• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    God of War: Chains of Olympus (2008) Classics HD (2011) / PS3 / 6 hodin / #dohrano

    Letos jsem dohrál všechny GoW, které vyšly na PS2/PS3. Ty dvě "menší" hry, které původně vyšly na PSP (Chains of Olympus a Ghost of Sparta), jsem dohrál už kdysi a byl to fantastický zážitek. Teď jsem ale dostal chuť dát si je ještě jednou na PS3, protože trofeje. V rámci edice remasterů Classics HD vyšly oba díly fyzicky jako God of War Collection Volume II (zatímco Volume I jsou remastery prvních dvou dílů z PS2), takže jsem se pustil do shánění.

    Tenhle disk se z nějakého důvodu neválí na každém rohu a taky je na můj vkus trochu dražší. Ony totiž tyhle dvě hry před pár lety zmizely z PSN, takže není jiná šance, jak si je zahrát (aneb "výhody" digitální distribuce obsahu v praxi). Pár týdnů trvalo, než se na eBay objevila nabídka, na kterou jsem byl ochotný přistoupit. Šlo sice o Francii a kombinaci jejich a naší pošty jsem viděl dost černě, ale zásilka nakonec dorazila těsně před svátky - takže plán na ně je jasný :-)

    Dojmy z hraní starší z obou her jsou mile nostalgicky pozitivní. Je to sice HD remaster, ale žádné grafické orgie se nekonají, hlavně v přímém srovnání s GoW III a Ascension. Tohle jsou prostě pořád ty původní PSP verze, jen mají přerenderované cutscény, vylepšené textury a asi i některé modely. Jinak se ale do lokací nijak nezasahovalo, takže jsou prostší, chudší a méně komplikované (protože je musel utáhnout původní HW, byť v rozlišení 480x272).

    Žádný wow efekt jako na PSP, kde obě dvě GoW hry patří k tomu nejlepšímu, se tedy rozhodně nekoná. Vůbec to ale nevadí, protože Chains of Olympus se hraje opravdu skvěle a je to po všech těch "plnotučných" GoW parádní oddechovka. K tomu určitě přispívá i jednodušší ovládání - PSP má jen levý analog a nemá R2/L2, což remaster zachovává i na PS3. Taky délka je velice příjemná: tehdy na PSP mi dohrání trvalo asi 7 hodin, na PS3 jsem to zvládnul o hodinu rychleji.

    A protože ani obtížnost tentokrát není nijak přehnaná, podařilo se mi získat všechny trofeje kromě jedné za challenges (ty obecně u GoW nedělám nikdy) a druhé za dohrání na hard obtížnost. Jel jsem jako obvykle na normal a podruhé už do toho nepůjdu, takže platina zase nebude :-) Ale moc rád se místo toho pustím do zbývajícího dezertu Ghost of Sparta. Protože nasraného mlaďocha Kratose není nikdy dost!





    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Warhammer 40,000: Rogue Trader / 130 hodin / #dohrano

    Good 'computer' role playing game, nad tim je pribeh postaven ve stylu Mass Effect. Casem dam znovu, ale to az se doplni obsah a odladi problemy. Nicmene dosahnul jsem konce co jsem chtel, zaver ve stylu Fallout odpovidal ocekavani.

    PS: mam cca 60 hodin brouseni beta a bugu.

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Mafia/asi 18 hodin/ #dohrano

    Tahle hra mě po vydání bůhvíproč minula, tak jsem si doplňoval resty. Rozjet GoG verzi s českým dabingem a zároveň původní hudbou byl trochu pain vyžadující použití toolu MafiaDataXTractor, přidal jsem též widescreen fix a zvýšení viditelnosti na několikanásobek. A hrál jsem srabácky i s GoG verzí závodu, tj. s nastavením obtížnosti, a nehrál jsem ho na nejtěžší.

    Je to samozřejmě super, je zajímavé jak je ta hra na poměry open worldu z roku 2002 vyladěná. Fyzika aut je překvapivě detailní, fakt se každý model řídí trochu či výrazně jinak. Výběr hudby do soundtracku byl skvělej a připomněl mi, jakej průkopník byl Django Reinhardt. No a dabing napůl profesionální a napůl cheesy asi všichni znají, já jsem si ho napoprvé taky velmi užil. Celkově ta hra vlastně na svoji dobu výborně zní, včetně ruchů z ulice, zvuku motorů a tak.

    Remake jsem nehrál, ale jeho existence se mi po dohrání originálu zdá trochu zbytečná. Ale já mám celkově na remaky a remastery pifku. :)

    Hráno mimo Steam overlay a printscreen nefungoval, tak dávám až snímek main menu s odemčenou Extrémní jízdou, nechtělo se mi Sama zabíjet napodruhé.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    PHOW_SAATCH: na easy to neni tak hrozny. A rekl bych, ze plnit achievementy je u tehle hry vic nez polovina zabavy. Nejsem zadnej tryharder a malo kdy neco zkompletuju, ale tady to byla fakt zabava (kde jinde to je vetsinou utrpeni)...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    GULAZ: Respekt :)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    GULAZ: Tak jo, uz jsem to dal a samozrejme uplne bozi, dik!
    MYKEZ:

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    FarCry 4/22hod/Steam/ #dohrano

    SITH
    SITH --- ---
    Dishonored 2: Death of the Outsider

    stand alone datadisk, takže jen pár hodin, styl hraní High Chaos, zabil jsem prostě všechno a všechny.
    Příběh je furt skvělý stejně jako předchozí díly, ale už chybí zajímavé a zapamatovatelné lokace, plus je to o dost jednodušší, protože mana se automaticky generuje a ty skilly jsou už moc silné.
    Každopádně více než důstojné zakončení skvělé série Dishonored 1 a 2, kterou považuji za jednu z nejlepších her, které jsem kdy hrál a pro mě snad nejlepší "3D stealth" akce.
    Na konci jsem Outsidera nechal žít, protože si to kluk nezasloužil :)

    TOFI
    TOFI --- ---
    Call of Duty Black Ops Cold War / PS5 / ~6h #dohrano

    JAACOB
    JAACOB --- ---
    BZZZT / Steam / Normal difficulty / 3.2 hodiny
    Srouby vsecky, time challenges jen asi ctvrtinku, na zbytek uz dneska nemam staminu.
    Kratka, ale hrozne pekna a skvele ovladatelna ceska jednohubka, navic jsem to vyhral ve Steam gifts auditku od Lepika, cimz mu znovu dekuji.. :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BIMBAS: Já s tím jakoby souhlasím, ale každý si rád poměří, no ne? :⁠-⁠)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ja bych sem ty roční výcucy vůbec nedával. Sry ale nevypovidá to nic kontkrétního co by bylo v souladu s nástěnkou.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: A to je jen Steam :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DEEFHA: Si mě uklidnil. Myslel jsem, že jsem hraním proplýtval moc času :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Nevím kam s tím, tak asi tady...

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JUNGLER: já si to popletl s landem 😀

    Díky.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    POHODAVOLE: Hele teď na to koukám a je to verze přímo pro color.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JUNGLER: to je pls nějaká gbc verze nebo se probarvi i ta původní na klasický gb? 😀
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Super Mario Bros / Nintendo Gameboy Color / asi milion hodin

    Tak jsme na dovolený v Thajsku a povedlo se mi prosadit na cestu akorát malej Gameboy protože steam deck by byl do batohu moc velkej. Oceán mi se synkem už lezl krkem a tak jsme společnými silami konečně dohráli tuhle legendu. Pro mě je to první Mario, kteryho jsem v životě dohrál takže celkem velikej milník. Poslední level byl fakt očistec 😂
    Tak teď hurá na Donkey Kong Coutry :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam