• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Mě se to nepovedlo. Zkoušel jsme exe soubor češtiny přidat do steam knihovny a spustit, ale nějak to nefachalo. U jiných her mi ale tehle postup šel. Třeba u Spellcrossu jsem takhle instaloval nějakej poslední patch.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOM_HOST: Myslím, že čistě technicky by v tom neměl být problém, je to PC jako každé jiné :-) Schválně si to na něčem vyzkouším, jestli nekecám.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PSY_CHAOTIC: Ja furt nevim jestli jde cestina i na steamdeck
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Tady teda něco k tomu překladu:

Disco Elysium už je i česky. Ukousli jsme si velké sousto, říká překladatel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hry/magazin/disco-elysium-cestina-preklad-hry.A230915_012436_bw-magazin_srp
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PSY_CHAOTIC: Cože, Disco Elysium je přeložený do češtiny - a ještě k tomu dobře? To mi přijde skoro neuvěřitelný, ale je to teda samozřejmě fajn :)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Disco Elysium/40 hodin/#dohrano
    Dlouho se mi nestalo, aby mě nějaká hra tolik chytla a tím spíš bych to nečekal u Disco Elysium, když jsem to poprvý zapnul. Je to celý strašně ukecaný, tolik textu jsem snad zatim u žádný hry neviděl a přitom je to čtení zábavnější než čtení skromnejch deníčků v kdejaký rpg hře. Přitom detektiv většinou nekecá s někym jinym, ale tak nějak sám se sebou. Vyjádří se snad každá část těla i mysli :) Bavil mě šílenej zkrachovalej detektiv v hlavní roli, kterej si nepamatuje ani svoje jméno, co každá postava, to blázen, šílenec, magor, ale přitom to do toho světa tak nějak zapadá a dává to smysl. Hra mi připomněla jinou skvělou hru - Planescape Torment, kde bylo taky dost textu, ale dokonale to vykreslovalo ten svět. Nečekal jsem, že to bude až tak dlouhý a ted mi přijde, že to skončilo nějak brzo. Disco Elysium jsem si mohl užít díky hodně dobrýmu českýmu překladu, v originále bych si na to asi netroufnul... Teď abych zase hledal nějakou podobnou hru :)

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: TOOMIX: dneska jsem dohrál první epizodu a je to fakt zábava, tohle musím dobrát celý i s datadiskem
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    The Wild at Heart/14 hodin/#dohrano

Hráno na Switchi. Ideální hra do postele. Krásná, ňuňu pikminovka

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    DAVESADE: Tady je takovej pěknej rozbor...
    Fryin' Up Some Arctic Eggs
    https://youtu.be/et7urGmW6Yo?si=9CQpjajFXyZWTgdG
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    GEE: Je to fakt jenom tohle? Nebo je tam vic?

GEE
    GEE --- ---
    Arctic eggs/Steamdeck/8 hodin/ #dohrano
    Myslíte, že je možné usmažit vejce na vrcholku Mount Everest?

Jsme rád, že tu zrovna vidím Kofilu, protože tohle je hra, která by tě rozhodně neměla minout. Indie klenot, který se ale objevil i v několika výběrech na GOTY 2024, třeba v NoClipu. A právem - je to originální a neokoukaný - vizuálně a hlavně herně. Palice na ty, kteří tvrdí, že nic novýho zajímavýho nevychází a všechno už tu bylo.

Pozor - na gamepadu doporučuju snížit citlivost, jinak je prý výrazně jednodušší hrát s myší. A fakt mě mrzí, že se mi nepodařilo rozchodit gyro - údajně to jde.

Pro lepší představu přikládám i trailer

Arctic Egg Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=xOHTS88qHUo

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Já jako správný oportunista poslouchám radši vás oba :-D
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Poslouchejte strycka kofilu! Ten, na rozdil ode mne, ma filmy rad!
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Immortality super, nenechte se odradit hluchým starcem co jen kliká... Sam Barlow velkej řízek a jeho zářezy do videoherního průmyslu pěkně zrajou...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KAPITAN_JACK: Njn, Her Story mám v backlogu zase já :-)
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Vzpomněl jsem si na tehnle memík...

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    STARF: Trefa! :-) Pokud to už teď vidíš takhle, tak se ti to myslím bude líbit.
    STARF
    STARF --- ---
    DAVESADE: hmm, z toho popisu citim Lynchovinu, hned to slo do wishlistu :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Jen doplním, že i když jsem Immortality hrál v rámci GamePassu, tak jsem si ho nakonec i koupil a k tomu i soundtrack. A moc mě mrzí, že se zrovna tahle hra nedočkala žádného fyzického vydání, protože to bych si koupil taky. Ne nadarmo je v mém TOP 5! https://infinitebacklog.net/users/deefha
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DAVESADE: Ale jako obdivuju tě, žes to teda nakonec dohrál. Já když mi něco nesedne, tak to vzdám radši hned :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Bacha bacha! Immortality NENÍ náhodná klikačka a pokud to chcete hrát, tak doporučuju si o tom dopředu VŮBEC NIC nezjišťovat. Beze zvuku se to ovšem dohrát ani pochopit nedá, protože zvuk je nedílnou součástí každého dobrého filmu, stejně jako obraz. A podobně jako u Twin Peaks platí, že tahle hra není vůbec tím, čím se na první pohled zdá být. Na objevení jejího poselství je určitě potřeba 10+ hodin. Já v tom nechal 20+, protože jsem místy nemohl uvěřit vlastním očím tomu, co mi hra nakonec nabídla, a trochu jsem se v tom nakonec zapomněl. Byl to fascinující a nakonec vlastně úplně NEHERNÍ zážitek, viz: [DEEFHA @ Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!]

Ono ne nadarmo to v Edge dostalo 10/10 a takových her bylo za celou dobu existence magazínu jen asi dvacet. Kromě toho - na Manon Gage bych se vydržel dívat mnohem déle, než mrzkých pár desítek hodin... .-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam