• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Horizon Forbidden West: Burning Shores/12hod/PS5/#dohrano

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Postal / 3 hodiny / SteamDeck / #dohrano

    10/17/97 The earth is hungry... Jak jsem slíbil po dohrání Alpaca Stacka, došlo na něco ostřejšího. Nutno dodat, že jsem si tím splatil pětadvacet let starý dluh, protože tohle bylo úplně poprvé, co jsem Postal vlastně pořádně hrál a nakonec teda i dohrál. Totiž to bylo tak:

    Koncem roku 1997 se v KLANu číslo 10 objevilo Postal demo. Popisek lákal na "...izometrickou akční hru, se spoustou zbraní, fantastických světelných efektů a podporou pro síťovou hru... (viz source), ale já jsem získal jen pěkně ozvučenou slideshow. Moje tehdejší AMD K5 na 75 MHz minimální konfiguraci prostě ani zdaleka nevyhovovalo a to mě samozřejmě strašně mrzelo, protože recenze v LEVELu mě tehdy dost nalákala. Ale v tu chvíli se nedalo se nic moc dělat a pak to nějak zapadlo mezi dalšíma super devadesátkovejma hrama. Nakonec když jsem si to po pár letech zkoušel zahrát, tak mě strašně iritovalo ovládání, kvůli kterýmu jsem prostě nebyl schopnej dostat se ani přes první level. Hůř se mi hrál snad jen Crusader :-)

    Před rokem jsem si ale všimnul, že vyšel Postal Redux na Switch. To mi přišlo jako celkem ideální platforma, zvlášť když jsem se dozvěděl, že se tahle verze dá hrát jako twin-stick shooter. Ty mi teda nikdy moc nešly, ale pořád lepší než to původní ovládání, žejo. Akorát že na Switchi to vyšlo jen v US regionu, což mi způsobilo určitý problémy při zakoupení, ale hlavně ta Redux verze je trošku zkriplená. Postavičky málo řvou :-) a místo původního konce je jiný, míň kontroverzní. To je samozřejmě škoda, ale já jsem se k němu stejně ani nedostal, protože mě to nějak přestalo bavit. Bylo to prostě jiný, než jsem si to pamatoval. Hrál jsem hlavně arkádovej Rampage mode, kterej teda doporučím už kvůli naprosto super soundtracku (od tracku 25 dál).

    No ale abych to neprotahoval: nakonec jsem si uvědomil, že na Steamu je původní verze free včetně rozšíření Special Delivery a Super Postal, což spolu s bezproblémovým ovládání na SteamDecku znamenalo jasnou volbu. Dostal jsem to, co jsem zjevně celou dobu hledal: nijak necenzurovanou verzi s twin-stick ovládáním, podporou widescreen zobrazení a praštěnými achievementy. Díky tomu jsem po čtvrt století konečně dotáhnul Postal do konce, a že to byla jízda! Za ty tři hodinky jsem tím projel jako nůž máslem, sice ne na nějakou výraznou obížnost, ale víte jak - tahle hra existuje hlavně proto, aby se u ní člověk bavil a ne frustroval, žejo! :-D A bavil jsem se teda královsky. Musím říct, že tohle je prostě klenot.

    To nejlepší na konec: Postal 2 je čerstvě SteamDeck verified, takže je úplně jasné, co mě čeká dál...







    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Rainbow Billy and the Curse of the Leviathan / 17h / Gamepass / #dohrano
    Dětská hra, kterou jsem nainstaloval dceři, ale která měla tolik textu v angličtině, že jsem to musel hrát s ní a překládat. No a pomáhal jsem s puzzly a tak.
    Na začátku zlý Leviathan nechá zmizet všechny barvy a Billy musí najít tři barevné kuličky a porazit ho. Cestou najde spoustu nešťastných odbarvených nestvůr. Ty je třeba v dialozích ukecat a potom obarvit, aby se z nich stali kamarádi, kteří pomůžou obarvovat další.
    Je fajn, že je to nenásilné, ale bohužel angličtina je na úrovni, kterou úplně malé děti budou těžko zvládat.
    Jen kdo má zájem s dětmi hrát delší dobu, nebo má prcka na nějaké jazykové škole, tak to má smysl. Protože pro pubertální děti už to fakt není.

    TOFI
    TOFI --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    DEEFHA: uplne bozi, dik za tip, #dohrano
    TAP
    TAP --- ---
    Splatoon 3 - Return of the Mammalians (single kampaň)/ cca 15h / Nintendo Switch / #dohráno #jakoby

    fantazie hopsaček od Nintenda mě nepřestává udivovat. single kampaň "přilepená" ke kompetetivní onlinovce. ta na jednoduché premise natírání mapy na barvu vašeho týmu skrývá víc strategie a záludností, než se na první pohled zdá. single player kampaň je ideální kratochvíle, oddych od onlinu, chodíte se sem sžívat s mechanikama, zbraněma, skvělým gyro mířením a pohybem v nezaschlém inkoustu. i když se nikdy úplně neodchýlí od základního principu "postříkej, všechno, co zvládneš", převrací ho tu do logických hádanek, tu do běhů na čas, tu na výzvu s nešťastnou zvolenou zbraní, což jsou všechno nakonec jen zkušenosti, co zúročíte v online bitvách. perfektní tutoriál a trénink zároveň. závěrečný bossfight trval asi 2 hodiny, stříkal jsem až do titulků...
    tak a teď se jen modlim, že jsme tu dostatečně na úrovni a přijdou jiné reakce než základkové vtipy

    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Hotline Miami(PC)/5hodin/#dohrano
    tahle hra je prostě chorá. nemocná grafika, nemocný soundrack, nemocná zápletka, příběh i konec, prostě výtvor někoho na herákovém dojezdu v hnusném motelu v poušti za dunění projíždějících nákladních vlaků. moc jsem si to užil! je to rychlé, brutální, nemilosrdné, frustrující a výborné. milá makabrózní jednohubka.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TERZ: Budu se opakovat, ale ty jsi ho-va-do!
    TERZ
    TERZ --- ---
    Yakuza 0/141hodin/#dohrano
    Nejsložitější, nejdelší a zároveň s tím nejzábavnější platina kterou sem zatím urval. Byla to jízda!
    Screen plátna není, kvuli ochraně před spoilery tak aspoň takhle.

    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    PlantsvsZombies/8hod/#dohrano

    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Horizon Zero Dawn/81 hodin/#dohrano

    Sláva Steamdecku, i když několikrát se přehrál a seknul 😁 DLC nakonec hotové na 88,5%, hlavní hra na 94,5%. Vůbec to nebylo špatné, občas mi to připadalo jako nácvik na Monster huntera 😁
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Alpaka Stacka / 15 minut / SteamDeck / #dohrano

    Eh... Sorry, když tady vidím ty Resident Evily a Gusty s Ušima, tak se to sem moc nehodí, ale prostě jsem musel :-D Myslím, že tahle hříčka má věkový potenciál asi tak do tří let a fakt nevím, čím bych se obhájil... Ale soudě podle recenzí na Steamu nejsem sám, kdo téhle totální roztomilosti obětoval pár minut vého času. Ke cti mi budiž přičteno, že hned pak jsem objevil, jak pěkně se dá na Steam Decku hrát původní Postal - takže tu brzy doufám přibude pár screenshotů úplně jiného stylu :-)





    TOFI
    TOFI --- ---
    Ghost of Tsushima (PS5) #dohrano


    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TRAGED: To ani nevim že se chystá....a ani bych na to neměl koule asi...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    FRIZER: Hmm, tak to si počkám na PSVR2 update!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ERRTU: Jo, to jsem hrál.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    HOWKING: v tom pripade rozhodne doporucim minimalne dlc Two Collonels. je to o tatovi toho kluka z metra v Novosibirsku a je to navrat do klasicke prostredi metra jako takoveho. uronis jeste vic :) me taky vsichni prezili, krom tchana pochopitelne. ty konce (a to jestli prijdes v prubehu hry o partaky) je dane tim jak moc velka ses vyvrazdovaci mrcha. technicky staci v zimnim levelu nezabijet vyzvavace tsar-fish, v poustnim nezabijet otroky (+ v slave kampu z trajektu pri jednom ukolu musis taky otrokare jen omracovat) a v poslednim nezabijet skautiky. btw scena kdy hrajes na kytaru nalitemu staremu skautovi ktery mluvi s kostrama svych kamaradu byla snad jeste silnejsi nez ten konec, mel jsem na krajicku :) to jak sis vedl prave poznas na konci levelu, kdyz ti partak pojde, nebyl jsi uplne mirek dusin.
    ale teda jednicka a dvojka, to je jinej format, na to abys mel good ending tak jsi musel celou hru projit bez zabiti jedineho cloveka. mutanti se nepocitaji. ale proste zadnyho nacka, rudoarmejce ani banditu. a na to sem fakt nervy nemel.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Resident Evil 4 Remake / 14,5 Hodin/ #dohrano

    První průlez této nádhery skoro po 18 letech. Co šlo vylepšit je vylepšeno, některé věci přibyli, hra se rozšířila a je vyloženě krásná. V podstatě jde o jednu z nejlepších akčních adventur vůbec. Level design je pro mě společně s TR2 do dneška nepřekonaný a hned jsem se pustil do dalšího průlezu. V podstatě nutnost pro každého.

    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Rollerdrome zakladni kampan #dohrano - Steam hlasi 7h. Prijemna akcni jednohubka. Vsechny challenge a play plus asi cistit nebudu, ke konci to bylo docela tuhe.

    TOFI
    TOFI --- ---
    Deathloop #dohrano


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam