Tainted Grail: Fall of Avalon / 40 hodin / #dohranodohráno a naprostá paráda! doporučuju každýmu, kdo má rád openworld rpgčka:)
plusy:
+ zábavný combat, docela alfa i omega týhle hry
+ skvělej lore/svět, kterej mi temností a zmarem trošku připomínal i Dark souls; nebojej se i humoru/bizáru a nebo totálního masakru; explorace je neskutečně zábavná a odměňující
+ žádný posraný Bethesdový levelování světa s tebou, pěkně pevně daný levely/staty jako třeba v Gothicu, takže je progress fakt cítit
+ spooousty zábavných buildů a poměrně snadnej způsob respecování. kupodivu jsem to skoro celý zahrál za melee buildy, přestože většinou hraju spíš mágy/stealth archery
+ kupodivu dost voleb v Q, různé Q zavírají jiné, možnost se přidat ke skupinám, které locknou jiné atd., to mě bavilo (i když nějaký Baldurs Gate 3 nečekejte)
+ audio naprosto boží ale i vizuál mě strašně bavil. technicky to není top hra, ale stylizace a nasvícení to plně nahrazují... nejslabší jsou ksichty a animace imho
+ už od vydání opravili spoustu bugů a doplnili řadu dobrejch fíčur... někdy na srpen připravují údajně spoustu nového obsahu (imho doplní slabší poslední akt). časem to bude ještě lepší hra a už teď se těším na DLC/updaty
mínusy:
- mohlo to být trošku delší:) i když i těch 40 hodin jsem si užil fakt každou minutu, ale ještě bych pokračoval klidně...
- docela dost bugů, ale většinou se jedná o selhání audia a nebo nějaký vizuální glitche
- třetí akt je vidět, že nebyl v early accessu a je tam bugů víc než v předchozích dvou dohromady a často se týkají i Q (hlavně markerů)
- neskutečně pomalý levelování vaření wtf:)
rady do začátku:
- nepodceňujte crafting včetně vaření, fakt se to hodí
- peněz není nikdy dost - upgrade výbavy je bezedná díra
- prolezte každou škvíru a díru a křoví a skálu a nevím co... snad všude jsou schovaný věci:)
- nebojte se experimentovat s buildama, funguje časem prakticky všechno a přinejhorším se určitě dá přelevelovat obsah (já skončil hru na lvl 65, protože jsem procházel prakticky všechno a finálního bosse jsem dal asi na čtyři rány, aniž by mě škrábnul..)