MILOSHIT: Na velikonoční pondělí jsem Karolínu probudil. Opět jsem celou noc nespal a co hůř - dočetl knihu o Chandlerovi. Zbývaly mi tedy jenom myšlenky. Velice hutné a temné myšlenky.
Jak to se mnou a Karolínou bude?
Kolik žen, co jsem poznal, zemřelo žalem, když jsem je opustil? Co taková Daniela? Umřela? (V jednom ze svých mikrospánků jsem jí byl na pohřbu.)
Co se stane až rodiče umřou a na světě zůstaneme jen já a brácha? Co když se na dědictví v podobě chaty a kobylis spolíhám zbytečně a dopadne to uplně jinak?
Co když budu bezdomovec?
Co když se brácha až rodiče umřou odstěhuje do Itálie?
A takhle to jelo celou noc.
Ráno jsem Karolínu probudil.
"Co chceš!?" Zeptala se neurvale.
"Karolíno vidíš se mnou budoucnost?"
"Co to je zas za otázky kurva?!"
"Karolíno nebuď sprostá, a řekni mi jestli se mnou vidíš budoucnost."
"Kdysi jo." Poklesla hlavou. "Teď už ne."
"Hm. A chceš se mnou pořád mít jednoho dne děti?"
"Ne." Hlesla co nejvíc potichu to šlo a po tváři se jí skutálela slza.
"Hm, to je docela hukot." Uznal jsem. "A proč teda ale tady se mnou jsi? Co ti to přináší?"
"Mně? MNě nic. Já tu sem kvůli tobě. Aby ses nezabil nebo neumřel na absťák."
"Ajo. Karolíno a teď se tě zeptám na něco moc důležitýho a chci abys mi odpověděla naprosto upřímně, jo?"
"Hm." Přikývla a szy už se jí valily jako hrách.
Vzal jsem její ruku do dlaní, hleděl do jejich očí. Snažila se uhnout pohledem ale nedovolil jsem jí to.
"Karolíno Miluješ mě?"
Jen se ještě víc schoulila a pomaloučku zavrtěla hlavou.
"Karolíno, miluješ mě? ANo nebo ne?" Dorážel jsem.
"Ne." Hlesla.
A bylo to. víc už nebylo dál co řešit. Ještě že jsem měl jít za paní ezoterickou terapeutkou, jinak bych si to tam vážně rovnou radši hodil. První ženská se kterou jsem si chtěl, uměl a dokázal představit budoucnost a jí to najednou nestačilo.
"Nejsi nic, neumíš nic, nemáš nic." Křičela na mě předchozí dny uplně ty samá slova co na mě tak rád pálil vlastní otec. Přitom jsem byl dobrej ve spoustě věcech. Jen jsem je prostě nedokázal a neuměl zpeněžit. Nevěděl jak na to. Byl jsem bohém, nepraktik, šíenec. Podnikatel ani finanční makléř jsem rozhodně nebyl.
Sednul jsem si ven k řece a přemýšlel nad tím.
"To sou teda zhodně zkurvený velikonoce." Řekl jsem si nahlas.
N8hle přišla ona. Ta, co mě už nemilovala.
"Můžu si přisednout?" Zeptala se opatrně s jointem v ruce.
"Dělej si co chceš." Řekl jsem po třech dnech a nocích beze spánku, bez jídla, jen s hnusným pivem v ruce.
"Čipi mě to moc mrzí." Řekla a pokusila se mě chytnout za ruku.
"A co tě má mrzet? Lidi se zamilovávaj a odmilovávaj. A hlavně se měněj. Věděl jsem že budeš jiná v 17ti a budeš jiná v 18ti. To je prostě vývoj no." Řekl jsem a pozoroval dno lahve.
"Čipi můžu tě aspoň kousek k tý terapeutce doprovodit?"
"Já nevim.... Jsem dost naměkko. No, ale.... Asi jo."
A tak jsme šli. Oba jsme byli jak zombies. Téměř bez jídla, bez pití, bez lásky. Oddychovali jsme a funěli. Už jsem na sobě cítil jak jsem bez jídla strašně zesláblý. Jenže stále cokoliv jsem se pokusil sníst šlo hlavně dolem ven. Aha, tak hlavně proto se doporučuje vysazovat pod dohledem lékaře. Aby mi kdyžtak aspoň mohli zavýsž umělou výživu, hm.
Na polovině cesty k paní jsme si sedli na pařez. Už jsme ani jeden nemohli.
"Doprdele, takže ty mě nemiluješ, jsou velikonoce a navíc jsem si uvědomil, že někdy dneska zemřela před dvěma lety moje babička."
"Ale ne čipiiii."
"Ale jo. A teď tu sedim s holkou, co mě nemiluje a nedokážu jí ani finančně zajistit."
"Ale ne čipi, tak to není." Snažila se přelhat tu nemilosrdnou pravdu.
"JE TO PŘESNĚ KURVA TAK! Zařval jsem na ni až sebou trhla. Pak jsem se rozbrečel.
Pokusila se mě obejmout. ODstrčil jsem ji.
"Radši už běž, nevidim důvod proč bys měla čumět na to jak tu bulim jak malá čubka." Řekl jsem.
KArolína se tedy zvedla a odešla. Já ještě chvíli seděl a brečel. Pak byl čas vydat se za paní. Byl jsem zvědavý co mi řekne.