• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    TOFI
    TOFI --- ---
    Call of Duty: WWII / PC / 17h / #dohrano

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Kameo: Elements of power / 14h / xbox / #dohrano
    Další rest vyřízený. Načal jsem před pěti lety, když hra dostala 4k upscale a já byl zvědavý. Hra samotná je dvacet let stará a je to výjimka potvrzující pravidlo, že z development hell ne vznikají dobré hry. Rare vývoj začali pro N64, pak byla cílová platforma GameCube a když je koupil Microsoft, tak zase xbox. Protože vývoj nabíral zpoždění, nakonec padlo rozhodnutí z toho udělat x360 launch title pro japonský trh.
    Což dávalo asi smysl, hra je hodně Nintendovská. Hlavní hrdinka vypadá jako Link s kozama a ty elementy síly jsou vlastně svým způsobem pokémoni. Jsou tu i Metroidvania prvky.
    Hra měla celkem úspěch, ale jen na západě. Japonci hru ignorovali, i když měla japonský dabing. To vedlo ke zrušení pokračování a přesměrování Rare na Kinect hry.
    Je to zajímavý kus historie, ale hra nezestárla dobře. Má pěkný OST, dobrý voice act, grafika na tu dobu fakt dobrá a 4k tomu ještě trochu pomohlo, ale ovládání je zastaralé. Dnešní hry mají prostě na ovládání mustr a ten se dodržuje. Tady byl problém si zvyknout, navíc ti "pokémoni" se ovládají každý trochu jinak a reagují pomalu a občas nelogicky.
    Většina bossů je zábavná, ale jsou tu i kraviny jakože hejhula je nezranitelný kromě jednoho weak pointu, co se otevře jednou za dvě minuty na přesně dvě vteřiny a když není Kameo připravená hodit oštep, bude zase dvě minuty jen marně uhýbat. V tom boji jsem strávil snad hodinu. Nebylo to těžké, jen otravné.
    Prostě na tehdejší dobu zajímavá hra, ale koncepčně zastaralá.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Mafia: The Old Country / PS5 / 16 hodin / #dohrano

Trochu som sa toho obával, keďže to malo minimálny hype, ale bolo to úplne dobré. Príbeh je pravda veľmi typický, kto videl nejaké mafiánske filmy, vie predvídať zvraty na niekoľko kapitol dopredu, ale to hre s názvom "Mafia" asi nemá zmysel vyčítať.

Sicílska krajina je nádherná (Unreal Engine 5, tentokrát prekvapivo bez bugov), gameplay je veľmi príjemný, stealth, gunplay aj jazdný model sú super - je vidieť, že Hangar 13 sú starí veteráni. Úplne neviem, čo sa tomu dá vytknúť, je to pekná, remeselne zvládnutá, dobre hrateľná príbehovka na víkend. Slušných 8/10.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Remaster Crysis je jediná hra, kterou jsem si nechal refundovat :) Snad nic mě tak extrémně nenudilo :) Přitom tenkrát jsem si to užil :) Nevím čím to je.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: Jo i Crysis? Je fakt, že tam jsem remaster jedničky odložil už po chvíli :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    DEEFHA: prvý Crysis nie je dobrý ani v remasteri. Daj si dvojku a trojku, tie sú fajn.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Přesně tohle se mi teda stávalo u prvního Crysis, který jsem teď zkusil rozehrát v remasteru. Vůbec jsem to nedával a nakonec jsem to odložil na horší časy. Na o moc horší časy :-)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    KLEINZACH,
    ZOMBO: Tohle je asi věc, co mě štvala nejvíc ve všech stalkerech a ted mě to enormně sere u tý poslední dvojky. Nejlepší jsou situace, kdy jsem v nějakym lese, kde vidim pár metrů před sebou a ostřelujou mě tam frajeři někde za kopcem, který do poslední chvíle nevidim. Většinou než je vůbec zaměřim, tak už mám na počitadle smrtí +1. Aspon teda trochu ubyly situace, kdy mi sypou granáty přesně pod nohy, že nemám šanci vzít roha.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    PSY_CHAOTIC: Beze změny. Byl jsem rád za každej artefakt, co snižoval krvácení:)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PSY_CHAOTIC: vystrcil sem v noci nos z tunelu u armadni baze a trefili me do bradavice na tom nose (clear sky remaster)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ZOMBO: ten screenshot je naprosto boží.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    ZOMBO: Předpokládám, že herní mechanismus ala nepřátelskej šupák tě trefí rozbitou základní brokovnicí na sto metrů při každym výstřelu pomalu přes zavřený dveře je i v tomto remasteru?
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy / PC / 82 hodin / #dohrano

Nebudu předstírat, že patřím ke skalním fanouškům od samotnýho vydání v roce 2007. Co si pamatuju, tak při prvním hraní jsem si to bez ochrannýho obleku nakráčel někam, kde mi dala na frak radiace. Pak jen stačilo narazit v podzemí na... a hra zmizela na dlouhá léta z disku. Druhej pokus i dojem byl diametrálně odlišnej. Mechaniky přežívání na salámu a vodce už mi nebyly cizí – ne náhodou díky titulům, co se Stalkerem inspirovaly – a totálně mě dostala nenapodobitelná atmosféra Zóny. Tu zvlášť docení někdo, kdo vyrůstal na sídlišti v zemi východního bloku.

Shadow of Chornobyl (22 hodin) je klasika s intenzivním finále, Clear Sky (32 hodin) experimentoval se systémem válčení frakcí, kterej předběhl dobu, a v Call of Prypiat (28 hodin) si to všechno dobře sedlo a po čistě herní stránce mi poslední díl nejvíc vyhovoval.

Nicméně od tohohle remasteru si krom lepší grafiky moc neslibujte. Původní trilogie zas tolik nezestárla a i tady čas od času zavadíte o rozbitej quest nebo jinou anomálii.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LEFTY: ja mám Wildlands radšej kvôli silnejšiemu príbehu, ALE Breakpoint je tiež jazda, aj keď je to o dosť iná hra.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LEFTY: Ber rovnou Gold nebo Ultimate. Ať tam máš season pass. Jo on u Breakpoint byl dost problémový začátek, který trval asi dlouho, než všechno začalo fungovat jak mělo. Ale pak když si koupíš tu full edici tak máš takových možností a hra je fakt dobrá. Já to koupil až když to bylo komplet opatchované a včetně všech addonů.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: lol, deluxe edition za 209 Kč, tak asi beru :-D
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PRAASHEK: zajímavý, většina hodnotí Wildlands jako lepší, ale zkusím to, je to v jednom kuse ve slevě
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LEFTY: jestlis nehrál Breakpoint, tak si ho dej se všema addonama. Ten jsem si užil velmi. Když jsem pak zkusil wildlands, tak jsem to po pár hoďkách vzdal, protože už jsem měl za sebou ten Breakpoint a byl prostě fakt lepší :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands / PS5 / 47 hodin / #dohrano
    Takový trochu realističtější Far Cry. Měl jsem náladu na trochu toho normálnějšího střílení ve stylu SEALs nebo Rainbow 6. A bavilo mě to.
    Pěkná SP kampaň, multiplayery nehraju.
    Máte FAKT velkej a rozmanitej (i když dost řídce obydlenej) open world v Bolívii, ve kterým se svým čtyřčlenným teamem rozebíráte po kouskách všemocnej drogovej kartel, podporujete rebely a bojujete se státním zkorumpovaným polovojskem, který nejdřív střílí a pak se ptá. Častěji než frontálním rambo assaultem to řešíte sniperkou, tlumičem a plížením, prostě jako Ghosts - ale povinně stealth misí je relativně málo na to, aby vás to začalo srát.
    Zbraně jsou ze skutečnýho světa, žádný experimentální cojky, akorát dron na průzkum. Velmi jsem si užíval "sync shot", kdy každej z týmu zaměří sobě určený cíl, a vystřelíte všichni současně, takže sejmete až 4 lidi současně - perfektní pro vícečlenné hlídky nebo ostrahu.

Mise jsou v principu dost repetitivní, ale nějak jsem v tom těch 47 hodin utopil, protože kampaň je podpořená vcelku dobře napsaným příběhem a padouchama, kteří "lowkey make sense", akorát se musíte přenést přes to, že jste samej Mirek Dušín, America, Fuck Yeah! Ale prostě mě to pořád nutilo "ještě dojet tam, ještě splnit tuhle misi, ještě prozkoumat tohle, ještě nabrat tyhle resources, a pak půjdu spát" :-) A sniperkou sundávat snipery nepřítele a pečlivě rozebírat kousek po kousku nic netušícího protivníka, to se mi prostě neomrzí.
    Kdybych to nehrál, nebrečel bych, ale byl to dobře strávenej čas.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    A Plague Tale: Innocence / PC, RTX3090 / 14 hodin / #dohrano

Pecka, jedna z těch top příběhovek. Hned jdu na dvojku.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam