• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: pokud není léčba dostupná, může si specialista stěžovat do novin jak chce, ale bohužel. navíc můj zdroj naprosto nezávsile tvrdí to samé, 5 let je prakticky jistota. že máš potřebu relativozovat a s právní praxi otáčet smysl vět ve svůj prospěch, to z tebe nedělá ani inteligenta, ani diskutéra. spíš trolla nebo idiota. viz včely. můžeš napsat, že jsem vám radil, ale nikdy to nedokážeš screenem, neb jsem tam nikdy nikomu neradil.
    takže dál bojuj za právo lhát, občas vytáhni nějakou klimatickou studii 200 let starou, aby podpořila tvůj světonázor.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: ahoj blbecku, nauc se vzit pravdu, takovou jaka je. v zivote ti to prospeje. preji hezky den a slunicko v dusicce.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Ty jsi další Brouk pytlík nyxu? /grin

    Wanton: Profesorka Vašáková, hlavní autorka publikace a skript pro mediky Pneumologie, primářka plicního oddělení v pražské Thomayerově nemocnici a předsedkyně České pneumologické a ftizeologické společnosti (ČPFS) tvrdí: Až půlka lidí s nádorem plic nedostane správnou léčbu.

    Vyhuleny_Ufo: "rakovina plic je rychla smrt, tam neni prilis co lecit. obecne nemoci plic ti daji tak maximalne 5let zivota a pak se proste udusis."

    Wanton: "Proč se pleteš do něčeho, čemu nerozumíš?"

    Vyhuleny_Ufo: "//pseudovcelari a pseudolekari z nyxu, polibte si prdel." s odkazem na Wikipedii ohledně dožití pacientů s rakovinou plic.

    Původní tvrzení, na které reagoval Vyhulené_Ufo: Až půlka lidí s nádorem plic nedostane správnou léčbu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jo to je na diskusi u piva mezi nami vzdelanci. rozhodne bych z toho vynechal dedky a babky vsevedky z nyxu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: to bysme měli probrat u piva
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: všechno jsou to data z https://opendatalab.cz/statistiky_srovnani
    **mě jde o tom abychom našli způsob jak to vyjádřit. Schválně jsem začal kategorií, kde očkování dává nějaký smysl a čísla tomu (zatím to tak vypadá) alespoň náznakem odpovídají. Ale ty jistě víš, co bude následovat. Bude následovat to samé, pro kategorii 40-49, kde ( a to už si tu chystám ) ta čísla nejsou zdaleka taková. Pokud mi u gernotů vyšlo, že očkovancýh je nemocnici cca 6xméně než neočkovancýh, pak pro mladší ročníku to vychází zdaleka jinak, pro kategorii 18 - 29 někde na úrovni účinosti placeba.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: si to predstavujes jak hurvinek valku. specializovany pracoviste jsou primarne pro deti a pro ty, kteri maji jeste nejakou nadeji. nemocnych rakovinou je hodne, vic nez dokazou jakakoliv pracoviste pobrat a kdyz uznaji, ze jsi viceci mene marny pripad, odkazi te na LDN nebo na paliativni Cestu domu.

    v mym okoli uz probehlo dost rakovin (vcetne malyho ditete), nekolik umrti na rakovinu a nedelal bych si nejaky iluze o zazracne medicine. ti kdo preziji, maji spis stesti

    PALEONTOLOG: no co, ja mam strejdu dva mesice v duchodu, a pred par tydny si nahmatal, ze ma propadlou bradavku a co myslis, ze mu v nemocnici rekli? "pane, vy mate stesti na vzacny pripad rakoviny prsu u muze". takze ted jezdi po nemocnich a hleda se, kde vsude ma nebo nema metastazy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: dobrý no, bez té informace bych se možná obešel. na začátku roku nám umřel vysloužilej údržbář na raka plic, byl 2 měsíce v důchodu

    TAPINA: jasně, já doufám, i kvůli sobě, že ta čísla budou v budoucnu lepší. určitě se zajímám o prevenci a jednoznačně bych rád specialisty, ale zatím jsou čísla jaký jsou. tristní :-/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Fajn, no. Tak jsme ráda, že jeden kus z těch 15 % mám doma. Ale stejně má na tom "štěstí" hlavní podíl to, že žijeme v Brně a specializovaná pneumoonkologie byla první volba, kam jít.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: s plicema je problem, ze ty se proste nedaj sadno vymenit nebo prilis dlouho odrezavat. kdyz spoluzovaki umiral otec na rakovinu tlustyho streva, tak mu doktori dali 10let, takze neumrel v 53, ale v 63. nicmene mu postupne brali strevo, az z nej skoro nic nezustalo, krome vyvodu do pytliku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: neobhajuj to, plz. 15%
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Ale ony je léčí specializovaná pracoviště, když je tam někdo pošle a nešudlí je v okresní nemocnici s tím, že to stejně nemá cenu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: ten článek je pravdivější, než by se zdálo. my se ale nebavíme o době budoucí, až budou lidi léčit specializovaná pracoviště, ale o době současné, kde je jasná statistika ze současné konzervativní léčby
    takže na otázku, jesti ufo ví, kolik těch lidí je, tak to ví, je to 15%
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    blablablablabla blabla bla blabla. bla bla.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: Kopírovat umíš hezky ale ještě to chce zapojit i hlavinku (a možná míň hulit).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Transplantace tak úplně není řešení, protože pak už neřešíš jen ty plíce, ale metastázy jinde. Ale je to přesně o tom, co se píše v tom článku, když se pacient léčí na jednom z těch pracovišť, která mají velké zkušenosti a moderní možnosti, tak má slušnou šanci, pokud nepřijde úplně pozdě.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: já furt nevím, kde bereš těch 105 a 151. pošli link a screenshot.

    na covdata je to 192 a 73 a 351 a 188 pro 70-74 a 75-79 za 4 týdny.

    ano Babiš říkal nesmysly, i ty říkáš nesmysly, a to i v oblasti kde je možné je vyvrátit naprosto jednoznačně.

    myslíš, že účinnost očkování záleží na tom co říká Babiš a kdo mu uvěří?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ¯\_(ツ)_/¯
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //pseudovcelari a pseudolekari z nyxu, polibte si prdel.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: to by mě zajímalo, tedy :) tohle téma jsme řešili v hospůdce s jednou sestrou z plicního, která na tohle téma dělala práci. jaká je doba dožití po karcinomu plic, vč. transplantace? prý od 3 stupně "závažnosti" velmi krátká a 5 let je tak maximum dožití. ale neověřoval jsem, jen mi to utkvělo jako zajímavá informace. a tak jsem se ptal, jak teda odhalit karcinom plic v 1 a 2 stupni včas a tam to prý jde stejně blbě poznat, takže ani prevence není účinná. pokud máš velký zájem, můžu tu práci zkusit získat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam