The Ascent / 20 hodin / #dohrano Jelikož brzy opouští Gamepass, řekl jsem si, že dám Ascentu ještě jednu šanci. Pamatuju si, že to nemělo úplně hladký start - spousta bugů, hlavně v coopu, špatná optimalizace a vůbec jsem se nevyznal v mapě. No, jsem rád, že se mi hra takhle znovu ozvala, protože s odstupem času musím říct, že to byla fakt jízda!
Naprosto úžasný ARPG v přenádherně detailním cyberpunkovým světě. Ačkoliv se domnívám, že tvůrce mapy a tvůrce světa byly naprosto dvě odlišný skupiny, které neměly tucha co ten druhej dělá, ve finále to vlastně působilo přirozeně a podtrhuje to takové to chaotické, špinavé prostředí, ve kterém se moc hezky bloudí, obzvlášť započítáme-li špičkový soundtrack, který mi bude znít v uších ještě hodně dlouho.
Příběh napůl klišé, napůl hotový nesmysl, ale o tom ta hra naštěstí za tolik není. Oceňuji místy zajímavé, místy vtipné vedlejší questy, které nepůsobí jen jako časová výplň k hlavnímu příběhu.
Pokud máte do konce měsíce čas, určitě dejte Ascentu šanci, zaslouží si to!
BTW: Nejsem žádný velký fanda tématu cyberpunku, ale cítím, že mé choutky nebyly zcela naplněny. Asi se už konečně odhodlám na CP2077 :))