Days Gone/77 hodin/#dohranoCca po dvou měsících jsem došel k závěrečným titulkům týhle herní perly (pro mě). Celkově se mi to hodně líbilo, takto si představuju zhruba ideální open world hru, kde hraje hlavní roli i příběh, postavy a celkově je ten svět i tak nějak uvěřitelnej, i když se jedná o hru. Bavily mě hodně postavy a jejich osobnosti, příběhy, je super, když to nejsou jen bezejmenná NPC, který člověk zapomene za pár hodin. Svět sice menší než jsem zvyklej u jinejch open world her, ale tak nějak kompaktnější a člověk z něj má pocit, že žije, reaguje na jeho rozhodnutí a jednání. A často je zajímavější cesta ke questu než ten samotnej. Dost mě bavilo a ze začátku štvalo i to, že hráč musí reagovat na změnu okolností a přizpůsobit zbraně a taktiku, i když předtím byl zvyklej na něco jinýho. Pro mě taky takovej nezvyk, když u většiny open world her, co jsem hrál, tak si člověk jednou pořídil ultimátní zbraně a s nima to dohrál nebo jen vylepšoval, aby byly silnější. Ale znamenalo to pro mě i dost záseků a nervů, než jsem se přes to dostal. Nejhorší bylo asi naučit se likvidovat efektivně hordy :)
Hra má samozřejmě i nějaký ty negativa. Některý vedlejší úkoly repetetivní, i když ve výsledku vlivem prostředí probíhají odlišně a občas mě štvala nutnost jít přesně nalinkovanou cestou u některejch hlavních questů. Sem tam hloupý záseky. Ale celkově pro mě jedna z nej her, co jsem nejen v poslední době hrál a bylo by super, kdyby takovejch open world her bylo víc.