• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    KIA: Já se řídím podle rtěnky, jestli spíš višňová - studená nebo meruňková - teplá. To by ti mělo pomoci při vybírání světlých tělových, béžových tónů a odstranit mrtvolnost a vyblitost. A výrazné vybírat podle toho, co ladí se světlými.
    KIA
    KIA --- ---
    Takový povzdech/dotaz…
    Začala jsem více řešit barvy v šatníku. Vždycky jsem si hrozne přála nosit výrazné barvy. No, ale v takových tmavších a tlumených odstínech jsem vypadala blbě, tak jsem si říkala, ze výraznější budou ještě horší. O světlých odstínech se vůbec nezmiňuju, vypadam jako mrtvola potom.

    No a ve většině testů podle charakteristik mi teď vychází bright spring. A nebo potom warm autumn. ( mám kontrast, zlutejsi podton kůže, neopaluji se, topaz/hnede oči, světlejší hnědé vlasy..)
    Je nějaká šance, jak si vyzkoušet co je spis pravda prosím ?
    Nechci úplně na nějakou osobní konzultaci k odborníkovi..ne kvůli penězům, ale kvůli fázi popírání, nerada bych slyšela, že výrazné barvy proste nemůžu. Bylo by to pro mě moc jakoby konečné, ve vztahu k barvám. Samozřejmě vím, ze ve vysledku si muzu dělat co chci, ale měla bych tu myšlenku pořad v hlavě.
    Hrozne rada pletu, hlavně barevné věci. A asi bych to úplně nedala nad tím pak nepremyslet :) takže se tomu vyhýbám :)))

    Díky :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Tak já hlásím, že jsem ve středu byla na barevné typologii v Praze u Top Image a super. Nějaké znalosti jsem měla, váhala jsem, jestli jsem bright winter nebo bright spring a dozvěděla jsem se, že jsem někde mezi:o) Každopádně bright jsem, takže to, že nosím výrazné barvy, dělám dobře. Teď ještě čekáme na vzorník dělaný přesně pro mě, paní to dělá pro každého klienta na míru, tak to chvíli trvá. Ale byla jsem spokojená. Takže pražandy, jestli nevíte kam, top image je za mě ok:o)
    JESTERKAMISA
    JESTERKAMISA --- ---
    Našla jsem tento kanál, tak pokud pokud někdo tápe, tak hezky vysvětleno:
    https://www.youtube.com/@stylemejenn/videos
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TOPIMAGE: Funguje ještě barevná typologie v Praze? A ceny jsou stejné jako na webu? Od roku 21 není na webu aktualizace, tak se ptám:o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Podívej se dolů na ty moje barvy - mám tam taky úplně klasickou modrou-modrou a přitom teda moje barvy jsou jinak spíš teplé. Ono strašně záleží na konkrétním odstínu a zvlášť při objednávání přes internet se to těžko odhaduje. Snad ses něčím trefila. Držím palce.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MADIETTA: nebo podtón červené...
    nosím tmavě modrou, do určité světlosti jde i sytá modrá...ta královská modř se mi moc líbí, a jsem zvědavá, jestli to bude opravdu “no go”. navíc ty věci, co jsem objednala mají samy o sobě různé odstíny, tak uvidíme
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    MINERWA: urcite ne tlumenemu jaru, tzn. Me. Neb sice jsem bila jak dcera reditele vápenky ale královská modr je na me moc studena, zariva a vyrazna. Prebiji me.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PROMETHEA: potíž je v tom, že modrá je prostě studená od podstaty, a královská modrá je snad nejstudenější. Nejblíž teplé se imho dostaneš tam, kde má modrá přimíchanou žlutou.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: objednala jsem si několik modro-modrých věcí, ale jsem autům / shaded autumn, tak tipuju, že to bude velká špatná :) ale zase doufám, že třeba nějaká modrá bude mít jinej podtón, a klapne to...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MART1NKA: Černošky jsou většinou dark winter( tmavé vlasy i oči vs. true winter - tmavé vlasy, světlé oči a pleť) a tam tahle modrá opravdu ne.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MINERWA: Hm, aj černošky môžu byť winter nie? Ony majú tiež studené a teplé odtiene pleti.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    příklad, tohle fakt ne :)

    tohle jo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MINERWA:
    TAPINA: dík!!!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROMETHEA: Zimní, především true winter.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    PROMETHEA: imho všem se světlou kůží :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    otazka do pléna: dá se zhruba říct, jakým typům sluší royal blue/královská modrá?
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    FRENNET: V současné čtyřtypové ani dvanáctitypové typologii Sci\ART, které jsem se učila já, teplá zima není - tyhle přístupy vychází z předpokladu, že zima = studené barvy. Ve dvanáctitypovém přístupu sice existují "mírně teplejší" zimy, a sice Bright Winter a Dark Winter, ale pořád mají studené barvy, jen o trošku míň, protože jedna je mírně do jara a druhá do podzimu a důležitější než teplota barvy je pro ně jiná charakteristika - sytost nebo tmavost barev.
    Se systémem jaro - léto - podzim - zima přišla podle mých informací Suzanne Caygill už někdy ve čtyřicátých letech. Neměla tehdy žádné pevně dané vzorníky a typy byly spíš založené na pocitu, který (protože jí to fakt fungovalo a našli se lidi, kteří se to od ní chtěli naučit) se snažila nějak popsat. Nakonec přišla s tím, že, když by se míchaly zimní barvy, budou obsahovat černou, podzimní zase sienu, jarní čisté pigmenty a letní budou utlumené komplementární barvou (to je ta přímo naproti na barevném kruhu). I když založila akademii, na které to učila, a napsala knížku, nikdy neprozradila všechno a lidi, kteří její akademii absolvovali, tvrdí, že si toho spoustu nechala pro sebe (a občas - hlavně do knížky - prý přihodila i nějakou zavádějící informaci), protože se bála, že to od ní někdo okopíruje a přebere jí klienty. Takže je dneska hlavně v Americe několik desítek typologů, kteří se hlásí k jejímu odkazu (já u jedné z nich taky absolvovala kurz), ale každý si to dělá tak trochu po svém. Ale to jsem trochu odbočila - chtěla jsem tím hlavně říct, že v těchhle přístupech je teoreticky možné mít "teplou zimu", ale je to spíš o slovíčkaření, protože tady fakt není úplně jasná hranice a někdo tomu může říkat zima (protože to namíchal za pomoci černé) a někdo podzim (protože v tom vidí nějakou tu sienu).
    Tak doufám, že to dává aspoň trochu smysl. Podle mě je nejdůležitější, aby barvy k člověku seděly a je už asi celkem jedno, jaký tomu dáme název.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Dotaz na TOPIMAGE:. Existuje nejaky tip tepla zima?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Potvrzuju, že to bylo naprosto skvělé. Taky jsem potěšena, protože TOPIMAGE potvrdila, že opravdu nezapadám do žádné ze 12 škatulek a že "klamu tělem. Nakonec jsme dospěly k tomu, že moje barvy jsou někde na pomezí bright winter a bright spring, takže vlastně takové "předjaří".:-D

    A teda bylo strašně super to absolvovat s někým typově odlišným, protože to prostě úplně mlátilo do očí, jak na Tobě vypadá skvěle černá a bílá, zatímco já můžu maximálně antracitovou a slonovou kost.

    No, a máme potvrzeno, že si při nákupech opravdu konkurovat nebudeme.:-D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam