• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    ELHO_CID: "umberto eco - fuckaultovo bimbadlo" me napada jako takova drivejsi popina o templarich :)
    ale rad slysim ze to je dobry, mam to v poradniku
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Broken Sword 5/ 8h / xbox / #dohrano
    Po dalších marných pokusech dohrát Deponii ( [ELHO_CID @ Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]) jsem zjistil, že v knihovně Games with Gold mám jinou point&click adventuru, kterou můžu zkusit.
    A dobrý. Série Broken Sword byla jedna z prvních děl popkultury, která pro nás konzumenty objevila Templáře. O pár let později se toho chytil Dan Brown, potom Assassins Creed a záhadologové a dneska jsou Templáři mainstream.
    Pro pátý díl autoři hry tedy sáhli asi o sto let hlouběji do historie, a našli Katary, jinou vyvražděnou křesťanskou odnož. A bylo to tak zajímavé, že jsem si o nich hned začal něco číst. Škoda, že se Dan Brown nechytil i toho.
    Hra celkem dovedně kombinuje akci i humor. Hodně interakcí je logických, jen marmeláda na švába byla fakt moc ujetá.
    A hlavně narazil jsem jen na jeden bug a vyřešil to restart hry. Ne jako v Deponii, kde je třeba každých deset minut ukládat, protože nevím, co se nevratně rozesere.

STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    TOM_HOST: predpokladam, ze tohle je hra, na kterou se brzo zapomene. pokud by nekdo udelal nejakou sadu tezkych templu tak bych to asi i pustil. ale nemyslim si, ze tam je moc co vymyslet. do rady legend of zelda her to nepocitam. jinak by to bylo fakt nic moc.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Death Stranding 2 / 213 hodin / PS5 OG / #dohrano

Raindrops are falling on my head
    And just like the guy whose feet are too big for his bed
    Nothing seems to fit
    Those raindrops are falling on my head, they keep falling

So I just did me some talking to the sun
    And I said I didn't like the way he got things done
    Sleeping on the job
    Those raindrops are falling on my head, they keep falling

But there's one thing I know
    The blues they send to meet me
    Won't defeat me, it won't be long
    Till happiness steps up to greet me

Raindrops keep falling on my head
    But that doesn't mean my eyes will soon be turning red
    Crying's not for me
    'Cause I'm never gonna stop the rain by complaining
    Because I'm freeeeeee
    Nothing's worrying meeeeee...

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    STSUNG_NAVANA: Ale taky tak nejak citis ze na zelda merch je to takove trochu “nic moc” … nebo ne? Nebo budou to lidi hrat za dvacet let jako dneska minish cap nebo majoras mask atd? Ja myslim ze je to takove nedotazene … plno dobrych napadu ale ten tah na branu mi tam nak chybel no …

Ja uz mozna mam averzi vuci novym hram obecne … i kdyz v totk jsem nechal 300h :)
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    Zelda: Echoes of Wisdom / 25 hodin / Switch / #dohrano
    Hra zacina tim, ze hrajete za Linka, potkate Ganona, ten vas unese. Nez tak ale stihne udelat, Link zachrani Zeldu, ktera se stava hlavni hrdinkou hry. Ta se vraci zpet z mista temnoty do Hyrule, kde radi ruzne trhliny, skrze ktere do Hyrule lezou monstera. Ti, kteri do trhliny spadnou uz tam zustanou. Jen Tri a jeho kamaradi jsou schopni se trhlin zbavit a vse navratit jak bylo.
    Tri Zelde pomaha. Da ji schopnost kopirovat predmety nebo monstera (mimo jine). A tak si muzete pri svem dobrodruzstvi zkopirovat postel, vazu, trampolinu, mokoblina, lizalfose nebo treba i blok ledu ci vody. Vzhledem k tomu, ze Zelda neumi skakat jako Link, je treba ji pomoct. A tak zkopirovana postel je najednou naprosto OP item. Zelda tak prejde pres jakoukoliv diru v zemi nebo vyleze na cokoliv.
    Rikal jsem si, ze tahle mechanika se za chvili omrzi a tak ta hra bude kratka. Pote, co jsem prolezl Gerudo desert a ukoncil tak jednu cast hry (ocekaval jsem 5tinu) tak jsem si uvedomil, ze zas tak kratka nebude. Mnozstvi predmetu a potvor, co se da zkopirovat uz tak bylo znacne a neco v menu hledat zacalo byt lehce otravne. Ke konci hry uz dost.
    Vetsina bytosti byla nepouzitelna, ale nasel jsem par co byly ok. Hlavne tim, ze byly schopne rychle neco zabit. Nejoblibenejsi byl teda crab, ktery po hodu na neco dal damage, takze par mirenych ran ze Zeldy udelalo i bojovnika (strilejiciho maria). Cim lehci potvora na zabiti tim take blbejsi - nejsou schopne si ani vsimnout nepritele pred nimi nebo k nemu skocit nebo za vama skoci do propasti. To v pozdejsich fazi hry, kdy combatem nechcete travit cas, nic moc (bojoval jsem jen, kdyz to bylo nutne). Zabiti potvor vam da itemy na potiony/elixiry nebo rupee a uprimne ani jedno v te hre neni nutne. Byl jsem rad, ze ta moznost tam je, ale misto toho, abych pil potion s papricek jsem radsi nosil ohniveho sneka nad hlavou. (apod. nicmene tohle jsem delal i v BotW a TotK)
    Temply a obecne dungeony jsou v teto hre takove puzzle mini hry a podle toho, co vsechno umite pouzit si je muzete uzit vice ci mene. Ja jsem se pobavil celkem dost.
    Hra je ze vsech ohledu jednoducha, combatem, puzzly, boss fighty, ale ukazuje ruzne mechaniky hry, da se tam vyradit a clovek ma volnost pobihat po mape.
    Bal jsem se, ze hra bude blba, ale nakonec na odreagovani hra velmi dobra.

KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    SnowRunner: Season 4: New Frontiers / Steam / 120 hodin / #dohrano

Motivace nabraná letním dokončením předešlé sezóny mě kupodivu neopustila a proto dnes přidávám další zářez ve formě Sezóny 4, legendární region Amur. Ačkoliv k dnešnímu dni vyšlo už celkem 16 sezón, Amur – závěrečný region prvního ročníku – dodnes platí za nejnáročnější ze všech a jedna z jeho map – Northern Aegis Installation je (právem) považována za mapu mimo veškeré stupnice obtížnosti. Čili moje solo hraní v HardMode bylo opravdovou výzvou, nicméně pocit zadostiučinění po jeho 100% byl přímo úměrný vynaložené námaze. Což znamená, že tohle sepisuju pořád na vlně endorfinů. Na jednu stranu cítím úlevu, že se do toho pekla nemusím už nikdy vracet, na druhou stranu lehká melancholie z toho, že je konec a ačkoliv je přede mnou dalších 12 sezón, nic náročnějšího už ve hře není a nebude. Tak či tak, za mě vřele doporučuju. Celou dobu jsem se skvěle bavil (když jsem se zrovna nevztekal).

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Call of Duty: Modern Warfare III / PC RTX3090 / 6 hodin / #dohrano

Tak po skvělém MWII je pokračování vyloženě zklamání... Měl jsem radši pokračovat s Plague. Navíc jsem si při hraní vzpomněl, že už jsem to jednou hrál. Ale je to tak nijaký, že jsem na to zapomněl.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    PRAASHEK: Protože je to legendárka a má dobrý staty bez ohledu na level a cenu. To se mi ale stávalo i u ostatních BL, že zbraň, co vypadala na první pohled lacině, rozpouštěla v kombinaci s mým buildem bosse:)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ZOMBO: a jak teda v pozdější fázi hry obstojí flinta, cos našel nazačátku?
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    PRAASHEK: Ne, zůstávají na levelu, se kterým jsi je našel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ZOMBO: tam se dají nějak levelovat zbraně?
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    CLAVEN: Tak to bych kromě změny prostředí a poslední lokace už nic závratnýho nečekal, pokud ti to doteď nesedlo. Itemy mi sice padaj barevnější (jedna oranžová dokonce z obyčejný skříně), ale je fakt, že v UVH módu zatím nic extra.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ZOMBO: ja v tom mám asi 15 hodín a celých tých 15 hodín som čakal, kedy to začne byť dobré. Zatiaľ sa to nedostavilo (a to ma BL1 až 3 bavili).

Majú podľa mňa (okrem mnohých iných vecí) veľký problém s itemizáciou, keď mi 5 hodín nepadne jediný upgrade a na lvl 13 mi padá samý zelený trash, nejak nemám motiváciu pokračovať a zrejme to dropnem.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    FRIZER: Dvojku/Pre-Sequel to nemělo šanci dohnat, ale odkazů je tam dost. Humor určitě dospělejší než u BL3.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ZOMBO: Jak je to s humorem a popkulturnima odkazama? V tom byla dvojka vyjimecna a trojka shit...jestli nejsou tak nehraju.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Borderlands 4 / PC / 84 hodin / #dohrano

Čtyřka měla snadnou práci: zachovat akci ze třetího dílu, nabídnout zajímavej svět a trochu zvážnět. Výsledek je o několik levelů výš se spoustou změn k lepšímu. Boj má díky double jumpu přesně tu dynamiku, která mě bavila v Cyberpunku. Arzenál se zase zdá nekonečnej, i když mi do oka hned zkraje padla jedna legendární brokovka a obstála až do konce hry. Oblíbil jsem si taky těžký zbraně namísto granátů, kdy uprostřed vřavy vytáhnete „bezbolestnou“ nebo regulérní BFG a rozpoutáte peklo.

Mapu tvoří masivní openworld a vypadá fantasticky! Je to ráj pro completionisty, protože na každym rohu láká na vedlejší aktivitu či úkol. Do toho zásobuje zakázkama nevyčerpatelná nástěnka v bázi. Nepřišlo mi to monotónní i proto, že odpadlo komplikovaný cestování mezi úrovněma. Málokde narazíte na zeď s loadingem ani nestrávíte půlku času běháním – kluzákem přeletíte i větší propast a vznášedlo se na zavolání zhmotní pod váma.

Rozehrávám další postavy, takže nepochybuju, že konečná herní doba bude nejmíň dvojnásobná i bez nadcházejících rozšíření. Pro mě střílečka roku.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ELHO_CID: Tak co si budeme povídat - Immortality stojí a padá hlavně na hereckém výkonu Manon Gage, čili pokud máte (jako já...) slabost pro expresivní zrzky, neexistuje lepší hra :⁠-⁠D Ale každopádně díky za tip, moderních FMV experimentů není nikdy dost. Rád vyzkouším i tenhle.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MCKIDNEY: Jo, uzil jsem si to, i kdyz asi jinak, nez jsem ocekaval. Ty postavy opravdu jsou zajimave a planuju si to projit znova, ale tentokrat taky ponoukat pacienty k jeste vetsimu silenstvi. Asi to nepreziju, ale bude to sranda. Me osobne tohle prijde jako zabavnejsi hra nez ta adorovana Immortality ([DEEFHA @ Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!] ), prave diky te dynamice a moznosti ty zatracene lhare trochu manipulovat. Zajimalo by me, jak velky byl k te hre scenar a kolik hodin videa v ni vlastne je.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ELHO_CID: Super hra!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam