Satellite Reign / 50 h / PC / #dohrano Isometric real time tactical stealth, duchovní pokračování Syndicate z 90. let. Užil jsem si to.
Krásné cyberpunkové prostředí, veřejné čtvrti i uzavřené areály působí autenticky, živě a různorodě a z hlediska misí jsou postavené moc dobře. Writing je taky povedený, správně cheesy hustokrutopřísně cyberpunkový. Hlavní dějová linie je taky fajn, zejména pokud člověk vysbírá všechny možné logy, které mu to spojí do příběhu.
Mise lze plnit různými způsoby, od plné agrese až po totální plížení, byť hra počítá spíš s tím prvním. Já zvolil stealth a výsledkem byl docela netradiční gameplay – od chvíle, kdy se v misi spustil poplach, to byl takový tower defense obráceně, kdy jsem se pod palbou nepřátelských vojáků a věžiček snažil prokličkovat do bezpečí. Postavy si dokonce můžete tím směrem i vylepšovat, aby byly co nejrychlejší, co nejvíc vydržely a aby mohly využívat různé zkratky (lanovky, ventilaci). Fungovalo to a bavilo mě to.
Hra do značné míry počítá s tím, že nebudete loadovat, dokonce to promovali jako emergent gameplay. Když vás při infiltraci nebo hackování bankomatu odhalí, velmi často vás jen vykopnou ven a pokutují nebo můžete zkusit utéct a vrátit se, až se situace uklidní. Když přecejen dojde na bitku a některý z vašich agentů zemře, tak ho prostě za peníze respawnete jako klona, loadovat netřeba.
S tím ladí i to, že hra běží v „reálném“ čase – vedle peněz za splněné mise vám peníze pomalu přibývají automaticky z hacknutých bankomatů a stejným způsobem plyne postup výzkumu nového vybavení. I proto je lepší nechat čas plynout a místo loadování postavy respawnovat.
Trochu mi chyběly různé obtížnosti (ve hře je jen jedna) a možnost nějakých extra challengí, třeba plnění misí nějaký konkrétním způsobem nebo pouze s konkrétním vybavením, prostě něco, co by nutilo hru vyzkoušet jiný způsobem.