• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    BOBES
    BOBES --- ---
    Frostrain / PC / 5h / #dohrano

    Zajimavý roguelike deckbuilder, který v sobě má atmosféru Frostpunku.
    Šéfujete vlaku, s kterým cestujete dál a dál nehostinnou krajinou, a snažíte se udržet své cestující/přeživši aspoň trochu šťastné. Na každé zastávce (mapa aka FTL) získáte možnost výběru 1 ze 3 karet vagónu, který postupně připojujete/vyměňujete/upgradujete. Postupně se vám přidává počet možných vagonů, které je možné přidat. Tyto vagóny primárně generují spokojenost, která razantněji chybí čím jste ve hře dále. Karty vagónů jsou pak na samostatnou kapitolu: komba, tiery, factions ... právě proto mě to bavilo a ještě si to vyzkouším párkrát zahrát.

    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    L4MA: cringe byla ta pasáž ve filmovým studiu s tím rockovým muzikálem, tam mě to fakt sralo
    L4MA
    L4MA --- ---
    TAP: za me nejlepsi hra minulyho roku, ale vim co tim "cringem" myslis, a je to tam porad pritomny, i kdyz oproti jednicce (z videi) mi prijde, ze jsou ho spis kila nez tuny. :)
    V__M
    V__M --- ---
    TAP: No a právě proto tady máš dobré uživatele nyxu, kteří to dohráli za tebe a z hlubin vydýchaných pokojíčků ti přináší pravdu.
    CROME
    CROME --- ---
    TAP: AW cringe? Ok
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TAP:no asi jsi, nebo rád jiný žánr, milion lidí milion chutí 💁
    TAP
    TAP --- ---
    ELECTRICKOTA: Spíš otázka do pléna, jsem jedinej, komu přijde ten Remedy multiverse rádoby protaženej krz nepříbuzný hry (Payne, Wake, Control) strašně vypocenej, vychtěnej a tudíž nefunkční? Payne 1 2 mě ve svý době uhranul, Control taky krásnej vizuál, ale to je vše, AW2 mě láká videama, ale po zkušenosi s jedničkou se bojím tuny crinže.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    V__M: Souhlasím, jedničku jsem taky propásl, ale tohle je naprosto epická příběhová jízda(jedničku není nutné znát, byt odkazu je tam hromada). Hra má zatím nejlepší grafikou co jsem kde viděl(RT efekty jsou tu opravdu viditelné a mají řádný impact - nebylo to jen jednou kdy jsem se v hutné atmošce lekl sám svého odrazu ve vitríně/monitoru či skleněných dveřích) hra světel a stínů tu je naprosto skvělá, modely precizní a realistické, interiéry detailní a hezky zničitelný. Navíc propojení se světem Controlu, který mám taky moc rád je přirozené a dává smysl. Zatím se těším na dvě příběhové rozšíření, co by mělo přiběhnout během tohohle roku.
    V__M
    V__M --- ---
    Alan Wake 2 / PS5 / 33 hodin / #dohrano

    Do tohohle auditka jsem ještě nikdy nic nenapsal, ale Alan Wake 2 mne tak nadchnul, že se musím podělit.
    První díl mi kdysi utekl, tak jsem to přes Vánoce dohnal remasterem. Příjemný, nápaditý, zábavný, super vizuál uhelného dolu skandinávského typu (!), ale místy otravně dlouhý. Budiž, 7/10.

    O druhém díle jsem slyšel jen chválu, ale recenze si záměrně číst zakázal. A výsledek? Jako bez váhání 10/10.
    Tohle je mix Twin Peaks, Silent Hillu a Heavy Rain. Marně vzpomínám, jaká jiná hra mne udržela v tak nepříjemném napětí po celou dobu (a to poctivě pařim od roku 1991). Snad naposledy Silent Hill: The Room, na který nedám dopustit. Je to temný, velice dospělý a nádherně filmový. Grafika dokonalá, pocit bloudění v lese extrémně intenzivní. Vyloženě nerad jsem se tam pro nějaké zapomenuté looty vracel. :))

    Epic, chci víc!
    Alan Wake 2 - Launch Trailer | PS5 Games
    https://www.youtube.com/watch?v=dlQ3FeNu5Yw

    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ELECTRICKOTA: Jo a je to Frost punk, sry, psal jsem to dvakrát
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Heretic´s Fork / PC / 11h / #dohrano

    Hezky udelana tower defense zalezitost, kdy hlavni premisa je, ze se jako manazer pekla snazite, aby z nej hrisnici neutikali. Vase vez je je východ z pekla a různými upgrady a osazováním zbraní se jim to snažíte překazit. Je zde na výběr několik manažerů, otevíráte si karty (upgrady).

    TAP
    TAP --- ---
    Frostpunk
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    A co to je za hru, sry?
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Dohrání Main story a všech DLC, která mi přijdou těžší jak původní hra. Je to dost možná dané i tím že jsou tam zcela nové mechaniky a rozhodnutí. Kolikrát než přijdu na to co která volba znamená, už se musím rozhodnout, a ne vždy jsem se svým rozhodnutím spokojen, a díky husté atmosféře opravdu člověk věří, že to blbé rozhodnutí stojí životy a snaha hasit požár benzínem může začít. Doporučuji pro milovníky atmosférických a strategických her, 10/10.

    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MIKESHCZ: jako joo, ale dal jsem 15minut, just too many buttons :D
    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    THE CORRIDOR / 1 h / SteamDeck / #dohrano

    Hodnocení 10 z 10. Víc k tomu asi netřeba, za $2 si to musí každý vyzkoušet sám. Určitě doporučuji! :)

    GEE
    GEE --- ---
    A Walk With Yiayia/2h/Steamdeck/ #dohrano
    Walking simulátor trochu jinak, kraťoučkej zážitek na dvě cesty vlakem, kterej mě kdysi zaujak ve Wholesome Directu.

    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Control Ultimate Edition / PS5 / 34h / #dohrano
    Tohle mě moc bavilo. Rozehrál jsem to dávno na PS4, ale na PS5 je to teprve ono - jsou mnohem kratší loading times a hra se ani v crowded scénách nezadýchá.
    Moc se mi líbila atmosféra obrovských prázdných kanceláří, tíha byrokratického molochu, kde se dějí běžně dějí "divné" věci, ale je lepší se neptat... Úplně jsem z toho cítil zažraný cigarety, úklidovou desinfekci a nekonečný meetingy a oběžníky. Různě začerněný dokumenty, plné oficiálního ptydepe to jenom umocňují a doplňují story.
    Hra má asi nějakou adaptivní obtížnost, protože i filthy casual jako já neměl mega záseky, i boss fighty jsem dal na pár pokusů.
    Důležitý: Platina se dá uvařit během jednoho průchodu hrou, žádný "speedrun" trofeje nebo něco podobnýho. Nejtěžší je nasbírat a utratit 100 skill bodů, ale s DLC v ultimate edition je to jednodušší, páč je kde sbírat.
    Doporučuju.

    TERZ
    TERZ --- ---
    Resident Evil 3/8h/#dohrano
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSY_CHAOTIC: jo, ja schvalne hraju papiraka a nejvyssi obtiznost a docela me to tak ba, protoze mi to nedava moc prostoru k chybe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam