• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    MBR
    MBR --- ---
    Star Wars Outlaws / PS5 / 35 hodin/ #dohrano

Uplne nechapu ten hejt na tuhle hru. Bylo to proste skvely. Pro fanousky puvodni trilogie kvalitni fan servis.

Dohral jsem hlavni pribeh a ted jdu vyzobavat otaznicky. :)

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KAOZZ: pak ještě doporučuji:

#131: Napoleon | Modrák & Friends
    https://modrak.podbean.com/e/131-napoleon/

#314: Tribe Nation - Modrák & Friends
    https://ceskepodcasty.cz/podcast/modrak-and-friends/314-tribe-nation
    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    Brány Skeldalu / Steam / 30 hodin / #dohrano

V posledních letech jsem z nostalgických pohnutek dohrál několik klasických dungeon crawlerů, takže by se mohlo zdát, že tohle je jen další zářez ze stejné kategorie, nicméně tenhle konkrétní titul se jednou věcí vymyká. Nikdy jsem Brány Skeldalu nehrál. Tohle byla premiéra, tudíž faktor nostalgie tu prakticky nehrál roli. Opravdu staré hry, ke kterým nemám vypěstovaný vztah z mládí mě většinou nebaví a téměř vždycky zklamou. Skeldal se vymyká i v tomhle směru. Je to totiž pecka. Skvělá hratelnost. Rozkošně hnusná grafika. Skvělé herní mechaniky. Příšerná hudba. Ze zdánlivě nesourodých ingrediencí se tu povedlo uvařit něco nečekaného a skvělého. Jako slaný karamel.

Hru jsem si koupil naprosto neplánovaně ve vánočním výprodeji, a to jen proto, že jsem do objednávky potřeboval dohodit něco za 3 Eura, aby mi s nákupem dropla další sběratelská Steam kartička a Brány Skeldalu to nakonec vyhrály. Tou dobou jsem dohrával RAGE, takže Skeldal šel zatím do backlogu. Před dvěma týdny jsem si na něj vzpomněl, nějakou dobu zvažoval, jestli se do něj pustím nebo ne, a nakonec mě přesvědčilo video od Retro Nation, navíc s Jindřichem Rohlíkem Skeldalem jako s hostem.

Do hry jsem vstoupil s obvyklou skepticky rezervovanou zvědavostí, která byla tentokrát rozptýlena rychleji než obvykle. Tedy ta skepticky rezervovaná část. Tahové souboje jsou skvěle vymyšlené a zábavné. Naprosto unikátní mechanika rozdělování party (v rámci žánru dungeon crawlerů) na samostatné operační jednotky, a to až na úroveň jednotlivých členů, vnáší do hry nečekanou taktickou hloubku. Jak v soubojích, tak v rámci řešení hádanek. Příběh taky neurazil, zejména proto, že jsem nic epického nečekal. Ovšem objednal jsem si i knižní tetralogii Brány Skeldalu od autora hry. Tam snad bude příběh rozvedený lépe.

Závěrem bych tedy hru pochválil, znám spoustu horších způsobů, jak strávit 30 hodin. Za mě kladný bodík navíc za nativní linuxovou verzi. Jediný technický problém, se kterým jsem s setkal, byla oscilace fps mezi 20-8000. Bez možnosti to jakkoliv omezit. Ty čtyřciferné hodnoty mi občas spouštěly ventilátory na GPU v nouzovém režimu, ve smyslu krátkých spiků 100% rpm. Na RX 6800 XT. V Branách Skeldalu. Dobrej fór, ne?

JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Rustler / 11 hodin / Steam deck / #dohrano
    Imho hodně nedoceněná hra. GTA ve středověku plná střeštěnýho humoru. Spoustakrát jsem se při hraní pochechtával. Hra je narvaná popkulturnima odkazama a autoři jsou určitě velký fanoušci skupiny Monthy Python.
    Není to herně ani zdaleka tak promakaný a narvaný obsahem jako kterýkoliv gta. Místo radia si můžete zaplatit barda, který za vámi běhá dokud ho omylem nekuchnete. Ve finále ale není o co stát, protože umí hrát asi jenom 5 podivných šlágrů dokolečka. Soubojový systém je hodně jednoduchej ale občas nastanou situace, kdy posekat halapartnou 20 drábů dá dost zabrat.
    Jestli hledáte jednoduchou jednohubku, u který se opravdu zasmějete, tak určitě doporučuju!

PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Dragon Age: The Veilguard / PC / 61 hodin / #dohrano
    Pořád jsem někde o této hře četl, jak je hrozná, jakej je to propadák a podobně a docela mě zajímalo, jaká je realita. Když jsem to zahlídnul v Game Passu a měl chut si vyzkoušet něco novýho, tak mi to nedalo. Už ze začátku mi přišla docela fajn, hlavní příběh pěkně odsejpal, pořád se něco dělo, spoustu novýho a hromada informací a textů. Boj byl docela fajn a zábavnej. Zhruba po desítce hodin to bylo pořád dost dobrý, tak jsem moc nepochopil, v čem je to tak hrozná hra :) Možná byla výhoda, že jsem dosud s touto sérií neměl větší zkušenost, takže jsem nemohl být zklamanej po předchozích dílech. Hrál jsem před pár lety jedničku, ale tu jsem nedal a po pár hodinách odinstaloval s tím, že se k ní už nevrátím. Graficky i hratelně to pro mě bylo už moc starý a nehratelný. No po více a více hodinách strávených v posledním dílu zašly přicházet první negativa - boj už začínal být trochu otravnej, hlavní quest se kvalitativně vzdaloval těm vedlejším, sem tam nějakej bug a třeba neustálej respawn nepřátel taky neni moc zábavnej. Dialogy jsou tak trochu jednodušší, ale zase mě to nějak neuráží. Parťáci jsou fajn, ale nic moc extra, po chvíli zapomenu, kdo tam vůbec byl. Možná tu chybí nějaký kontroverze, větší emoce, nutnost řešit zásadnější volby, všichni jsou až moc pozitivní, nudní... No každopádně ve výsledku to neni asi top skvělá hra, co by kralovala hitparádám, ale ani to neni žádnej propadák nebo špatná hra :)

