• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DWAY
    DWAY --- ---
    Kunda jedna lochneska, pekne mi dala zabrat.

    Ale kdybych se mel rozhodnout asi se mi to libilo vic než Ragnarok :)

    GEE
    GEE --- ---
    Judgement/48h/PS5/#dohrano
    TL;DR - jestli jste jeste Yakuzu nezkusili, je tohle dalsi moznej entry point do serie, kterou byste nemeli vynechat
    Je tomu rok, co jsem dohral [GEE @ Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!] sestou Yakuzu a potreboval jsem (po sedmi dilech) trochu vydychat konec jedne etapy. Dneska uz vime, ze tahle etapa tak uplne u konce neni :-)

    Judgement beru jako experiment - bude fungovat hra, kde neni Kazuma? Aspon ze zacatku se tu taky hraje na trochu vaznejsi notu, nastesti i tady jsou sileny side questy, i kdyz se objevi o trochu pozdeji, nez jsme zvykem. A funguje to - i tahle particka mi prirostla k srdci, ac mi sebevic chybi karaoke.

    Zavody dronu, sledovacky jsou celkem fajn. Naopak mi vubec nesedly fatal wounds a neustaly dochazeni za doktorem a obcasny prepady mesta gangsterama - clovek se pak pripada jako v tech nejhorsich chvilich petky, kde clovek bojuje co dva kroky.

    Chronologicky me ceka Yakuza: Like a Dragon a uz ted se nemuzu dockat.

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ELHO_CID: Tak jsem si dal NG+ za Kasane. Je to z 50% stejná hra, na poslední asi 4 mise se týmy spojí. Ale než se spojí, tak se Kasane pokouší Yuita zabít a je zajímavé se seznámit s její motivací. Takže dohromady 47 hodin a tentokrát opravdu dohráno. Zbývá mi pár ajchů k vyzobání, ale některé vypadají jako grind a hra na nový rok zmizí z Gamepass.

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    A Short Hike/3 hodiny/#dohrano

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Kingdom Come: Deliverance / 134 hodin / #dohrano

    Znovu a lépe. Teď ještě dodělat zbývající achievementy, což znamená i hardcore mód se všemi negativními perky...ufff

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Xenoblade Chronicles 3/275 hodin/#dohrano

    TOFI
    TOFI --- ---
    Stray - dohrano, vyborna jednohubka
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    TAP: teda ale s tema ovladacema to me netesi :(
    TAP
    TAP --- ---
    JUNGLER: no hele, jak já, tak Naga jsme si na tom vykloktali ovladač, abys pak decku nelitoval:). ale teď to vyšlo i na switch, žádný litanie na handheld Sifu jsem nezaznamenal, portu na PC bych se nebál
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TAP: Na tohle se hodne těším. V březnu má vyjít ny Steamu. Doufám, že si pořádně podchytí Steam deck kompatibilitu.
    TAP
    TAP --- ---
    SIFU / PS5 / 52h / 22 let #dohrano

    všechno už tu sepsal Nagasawa, velká malá hra, naprosto úchvatnej čistej zážitek ze souboje, absolutní osvěžení bez výplně a cutscén, totálně responzivní engine a ovládací schéma, ach!
    jen nechápu achievement za zapnutí photomódu. měl by bejt za udržení pudů na uzdě a NEzapnutí foťáku do závěrečnejch titulků.

    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Twinsen's Little Big Adventure 2 Classic / 14 hodin / #dohrano

    Protože se chystá reboot, musel jsem si dvojku (dohranou poprvý na Vánoce 1997) připomenout tímhle vydáním s achievementama a NG+. Nikdy nezapomenu ten ikonickej soundtrack a jak LBA dokáže bejt infantilní i vážný zároveň, s roztomilejma sloníkama a zajíčkama na pozadí fašismu.

    GEE
    GEE --- ---
    DWAY: koukni na poslední save a zjistíš
    DWAY
    DWAY --- ---
    God of War: Ragnarok
    Netusim jak dlouho to zabralo bo PS, ale nebylo to špatné :)

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Evil West / 12 hodin / #dohrano

    Novinka od polského studia Flying Wild Hog ukazuje neotřelé spojení divokého západu a krvežíznivích upírů. A funguje to skvěle. Tahle akční rubačka se vážně povedla a přímo vyzývá k newgame+

    9/10

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HONZAL: No, vizuálně je určitě nejlepší Shadow, ale herně se mi osobně asi víc líbil ten prostřední, Rise. Míň lidí a víc sněhu :-) Nebál bych se doporučit zahrát si tu Survival trilogii celou od začátku, věci pak hezky zapadnou do sebe.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DEEFHA: Ja hral jen prvni 2 dily na PSX, tenkrat to bylo graficky uplne jinde (zpracovani vody), takze mozna si to dam taky - pocitam, ze nejlepsi bude ten posledni dil?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Shadow of the Tomb Raider / 34 hodin / Steam Deck / #dohrano

    Nešlo to jinak. Po dohrání Tomb Raider (2013) a Rise of the Tomb Raider (a následného dotažení obého na 100 %) jsem to prostě nemohl vydržet, pořídil jsem i poslední díl téhle rebootované trilogie a během pár dnů se prosekal džunglí až na úplný konec. Tohle se prostě hraje samo! Vizuálně nejnadupanější díl - chvilku jsem měl zapnutou maximální grafickou úroveň, ale ze Steam Decku to vycuclo baterii asi za hodinu, takže jsem zase přepnul na normální :-) A i pak to byla paráda veliká. Co se týče herních mechanik, tak mi kombinace prvního a druhého dílu víceméně vyhovovala. Ovšem až na množství NPC rozdávajícím vedlejší úkoly, díky kterým jsem si místy připadal jako v nějaké úplně jiné hře. Nemluvě pak o Jonahovi, který mě sral celou hru až do konce :-) Protože jsem pořídil Definitive Edition, tak jsem před finále zvládnul i několik DLC a byl jsem příjemně vybavený, což se podobně jako u předchozích dílů nakonec velice hodilo. Závěr byl totiž vskutku ekliptický a jako obvykle mi ty poslední dvě hodiny daly pořádně zabrat. Skončil jsem na 85 %, do konce roku to dotáhnu na plný počet a budu si to ohromně užívat.

    Zároveň jsem na eBay objednal The Tomb Raider Trilogy na PS3 (za polovinu ceny, než se přeprodává u nás...), což jsou předchozí tři díly série - Legend, Anniversary a Underworld. Do toho všeho se pustím v příštím roce a doufám, že nebudu zklamaný. Lara na PS3 mě totiž úplně minula, nehrál jsem ani jeden díl. Snad se tímhle backtrackingem nakonec znovu dopracuju až k těm prvním dílům na PS1 :-) Ty jsem totiž tehdy nikdy nedohrál.

    Technické okénko: Shadow of the Tomb Raider na Steam Decku několikrát spadnul, což se mi u předchozích dvou dílů nestalo ani jednou. A taky mi přišlo nějak horší ovládání - jako by lagovaly odezvy některých tlačítek a potíže jsem měl i s analogy, blbě se mi mířilo (a to jinak na gamepadu hraju úplně všechno a jsem na to zvyklý). Je to zvláštní, protože celá trilogie běží na Steam Decku v nativní Linuxové verzi, takže v popisovaných problémech určitě nemá prsty Proton. Uvidím, jak na tom bude PS4 verze. Hodlám totiž celou trilogii zakoupit fyzicky, aby mi ji nikdo neukradl :-), a dát si ji ještě jednou na velké obrazovce, jak jsem si ostatně na začátku slíbil.









    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Callisto Protocol. Za mě velký nadšení. Tři věci bych vypíchnul. Fantastický detaily a celkový prostředí, hudba a sound (slyšíte každou kapku, která vám ze stropu kápne za záda) a skličující atmosféra, kdy po každý hodině hry si prostě musíte dát pauzu, protože za další roh už se vám nechce. Český recenzenty v tomhle případě moc nechápu. Tvrdit, že hra neni horor a že se u toho člověk nebojí? Možná, když to nastavíš na easy, abys to proběhl a napsal rychle recenzi, tak se nebojíš, já hrál na hard v noci a se sluchátkama a byl jsem podělanej až za ušima:-))

    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    Mafia: Definitive Edition / 14 hodin / #dohrano
    Původní Mafie je moje velice oblíbená hra a jsem rád, že dostala tento nový kabát. Grafika i hratelnost je na špičkové úrovni. Nicméně hrál jsem to na klasickou obtížnost (nejtěžší) a přišlo mi to jednodušší než původní Mafie. Policie je vlastně moc nepřekáží a nehoní vás (pokud to není součástí mise). Za celou dobu jsem nedostal ani jednu pokutu. Je zde mnohem méně ježdění (většinou se jede na misi, ale zpět už ne). Díky tomu úplně chybí mise s Lucas Bertone a odemykání nových aut. Z mého pohledu je to škoda; nemáte vlastně tolik příležitostí prohlédnout si to nádherné město.

    Ale ve finále mě to bavilo a určitě si to zaslouží 10/10.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam