, ze ucinnost a bezpecnost Sputniku je predevsim otazka politicke propagandy snad nezpochybnis? a to jsem ani nemluvil o GMP v Rusku.. ovsem nekdo kdo vidi obavy jen u zapadnich mRNA vakcin najednou nevi, nezabyva se, chapu.)

    K tomu druhymu:

    1. studie o ucinnosti - tam na definici umrti s covidem a hlaseni nezadoucich ucinku nezalezi. Tam jsou sledovane porovnavane porovnatelne (vek, komorbidity..) skupiny nakazenych s ockovanim a bez a hele, u ockovanych jsou umrti nizsi. Kdyby bylo ockovani tak zle, tak v ockovane skupine nebude ~10-20x mene umrti ne? A znovu, je to stratifikovane pres vek, tj plati to pro vsechny vekove skupiny, tedy ockovani se vyplati i pro mlade zdrave..

    2. realna data nadumrti jsou nezavisla na definici umrti na covid. Ve vsech zemich kopiruji nadumrti krivky oficialnich umrti na covid, plus nejakych 10-50% navic? A krivky umrti nekoreluji s krivkami vakcinace. V proockovanych populacich dochazi k mene umrtim. atd atd.

    Tezko tohle nejak vysvetlis korupci a smlouvou s Pfizerem..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nejlepsi by bylo s dementy jako je johny nediskustovat a nechat je v jejich bublinach, kde si vzajemne sami honi suliny.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ačkoli nemocní v pravém slova smyslu nebyli
    🤦🏻‍♂️

    Proto se ve statistikách dále rozlišují lidé s lehkými/těžkými příznaky, hospitalizovaní, mrtví.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: Rád bych ti vyhověl, ale na tyto otázky nedokážu odpovědět, neb se tím nezabývám a žádné info k tomu nemám. A tím pádem bych to ani nikomu nedoporučil natož nutil.

    E2E4: tak k tomuhle informace mám. Metodika sběru dat ohledně smrti je velmi nakloněna spojovat s covidem vše (absolutní extrém byly ti započítaní mrtví z autonehod, kterým vyšel test) a naproti tomu extrémní obtížnost a také nechuť spojovat obtíže s vakcinací. Toho si nelze nevšimnout. Pak je tu také odklon od zavedené praxe, kdy za nemocné jsou považováni všichni s pozitivním testem ačkoli nemocní v pravém slova smyslu nebyli. A to zdaleka nejsou všechny faktory, které do hry čísel lze započíst, jen ty nejkřiklavější.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAIDEL: problémy jsou dva. 1) vědci se snaží přesvědčit každého pitomce. To nejde. Stejně jako nic nelze říci na 100 % 2) informační válka, která začala už dávno, zacílila na pitomce a vypěstovala v nich odpor k autoritám a neznámému (a neznámého je pro pitomce fakt hodně).

    Malé snadné řešení pro nyx je tady ty špatně přeložené kecy šířící se od ruských a podobných trolů přes ... pitomce (jaké překvapení) eliminovat. Nereagovat, nepodporovat, nekrmit.
    I když se tu mnozí dobře snaží vysvětlovat a přesvědčovat, způsobí to je mnohonásobné uvedení těch samých nesmyslů - jen si spočítejte výskyt slova "dlouhodobé" v diskuzi. A hustý, opakovaný výskyt nesmyslů může zahnízdit v hlavě někoho, kdo to čte letmo a úplně nerozumí. Nakazí se a bude to šířit dál.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: A porad ses nevyjadril o ostatnich vakcinach.

    Zejmena Sputnik-V (malo klinickych a observacnich studii, pochybnosti o klinicke studii - vyrazeni lidi s komorbiditami, vyrazeni lidi co chytli covid po prvni davce a zazracne vysoka deklarovana ucinnost) a Cumakov KoviVak (ani nedobehla 3. faze klinickych zkousek.)

    Reknes, ze jsou ruske vakciny taky experimentalni a jejich dlouhodoba rizika nejsou znama?

    A reknes, ze "nezname dlouhodobe ucinky mRNA vakcin" pochazeji z ruske propagandy?

    Ne? Myslel jsem si to. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAIDEL: to je obecnej problem, cernobily videni.. v zasade viz E2E4.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Mě omyjou. Otevřu diskuzi a bum! Dlouhodobé nežádoucí nepředvídatelné účinky. Jak může lék, nebo vakcína způsobit něco, cokoliv, po dlouhé době, když už v těle dávno beze zbytku není?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    E2E4: V tomhle konkrétním případě nepochybně, tady je vygumováno, nicméně mluvil jsem obecně.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAIDEL: Myslim ze daleko driv jsem narazil na limity logiky / neschopnosti zmenit nazor.

    I kdyby byly dlouhodobe ucinky ockovani uplne nejiste, stejne tak nejiste jsou i dlouhodobe ucinky covidu. Vcetne mene rizikovych skupin.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    E2E4: Tady trochu narážíš na limity vědy, respektive na limity toho, jak lze vědu komunikovat směrem k BFU.

    Je mRNA nová technologie? Není.
    Stalo se někdy v historii, že by vakcína měla POUZE dlouhodobé účinky které se objeví po třiceti letech? Nestalo.
    Zná vůbec věda způsob, jak by se něco takového mohlo stát? Nezná.

    Jenže vědec bohužel nemůže říct: Je to úplná kravina, nic takového prostě nehrozí. Může říct maximálně něco jako "Nevíme o žádných dlouhodobých účincích, ale úplně stoprocentně nelze něco takového vyloučit (ač je šance 0.0001%)."

    Načež ti blbec řekne: Cha, vidíte, já vám to říkal, nic nevědí a vyloučit to nelze!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam