Terminator Resistance: Enhanced / PS5 / 28 hodin / #dohranoTak dlouho jsem se na tohle váhavě chystal, až jsem pořídil v pěkné slevě a během týdne bylo po večerech hotovo. Ta hra je lineární až hanba, na "enhanced" grafiku je lepší nedívat se moc zblízka a některé mechaniky jako by i přes roz vzniku (2020) PS3 z oka vypadly... Jenže!
Ta celková atmosféra zmaru a beznaděje! Ta hudba (licencovaná)! Ty zvuky, které jako by prvním dvěma filmům z ucha vypadly! Už dlouho se mi nestalo, že bych se posranej strachy schovával pod stolem a čekal, až se ta plechová bestie uráčí otočit a jít o kus dál, protože cca do dvou třetin hry není proti Terminátorům k dipozici odpovídající zbraň a i pak se člověk pořád potýká s nedostatkem munice. Hodně se toho dá zvládnout stealthem, jenže ten mi nikdy nešel a vlastně ani moc nebavil. Takže jsem mnohokrát opakoval celkem dlouhé úseky (ukládat pozici je možné jen na několika místech v každé mapě) a občas utíkal doslova o život (Terminátoři nejsou úplně rychlí, takže když jim zmizíte za rohem a někam zalezete, je tu určitá šance na přežití). Nakonec jsem náhodou našel odstřelovací plazmovou pušku, se kterou jsem pak spoustu záležitostí vyřešil v klidu z dálky a ze zálohy.
Jinak i když hra slibuje, že vaše odpovědi na některé dialogy ovlivní další děj, tak je to spíš jen kosmetického rázu. Konec jsem měl tak napůl - někdo se ho dožil, někdo ne. Nakonec mě celkem mrzelo, že už bylo po všem, takže jsem zakoupil i DLC, které by mělo přidat dalších pár hodin navíc. Jo a ještě je tady Infiltrator Mode, kdy jednorázově (bez možnosti uložení) pořád dokola na jedné a té samé mapě (s randomizovanými lokacemi nepřítel) hrajete za Terminátora proti lidem. To je opravdu hodně zábavné, ale víc než párkrát to člověk stejně asi nedá. Nicméně se mi v tomhle módu schovávají dvě poslední chybějící trofeje do platiny, takže si ještě párkrát zaterminuju :-)
Za mě prostě spokojenost. Není to žádný AAA titul, ale za těch pár stovek mi to stálo. Už jen kvůli tomu finále, které bylo prostě kulervoucí. Pokud máte rádi první dva Terminatory a překousnete trochu toho herního archaismu, doporučuju. V říjnu navíc Complete Edition vyjde i na Xbox Series (předpokládám, že to bude taky Enhanced verze). Mimochodem - polské studio Teyon, které tuhle hru vytvořilo, pracuje na dlouho očekávaném FPS RoboCop: Rogue City. Má vyjít letos na podzim a dokážu si představit, že jestli dopadne aspoň tak dobře jako Terminator Resistance, půjdu do toho taky.