Mafia/asi 18 hodin/ #dohranoTahle hra mě po vydání bůhvíproč minula, tak jsem si doplňoval resty. Rozjet GoG verzi s českým dabingem a zároveň původní hudbou byl trochu pain vyžadující použití toolu MafiaDataXTractor, přidal jsem též widescreen fix a zvýšení viditelnosti na několikanásobek. A hrál jsem srabácky i s GoG verzí závodu, tj. s nastavením obtížnosti, a nehrál jsem ho na nejtěžší.
Je to samozřejmě super, je zajímavé jak je ta hra na poměry open worldu z roku 2002 vyladěná. Fyzika aut je překvapivě detailní, fakt se každý model řídí trochu či výrazně jinak. Výběr hudby do soundtracku byl skvělej a připomněl mi, jakej průkopník byl Django Reinhardt. No a dabing napůl profesionální a napůl cheesy asi všichni znají, já jsem si ho napoprvé taky velmi užil. Celkově ta hra vlastně na svoji dobu výborně zní, včetně ruchů z ulice, zvuku motorů a tak.
Remake jsem nehrál, ale jeho existence se mi po dohrání originálu zdá trochu zbytečná. Ale já mám celkově na remaky a remastery pifku. :)
Hráno mimo Steam overlay a printscreen nefungoval, tak dávám až snímek main menu s odemčenou Extrémní jízdou, nechtělo se mi Sama zabíjet napodruhé.