The Room Two (2013/2016) / Steam Deck / 4 hodiny / #dohranoDvojka pokračuje přesně tam, kde
jednička končí. Hraje se úplně stejně, má podobnou obtížnost i hrací dobu, takže nebudu zbytečně nosit dříví do lesa a znovu psát, o čem že to je :-)
Snad jen jedna poznámka, na kterou jsem u jedničky zapomněl - všechny hry téhle série poskytují nápovědu ve formě textových hintů. Ty se vám nabídnou v okamžiku, kdy algoritmus usoudí, že už moc dlouho tápete a nic neodemykáte. V menu se tahle "nápověda" dá vypnout, ale klidně ji nechte zapnutou. Za využití hintů není žádná penalizace např. co se trofejí týče a kromě toho jsou ty rady úplně k ničemu:
Najdu třeba na boční hraně stolu nějakou podezřelou škvíru, která vypadá, že v ní něco je a dalo by se to třeba něčím vydloubnout. Chvíli bádám kolem, co by tam šlo vrazit, ale nic nenacházím. Rozsvítí se indikátor hintu a já zajásám, že se aspoň dozvím, co jsem kde přehlédnul. A milý hint mi vítězoslavně sdělí: "Na boční hraně támhletoho stolu je nějaká podezřelá škvíra. Nedalo by se do ní něco strčit?" ¯\_(ツ)_/¯
Jinak moc pěkné, puzzle mě bavily pořád stejně. A samozřejmě jsem hned rozehrál trojku.