• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Punch Club 2 / 30 hodin / #dohrano
    velice obstojné pokračování které sice nemá ten wow efekt a indie kouzlo jedničky ale furt je to vynikající hra a nelituju ani minuty. grafika došla posunu jak se na dvojku patří ale zároveň si udržela nádech a styl her konce minulého tisíciletí. hudebně se posunuje, resp. tady konečně je hudba, ne jen jedna rocky-like linka ze které začnete za chvíli slintat.
    oproti jedničce se víc orientuje na okolní prostředí, zmizelo automatické slábnutí a naopak větší důraz je kladen na obstarávání peněz na obživu a time management dne. ta obživa teda tak úplně nefunguje protože pokud vhodně kombinujete zápasy, práci a následně fízlování či provoz posilovny, ke sporáku nemusíte. slábnete pouze používáním úderů ze specialních stylů, což musíte "dotrénovat" po souboji... je to prostě trochu jinak a imho víc fér, víc vás to pustí do světa a neváže vás to neustále k činkám jako v jedničče.

    příběh je opět klišé, jste syn sebe z jedničky a hledáte se v původním městě které ovšem stihlo za dvacet let prodělat težkou cyberpukiádů. jako u jedničky, popkulturní odkazy na každém kroku, jen změníme dekádu. v garáži vám parkuje tágo z pátého elementu vedle benderovy hlavy v krabici, zvuk kliknutí na mapu je zvuk tlačítek z duka3d, a dokonce sbíráte kazety s akčním průřezem devadesátek a jejich sledováním si odemykáte perky ve zvláštním stromu. potkáte postavy z předchozího dílu o dvacet let starší (penzista krokodýl ninja mě pobavil, holt pomalu stárnou jenom želvy), z krásné adriany je vaše mutr v natačkách věčně držkující z vašho teda z otcova starého gauče a závěrečný matrix a e.t. cliffhanger vás po odskoku do johnyho mnemonica už ani nepřekvapí, vic nezaspoiluju, je to ještě větší bordel než jsme doufali :)

    bojových škol přibylo, víc stromů, dokonce levelujete jednotlivé údery, je tu lepší práce se staminou a vůbec taktikou při soubojích, ale stejně si musítě vybrat jeden styl a ten preferovat. jako agi si nemůžu stěžovat. přibylo animací, činností, podzemí, frakcí... prostě dvojka jak se sluší a patří.

    drobná výtka je že ve hře není v podstatě žadný quest log takže pokud zapomenete že vám někdo něco na půl huby řekl, tak na to prostě zapomenete. předzávěrečné patnáctiminutové chození po městě kdy jsem jen poslouchal plot twist mě docela sralo. hrál jsem to na víc zátahů a vzpomenout si druhý den na to kam sem měl jít a s kým mluvit vygenerovalo zbytečné chození a čekání na správnou denní dobu (ano, některé části města jsou k dispozici v různých denních dobách).

    sumasumárum: takhle má vypadat pokračování! dobré řemeslo.
    ale doporučuju před tím jedničku jinak vás půlka příběhu a spousta narážek a humoru mine.

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    L4MA: Já se k tomu asi v blízký době nedostanu, ale mrkni na kanál tohohle týpka, recenzovaní stalker modů je jednou z jeho náplní (má tam i playlist videí k tomu určený) a zdá se mi, že má docela vkus a dokáže popsat, jestli je mod vyhroceně obskurní a ve výsledku nehratelný pokus o extrémní umění nebo jestli to je i pro normálního člověka:

    INCUBATOR: STALKER Modding at its FINEST ! | STALKER Mods Review #4
    https://www.youtube.com/watch?v=xixdI00LpNw
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JUNGLER: me odradily ty casty a dlouhy loadingy. Furt me to honilo ze zony do zony.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PALADIUS: mě to lákalo ze začátku ale postupně na mě skákaly vlaječky, který mě hodně odradily. Především pak narativ tipu, všemu vládnou zlý korporace a všichni představitelé těch zlých korporací jsou nejenom úplný dementi ale taky naprosto neschopný dementi. Po shlédnutí tohoto videa jsem se zařekl, že i zadarmo je ta hra pro mě drahá. Mimochodem tehle kanál je naprosto skvělej. Týpek dělá hodně hluboký analýzy různých her. Má tam i asi 6 hodinový video s kompletní historie videoher. Směle doporučuju.
    The Outer Worlds Critique
    https://www.youtube.com/watch?v=hr3Y7rp1cSc&ab_channel=NeverKnowsBest
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    The Outer Worlds: Spacer's Choice edition / 41 hodin / #dohrano

    Znáte to. Hra vás ze začátku strašně chytne, užíváte si každej moment, prozkoumáte veškerý zákoutí a všechno je svěží a zajímavý. Pak se ale něco stane, něco se zlomí a už ani nechcete pokračovat. Pokud se máte aspoň trochu rádi, tak jediná cesta je rushnout to na závěrečný titulky, nebo v tom ještě lepším případě vypnout, odinstalovat a nevracet se. U The Outer Worlds je to naprosto šílená ukecanost. Je tu až příliš mnoho dialogů. Jakože fakt hodně. Ale to hlavní - moc se mluví, ale nic moc se neřekne.

    U mě se to zlomilo u prvního DLC (Peril on Gorgon), kdy mi zbývalo asi 20 minut do konce a já už neměl páru, o co vlastně jde, ani mě to moc nezajímalo a jen tak pobíhat a prostřílet se ke konci je u takový hry nesmysl. DLCčka bohužel nejde hrát zvlášť, takže to musíte odehrát v rámci jedný hry a představa, že mě čeká dalších cca 5 ukecaných hodin v DLC Murder of Eridanos... No, zkrátka, otočil jsem se, nasedl na vesmírnou loď a hurá na závěrečnou misi, a další zářez do seznamu dohraných her.

    Kdoví, možná někdy načtu starší save a dokončím to i s dlcčkama, ale..no..spíš ne :))

    L4MA
    L4MA --- ---
    VOZKA: dej prosim vedet, kdybys narazil na neco kvalitniho.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    JORGES: Zase jestli má chuť na něco jako Shadow of Chernobyl, tak Anomaly možná není úplně to pravé. Je to v podstatě "jen" freeplay map z těch tří her s vyšší obtížností, novými mechanikami a vylepšenou grafikou, ale nemá to žádný vlastní příběh (příběh je takový převyprávěný SoC na úrovni fan fiction) a ta atmosféra je posunutá taky od SoC hodně jinam. V poslední době konečně vznikají anglické překlady různých ruských příběhových modů, které mají atmosférou i hratelností k SoC blíž, originální nebo třeba inspirované Piknikem u cesty. Ale ještě jsem sám žádný nehrál, tak nemůžu doporučit nic konkrétního.
    JORGES
    JORGES --- ---
    PSY_CHAOTIC: Jestli máš ještě chuť stalkovat, zkus https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly ... všechny 3 díly sešité do jedné hry
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Mafia: The City of Lost Heaven / 10 hodin / #dohrano

    Stará láska nerezaví ...

    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat/asi něco málo přes 30 hodin/#dohrano
    Zase to bylo trochu podobný jako u předchozího dílu. Začátek těžkej, moc mě to nebavilo, první quest mě naprosto demotivoval, ale pak jsem to cca před tejdnem zapnul a měl problém to vypnout :) Celkově mi ale tenhle díl přijde nejslabší z celý série. Atmosféru to má pořád dobrou, ale už ne takovou. Jen 3 mapy?? Ani už mi to nepřišlo tak tuhý. Přestřelky jsou teda pořád slušný maso, ale je jich minimum. Většina nahranýho času je jen chození tam a zpátky. Příběh je vyloženě trapnej :/ Dost mě zklamal Pripyat. Čekal jsem nějakej epickej závěr, aspon nějaký vedlejší questy, rozvíjení příběhu, atmosféry a přišlo mi to tak nějak nedokončený. Trochu to na mě působí jako jiná hra než první díl. Ale ve srovnání s ostatními střílečkami, co dneska vychází je to pořád hodně dobrý :)


    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOFI: Aha, vida. Tak tohle jsem nevěděl.
    TOFI
    TOFI --- ---
    DEEFHA: no praveze ja jsem 3/4 odehral na ps4 a pak jsem pretahl savegame na ps5 a tam mi si ce zobrazuje ale jen tu cast ps5, to predtim tam chybi :-/
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOFI: PS5 odehraný čas ukazuje, každopádně gratulki :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    Po nekolika letech jsem kompletne dohral Zaklinace 3 vcetne obou DLC, PS4/PS5 bohuzel netusim kolik hodin jsem v tom nechal ale bylo to hodne :-)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LEFTY: mně se líbíl Deus Ex: Human Revolution, MD jsem koupil a asi po hodině vypnul, nějak už to nebylo ono
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Deus Ex: Mankind Divided ~20h, PS4
    No...
    Prostředí moc pěkný, bonus za Prahu a češtinu, ale příběh je vykládanej tak těžkopádně, že jsem to spíš protrpěl.
    TOFI
    TOFI --- ---
    FarCry5 - PC - 22h



    GEE
    GEE --- ---
    JAMILLOS: Vsak tak to myslim. Je videt, ze tam ta inspirace je, ale ta atmosfera je proste takova...naredena
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    GEE: Kingem se to jenom inspirovalo, ne že by to napsal nebo tak něco.
    GEE
    GEE --- ---
    Alan Wake Remastered/7h/PS5/ #dohrano
    Alan Wake mě v době vydání minul, takže tohle bylo první setkání. Stephena Kinga mám moc rád, ale tohle je taková cover verze super songu zahraná na samohrajku. Melodii rozeznáte, ale originálu to nesahá po kolena.

    Nejvíc strhující pro mě byly chvíle, kdy měl Alan společnost, naopak me vyloženě štvala poslední epizoda. Pak ale u titulků začal hrát Bowie a vše bylo odpuštěno.

    Těším se na dvojku.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam