HAR4NT: Ty moje cancy jsou jejich cancy, de facto jen opakuji, co mi ve shodě říkají. Počet 6 lékařů už má tu výhodu, že jeden pracuje i v Motole, dvě jsou zkušený baby před důchodem, jeden je kapacita zkoušející státnice a atestace, takže riziko mýlky je skoro vyloučené. To je to, co nedokážete pochopit. Zejména pneumologové se v roce 2020 shodli, že přestanou vystupovat na veřejnosti a diskuse probíhala jen mezi nimi. Oni byli v první linii. Jako vášnivou diskusi ohledně léčení po telefonu o prázdninách 2020 jsem zažil osobně, raději jsem tam jako právník byl, mělo to konsekvence i právní, a teda moji lékaři u mě stoupli. Nakonec jsme dali kompromis a skončili s léčením po telefonu na konci srpna 2020.
Mohl bych psát více, co třeba neměli/nemají potvrzeno, ale jen si to myslí. Mohl bych psát zajímavosti z různých období 2020, 2021, atd. Mohl bych zneužít svého postavení a tlouct panikáře argumenty autoritou, ale to nedělám a neudělám. Dokonce, a pozor ať z toho nemáš šok, jsem i často přiznával, zejména v roce 2020, že jsem se mýlil. Naštěstí ne moc často a v naprosté většině případů jsem u těch chybných tvrzení měl, že to není jisté, že je to jen názor pneumologů z aktuální situace. Na druhou stranu jsem spoustu lidí uklidnil, mám na fb přes 4.000 "kamarádů". Ta panika v roce 2020 měla možná více obětí než samotný covid.
Já nejsem radikál, takže chápu jak vás panikáře, co se přepli do totalitního režimu, tak chřipečkáře, co jsou zase odtrhnuti od reality jinak a považují covid za lehkou chřipečku, což zejména ze začátku covid rozhodně nebyl.
Je mi líto obou skupin. Nevím, proč se to takhle zradikalizovalo.