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Middle-earth: Shadow of Mordor/44 hodin/#dohrano

Dohráno na panu Steamdickovi připojeném k TV. Hra šlapala na high detaily bez problémů i při větší bitce a ani jednou nespadla apod. A musím pochválit i hru jako takovou. Pár hodin mi trvalo než jsem přišla na to, jak nedostávat na prdel a naučit se nějaký skilly, a pak už to bylo o mnoho lepší a záživnější. Sekání hlaviček mě bavilo víc a víc. Jinak příběh dohrán na 100% za 39 hodin, zbytek jsem nechala v přídavku s trpaslíkem. Časem dám i pokračování, i když nazgul mě děsí už dopředu...

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    AZRAEL: :D
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    CLAVEN: Urazas Spoodermana? Dame ferovku na Hospodarskej? :D
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Marvel's Spider-Man / PS5 / 23 hodin / #dohrano

Ale jo. V 2018 som od toho nejak odpadol, úplne ma to nechytilo, ale teraz som si to v dôsledku herného sucha zase pustil od začiatku. Je to okej - nie je to hra roka alebo čo, ale pre fanúšikov Spidermona je to asi super. A pre ostatných je to stále tak 8/10 I guess.

Vyskúšam asi aj pokračovania a uvidíme.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Deponia / 9h / xbox / #dohrano
    Tímto se anuluje tohle: [ELHO_CID @ Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    Series X je v opravě a zapojil jsem starý dobrý Xbox One. Nechtěl jsem na něm ale hrát hry, které na Series fungují a vypadají líp, což je většina. Opravdu jen pár her z mojí knihovny nedostalo s novou generací vyšší rozlišení, lepší textury, nebo aspoň víc fps.
    Deponia na One dokonce funguje líp. Teda animace jsou trhané a občas se rozsynchronizuje obraz a zvuk, ale aspoň se animace vždycky rozjede. Ne jako na Series, kde musím udělat reload staršího save, když se hra rozhodne přestat reagovat.
    Zkusím ještě dohrát zbytek série, když už se to koupilo. Bez toho stresu z bugů je to celkem vtipný.

TERZ
    TERZ --- ---
    I Am Future: Cozy Apocalypse Survival/60h/#dohrano
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    _KOFILA_: Co se ti nezda mily brachu? :)
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    TOM_HOST: to snad nemyslíš vázně... jako viděl jsem tu už asi všechno, ale toto... kde je ten animovanej gif toho slipomana s prackou jak dvě zavařovačky?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Dredge / XSX / 27 hodin / #dohrano

Príjemná indie hra, celkom cozy, s dvoma rôznymi koncami, pričom oba sú dosť neveselé. Určite odporúčam vyskúšať na Gamepasse.

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Pigface / 6 hodin / #dohrano
    Single player FPS s estetikou her někdy kolem roku 2000, hratelností takový mix Thiefa a Hotline Miami. Máte celkem velký level plný nepřátel a pastí, nějaké ty hlavní a nějaké ty volitelné cíle, sloty na jednu střelnou zbraň, jednu na blízko, jednu speciálku, nějaké léčení, žádný crosshair a žádné savy.
    Boje jsou dost chaotické, musíte správně žonglovat se zbraněmi - vezmete si do levelu kalacha nebo brokuli, ale pak vás budou prudit snipeři. Vezmete si do levelu sniperku a odděláte všechny ty snipery, ale pak se do objektu plížíte prakticky jen s kladivem, protože sniperka je v úzkých chodbách celkem k ničemu.
    Ten Access je zatím dost Early takže to má asi jen 5 levelů (+- tutorial), ale je to zábava, a má to demo na vyzkoušení.

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    POHODAVOLE: Jsem dojat! Vice v pm
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TOM_HOST: ted jsem koukal, ze mam misto v rodine. Pomahas lidem s technickejma vecma, tak udelam taky dobrej skutek a pridam te tam gratis, jestli chces a budes to vyuzivat. Samozrejme neslibuju, na jak dlouho to bude, takze na reklamace nebude bran zretel :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TOM_HOST: no spis se sejde banda doma na onlinu :D
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    POHODAVOLE: Ja tomu verim prave :) urcite i coop multak bude zase peklo zabavy i kdyz tezko rict jestli se sejde banda v hospode se switchema v ruce nebo radsi s dskama 🤷🏻‍♂️
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TOM_HOST: online doporucuji. Je to ultra hc, teda pro me alespon :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam