Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands / PS5 / 47 hodin / #dohrano Takový trochu realističtější Far Cry. Měl jsem náladu na trochu toho normálnějšího střílení ve stylu SEALs nebo Rainbow 6. A bavilo mě to.
Pěkná SP kampaň, multiplayery nehraju.
Máte FAKT velkej a rozmanitej (i když dost řídce obydlenej) open world v Bolívii, ve kterým se svým čtyřčlenným teamem rozebíráte po kouskách všemocnej drogovej kartel, podporujete rebely a bojujete se státním zkorumpovaným polovojskem, který nejdřív střílí a pak se ptá. Častěji než frontálním rambo assaultem to řešíte sniperkou, tlumičem a plížením, prostě jako Ghosts - ale povinně stealth misí je relativně málo na to, aby vás to začalo srát.
Zbraně jsou ze skutečnýho světa, žádný experimentální cojky, akorát dron na průzkum. Velmi jsem si užíval "sync shot", kdy každej z týmu zaměří sobě určený cíl, a vystřelíte všichni současně, takže sejmete až 4 lidi současně - perfektní pro vícečlenné hlídky nebo ostrahu.
Mise jsou v principu dost repetitivní, ale nějak jsem v tom těch 47 hodin utopil, protože kampaň je podpořená vcelku dobře napsaným příběhem a padouchama, kteří "lowkey make sense", akorát se musíte přenést přes to, že jste samej Mirek Dušín, America, Fuck Yeah! Ale prostě mě to pořád nutilo "ještě dojet tam, ještě splnit tuhle misi, ještě prozkoumat tohle, ještě nabrat tyhle resources, a pak půjdu spát" :-) A sniperkou sundávat snipery nepřítele a pečlivě rozebírat kousek po kousku nic netušícího protivníka, to se mi prostě neomrzí.
Kdybych to nehrál, nebrečel bych, ale byl to dobře strávenej čas.