• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour / 18 hodin / #dohrano

    Oprašování devadesátkovejch klasik se ne vždy povede, ale tahle edice nesměla ve sbírce chybět.

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    MCKIDNEY: díky za tip na hru. Koukal jsem na to vcera a vypada to úchvatně. Už se na to těším
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Atomic Heart / 25 hodin / #dohrano

    Velmi povedená akce á'la bioshock v podání ruského studia Mundfish. Skvělý bojový systém, široký arzenál zbraní, velmi originální (ač po stránce umělé inteligence skomírající) nepřátelé a zábavné puzzly. Musím pochválit i technický stav hry, který byl od releasu v podstatě bez chyby, což je dnes u mainstreamu spíš vzácnost. Jediné, s čím si tvůrci úplně neporadili byl příběh, resp. storytelling, konkrétně nekonečné dialogy mezi nesympatickým hlavním hrdinou a jeho robotickou rukavicí. Sáhodlouhé a filosofické debaty se zkrátka nehodí, když vás venku nahání horda robotů. Příběh jsem proto přestal sledovat a omezil to na cutscény. Závěr hry mě ale moc překvapil a už se těším na DLC(čka) :)

    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Hogwarts Legacy / 25h cca / steam pc



    Teda na to jak jsem se na to tesil tak jsem to dohral spis z povinnosti. 6/10
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HROT / odhadem něco pod 8 hodin (pořád zlozvyk nechávat hry minimalizované) / #dohrano

    Vlastně mi hratelnost izolovaně přišla OK, ale nijak skvělá. Kvalita zbraní a nepřátel kolísá, level design čistě z pohledu hratelnosti taky není úplně perfektní a pohyb mi přišel dost nezajímavý (to mi vadilo asi nejvíc) - hrál jsem nedávno quake, a to je co do pohybu nesrovnatelně dynamičtější hra.

    Ale! Ta atmosféra, humor, témata, odkazy, prostě celkovitá osobitost hry, ty snad nemají jedinou chybu. Z tohohle pohledu je HROT unikát a velmi mě tím nadchnul.

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    STALKER: Call of Pripyat / odhadem něco pod 30 hodin / #dohrano

    Dohráno už před časem, mezitím jsem chvíli hrál mod Stalker Anomaly: GAMMA a trochu si utřídil myšlenky ohledně celé trilogie.
    Těsně po dohrání jsem byl skoro bez výhrad. Celou hru jsem prakticky vdechl, bez záseků. Příběh byl o trochu méně zajímavý, ale celkem ušel (potěšily konsekvence ve stylu Falloutu na konci), grafika s pár základními mody skvělá, mapy sice jen tři, ale o to větší, dva noví mutanti, skvělé ambientní zvuky, dobře působící zbraně.

    Zklamalo mě odstranění systému pro konflikty frakcí z Clear Sky a fakt, že tu sice jsou questliny pro frakce Freedom a Duty, ale kvůli netransparentním a ne úplně smysl dávajícím konsekvencím questů které se odehrávají celkem na začátku hry se z nich můžete nevědomky nevratně odříznout (stalo se mi).

    Dál byl trochu slabší (hlavně krátký) třetí akt odehrávající se v Pripjati. Po SoC a CS jsem očekával dlouhý a brutální závěr hry, takže jsem do poslední mise napochodoval jako zfetovaný supervoják v exoskeletonu co má v ruce gauss gun, za pasem lehký kulomet a v batohu automatickou snajperku, RPG se sedmi raketami a další pytel drog. To se tentokrát ukázalo jako overkill a poslední misi to trivializovalo.

    ---

    Zpětně mi Shadow of Chernobyl pořád přijde jako nejsilnější díl série i přes horší mechaniky týkající se zbraní, horší grafiku a pár dalších problémů. Měl nejzajímavější příběh a nejtajemnější mapy, plus Call of Pripyat šel v polishingu někdy příliš daleko - nové velké mapy působily trochu moc jako zábavní park připravený pro hráče, kde je několik points of interest (typu anomálie s artefakty, budova nebo vrak helikoptéry) a několik spawn pointů poblíž kterých máte větší šanci potkat daného mutanta, a všude okolo je vlastně docela klídek a bezpečno.

    Celkově mi přijde jako škoda, že Call of Chernobyl jako jediný vytvořil něco, co působí fakt tajemně a nebezpečně (a místy i děsivě). Call of Pripyat působí jakože celá zóna už je vlastně tak trochu "vyřešená" a tajemno ani osamělo se nekoná, takže i když podle příběhu jdeme jakože hluboko do nebezpečné a neprobádané části zóny, tak hratelnost tomu moc neodpovídá.

    I tak to ale byla skvělá hra a tahle kritika dává smysl jen kvůli srovnání se zbylými dvěma díly.

    TOFI
    TOFI --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    FarCry6 - PC - 60h
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    NAGASAWA: oh shit tebe jeste ceka DLC, priprav se na to nejlepsi ever. keep up the great work!

    FEAR THE OLD BLOOD
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Calisto Protocol: final transmission
    cca 4h spíš asi mín
    Tak jsem si v akci koupil poslední příběhové DLC(spíš první a poslední), doufajíc v nějaké důstojné zakončení, případně hint na další pokračování této franšízy. Herně je to to samé, s pár drobnými novinkami v podobě nového(lehký spoiler alert) mega kladiva na nově zmutované mechy, lokace opět krásně detailní a hezky zpracované, bohužel je to krátké, protivný a nudný finální boss(proč znova?), a co to DLC zcela zabije je ten konec, kterej je nedůstojný a cheap :(
    5/10

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: Je to luxusni, dalsi etapa Recettear her. Narozdil od Stardew je to cely tym, ale i tak pokrok.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Mám to na wishlistu, prej je to dobrý :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Dave the Diver / 45h / Steam / Dohrano

    Koupil jsem pro steamdeck a nakonec nemohl odlozit :)
    Jenom si pro klavesnici zamente Space za E :)

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LEGO Batman /5h/xbox /#dohrano?
    Hrál jsem s dcerou.
    Titulky přišly brzo, je tam ještě hodně hraní, ale bojím se, že už to bude grind. Ta hero kampaň je krátká a kampaň za záporné se mnou děcko hrát nechce. Užili jsme si to, ale na hraní rodičům sólo to doporučit nemůžu.

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Creaks/4h/xbox/#dohrano
    Podle mě zatím to nejlepší od Amanita. Decentně švihlé, skvělé puzzly, pěkně nakreslené, a má to i příběh, který většinu logických puzzle her strčí do kapsy.
    Podzemní svět jako by skoro dával smysl a klidně by se v něm mohlo odehrávát nějaké pokračování, nebo i spinoff.

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BIMBAS: Mě se to líbilo moc, hraju podruhé na Series X, koukám na vylepšení, co tam přidali na novou generaci.
    Exo One/3h/Gamepass/#dohrano
    Ze začátku jsem byl frustrovaný z divného ovládání, ale když jsem si našel způsob, jak sondu honit, byla z toho moc pěkná psychedelická jízda.
    Kulička má nějaký způsob jak zatáčet a zesilovat gravitaci. Princip je, že se tím z kopce rozjede a může nabrat rychlost, kterou se dostane výš a dál.
    Je to tedy hra založená na jakési pseudofyzice, kulička prozkoumává roztodivné planety. Brzy se naučí změnit v disk a dělat žabky na vodní hladině.
    Grafika je místy jednoduchá až primitivní, ale pokud to hrajete správně a pohybujete se rychle, je dojem skvělý. Při tvorbě exoplanet se fakt vyřádili.
    Když prekousnete počáteční učení, tak jsou to zábavné psychedelické drogy v digitální podobě.

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Hellblade: Senua's Sacrifice / 6h / #dohrano

    Mno, bud jsu pozde nebo mi neco uniklo. Jako psycho je to slusne, ale z rodinnych problemu ve hrach uz me chyta koprivka. Po herni strance par peknych mechanik, jinak porad to same do kolecka. Dohral jsem to jen pro splneni nejakeho sveho restu. V jeden moment jsem myslel ze je konec, protoze jsem netusil jak dal a ani jsem nevedel kolik mam pokusů. Prislo mi to trochu matoucí, jako celá hra :D Osobně tak 5/10 asi nejsem cilovka. Navic hlavni predstavitelka mi nebyla moc sympaticka.

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    JUNGLER: Když hraješ free server tak ne:P
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PALADIUS: Jak jsi hrál wowko, když odmítáš platit Activisionu? 😂 to už se neplatí měsíční fee za wow?
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Torchlight II / 25 hodin / #dohrano

    Ozývám se po delší odmlce. Během hraní WoWka, které mi teď zabíralo dost času, jsem dostal chuť na nějakou diablovku a jelikož odmítám platit Activi$ionu, tak dávný rest Torchlight II byla jasná volba. Ani nevím, proč jsem to nikdy předtím nedohrál. Titulky po dohrání nebyly, tak přikládám jen screen z nabídky NG+

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam