Red Dead Redemption / XoneX/XSX / 23 hodin / #dohranoTL;DR: Game completion: 75 %, Honor: Hero, Fame: Gunslinger
...a teď co mě k tomu vedlo. RDR2 asi dvakrát odehrála mladá (400+ hodin) a já se na to prakticky celou dobu díval, takže už nemám sebemenší ambice to hrát sám. Vlastně jsem nechtěl hrát ani tu jedničku :-), protože ten setting mi prostě vůbec nic neříká, to už bych si to býval zahrál dávno, žejo. Jenže jak se teď objevila ta "nová" verze pro Switch a PS4, tak jsem i řekl - OK, vyzkouším teda, co na tom i po těch letech všichni mají. Rozhodně jsem ale nechtěl R* platit tu nesmyslnou cenu.
Takže jsem provedl investigaci a pak za stopade koupil placku s GOTY edicí pro X360, protože ve zpětný kompatibilitě prý tahle verze pořád vypadá nejlíp. V tomhle směru jsem asi chybu neudělal, protože při hraní střídavě na Xboxu One X a Xboxu Series X (plus ještě chvílema na Steam Decku přes remote play, neboť moje herní schizofrenie aktuálně kulminuje) jsem nezaznamenal nic, co by mi vyloženě připomínalo, že hraju skoro patnáct let starou hru. Teda kromě "chlupatých" achievement notifikací, viz screenshot níže :-)
No ale ta hra samotná... Hrálo se mi to krásně, questy odsýpaly jeden za druhým, ale teda fakt vůbec nijak mě to nebralo. Jakožto Evropan prostě neocením lokaci, časový umístění ani příběh, westerny mě nikdy nebraly a na kovboje a indiány jsem si taky nehrál, country neposlouchám... Navíc oproti GTA (jasně, RDR opravdu není GTA s koněm, ale to srovnání se prostě stejně nabízí) mě tady kromě strangers sidequestů žádné jiné aktivity nezaujaly, takže o moc víc hodin v tom už asi nenechám. Ale ty chybějící strangers questy dodělám, ty jsou zajímavé.
Teď jen váhám, jestil mám dohrát taky Red Dead Revolver :-) Ten mám totiž už delší dobu rozehraný na původním Xboxu (a CRT, ofc), ale nějak jsem se tam tehdy zaseknul asi v polovině a nevím, jestli se mi teď podaří úspěšně navázat... No, celé od začátku to už znovu hrát nebudu. To si radši dám Undead Nightmare - to je prý skoro lepší, než hlavní RDR. A kromě toho John Marston je asi jediná postava z celého RDR, kterou jsem neměl chuť okamžitě odstřelit, takže ho zase rád uvidím.