Wasteland 3
Letos moje prvni dohrana hra.. a asi teda taky posledni lol.
Dvojku jsem kdysi rozehral a vzdal asi po dvaceti hodinach, kdy mi doslo, ze jsem si navolil postavy uplne kokotsky a nechtelo se mi zacinat znova od zacatku. Tady to bylo uplne stejne, nicmene hra vam brzy umozni respec postav za penize, takze pohoda :)
Celkove dobry, zejmena pokud jste fanousky tohodle nuklearniho postapo settingu, nicmene je to cely takovy trochu nedotazeny. V mnoha reviews na Steamu jsem cetl, jak je to zabugovany, ale na explicitni bugy jsem narazil jen parkrat. Nicmene celkovej pocit je, ze by to chtelo trochu neco navic - pribeh, questy, nektery hernich mechaniky atd.. Ma to sice celou radu koncu, ale prubeh hrou bude pro vsechny dost podobnej. RPG prvky jsou tam prevazne toho typu, kdy urcitej skill umozni neco odemknout, hacknout, nekoho ukecat a podobne a tim se treba vyhnout tezsi prestrelce. Ke ktery jsem se ale pak kolikrat stejne pak vratil v zajmu sberu XP, plus ten boj je docela dobrej. Criticaly maj ten poctivej reznickej efekt, jak ze staryho Falloutu a ma to spravnou dynamiku, kdy je behem dvou tahu vsude hromada mrtvol, nekdy teda z vaseho vlastniho tymu. Ke konci se obtiznost spis snizovala, ale expil jsem poctive, tak to bylo asi castecne tim.
Taky writing dialogu bych si predstavoval lepsi, i kdyz mozna jen Disco Elysium nasadilo latku nedosazitelne vysoko.
Ma to teda super soundtrack, mix ocekavanyho temnyho ambientu a neruznejsich melancholickejch banjo-remakes klasickejch songu, napr:
https://www.youtube.com/watch?v=GrRxNPt_lfYVerdikt: za me dobry, 7/10. Ale znova to uz urcite nikdy hrat nebudu.