• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    GEE
    GEE --- ---
    _KOFILA_: kuci neblbnete, i jako milovník Persony čekám, protože známe Atlus.

Oni za dva roky vydají nějakou Royal verzi a co pak...
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    NAGASAWA: Dej tomu Refantaziu ještě šanci (říká ten co ho dojel do půlky a konec si nechal dovyprávět), je to o dost rychlejší a víc odcejpající IP než Persona. Navíc má skvělé nápady, kdy lidé jsou hlavní bossové hry a celé je to (což jako designér oceníš) aluze na Zahradu pozemských rozkoší a dost brzo zjistíš proč. Ten charakterový emo kolotoč je stejnej jak znáš z Person, jen je tady v settingu fantasy, takže postavy zase řeší kdo si u ohně prdnul a další jap blbosti... Sám bych si to někdy rád dal znovu, proto takový výlev .)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    NAGASAWA: Metafor je přesně ta další Atlus hra, co na mě čeká v polici. Ale mezitím si ještě dám něco menšího.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ELHO_CID: Uvidíme. Makám momentálně na skvělým Cairn a popravdě bych tam nejraději zase nějaký to japonský epický RPG poslal, protože mi ta jejich pod kůži se zažírající emotivní linka chybí. Každopádně mám velkej rest v podobě rozehranýho Metaphor: ReFantazio, tak ho nejspíš dotáhnu i když mě tak jako P5 za srdce nevzalo.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    NAGASAWA: Ten bonusový palác v Royal není jen nějaký přílepek, pro mě to byl skutečný vrchol hry. Jestli tě časem třeba chytí nostalgie, tohle je další dobrý důvod si to dát znovu.
    Prostě zažít ten True Ending.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ELHO_CID: Byla to neskutečná a nezapomenutelná jízda a to jsem odehrál akorát původní verzi. Zabralo mi to snad půl roku během covidu, zarylo se mi to do paměti a na Royal už přiznám se nemám prostor a odhodlání. Na jednu stranu mě to mrzí, ale tak co už.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    NAGASAWA: Jo a zároveň mě potěšilo, že to nešlo bruteforcnout se sníženou obtížností, prostě mě to nepustilo, dokud jsem správně neaplikoval, co jsem se naučil na boji s Okumurou. Ve starších Shin Megami Tensei byl pokud vím podobný RPG systém, ale tady ho aplikovali fakt chytře.
    A hlavně ten příběh je super.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ELHO_CID: Gratulace. Ten závěrečnej boss rush byl pekelnej.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Persona 5 Royal / xbox / 120h / #dohrano
    Hrát jsem začal před asi třemi roky. Je to JRPG, od které se neodlepuje lehko, pro mě to byly tři herní ponory po asi čtyřiceti hodinách. Nejdřív mě vyřadil Okumura, nevěděl jsem, jak se přes něj dostat a s odstupem času jsem prostě nahrál save o kousek nazpět a líp se na něj připravil. Podruhé mě zastavila porucha mechaniky na Xboxu, hru mám na placce. No a teď jsem to dojel.
    Je to fakt monumentální dílo, hodiny anime cut scén, dobře napsaný scénář a zajímavý soubojový systém. Hrál jsem předtím na Playstation čtyřku a tohle je o hodně velký pokrok.
    Povedlo se mi získat všechny achievementy, i když to neznamená, že bych si nemohl dát NG+ a zkusit získat víc Person, lepší vztahy s partou, nebo zkusit randit s jinou holkou, než je sexy goth doktorka Takemi.
    Už mám koupenou další hru od Atlus, moc se na ni těším.
    Screenshot bohužel není z titulků, je to z konce předposledního boss fightu. Který byl v původní verzi hry poslední.
    Hra mi dneska odmítla pořídit jakýkoliv snímek, někdy to tak prostě je.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Escape From Ever After / XSX / 32 hodin / #dohrano

Ale jo. Príjemné Paper Mario-like RPG s ťahovými bojmi, cute grafikou, nejakými tými nenáročnými puzzles a stredne originálnym príbehom pranierujúcim korporácie. Neurazí. 7.5/10

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Avowed / 72 hodin / #dohrano

Tyhle řádky píšu hned po dohrání, byť bych to v sobě měl nechat trochu uzrát... Začnu asi tím pozitivním, což je stav, ve kterém se hra dnes nachází a kvůli čemu jsem ji zprvu raději odložil. V porovnání s releasem je to velký posun - v optimalizaci, technickém stavu, QoL vylepšení, zkrátka vše co mělo být už na začátku už tam konečně je. S ročním zpožděním, ale budiž. Co se týče samotné hry, ze všeho nejvíc jsem zbožňoval exploraci, nalézání skrytých pokladů a nasávání kouzelné atmosféry celého světa - každá zóna byla unikátní a svým způsobem nádherná. Combat systému nemám co vytknout. Žádná revoluce se nekoná, ale kouzlení a střílení nikdy neomrzelo. Příběh jsem vnímal spíš okrajově a větší pozornost jsem mnohdy věnoval zajímavějším vedlejším úkolům a kecání s kamarády, kteří vás napříč Living Lands provází. No... "Living" Lands. Jedna z prvních výtek, kterou ke hře mám a která totálně kazí imerzi- postavy nijak nežijou. Obchodník s vámi bude vesele klábosit jak za rozbřesku, tak pozdě v noci. A že ukradnete vše, co není přišroubováno? Prosím, hrdino, posluž si - celý svět je tu jen pro tebe a klidně do nás zasekni meč! Ale to je jen malý škraloup v porovnání s tím, co přišlo pak. Najednou totální zlom, a mě se vrátily flashbacky z Outer Worlds. V Obsidian evidentně umí napsat skvělý scénář, zajímavé postavy a bohaté rozpravy, o tom žádná. Ale už je neumí správně podat a "dávkovat" aby v hráči udrželi zájem. Dialogů začalo být moc a vaše odpovědi vesměs irelevantní. Stejně tak se vytrácela radost z objevování skrytých pokladů, protože v závěru se o truhly doslova zakopávalo. Najednou jsem chtěl jediné - hrnečku dost a titulky na obrazovce. Přes to všechno ale doporučuji, je to velmi povedené a dnes už odladěné RPGčko a kdo má rád vykecávání, tak si přijde na své. Kdoví, možná se k tomu někdy vrátím a dám si evil playthrough...

Teď jdu nasávat první recenze Crimson Desert

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Metroid Prime 4 Beyond / Nintendo Switch 2 / pres 40 hodin / #dohrano

Na zacatku me nejvic dostala atmosfera, prostredi a hudba. Prislo mi to neskutecny v kombinaci s hadankama. Ovladani pres mouse look za me taky v klidu, ale casem mi to prislo docela natazeny. Poslednich x hodin bylo utrpeni a prislo mi, ze me tam nechavaj zbytecne litat sem tam + grind krystalu nechapu. Kdybych to vedel predem, tak jsem to udelal hned. Musim se priznat, ze jsem posledniho bosse hodnekrat opakoval a prestalo me to bavit, tak jsem ho dojel na casual. I tak jsem ho ale dostkrat opakoval. Kdyz to vezmu zpetne, tak Metroid Dread byl za me lepsi. Tohle byl muj prvni 3D Metroid a i tak si zaslouzi 9 z 10. Celkove to byl hezky zazitek.

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Skald: Against the Black Priory / 35 h / PC / #dohrano

odschoolové tahové RPG v lovecraftovském fantasy světě

TAKHLE mají být napsané texty v izometrickém RPG. Tři dobře napsané věty totiž fungují stejně dobře jako dlouhé odstavce, ne-li lépe. Zdi textu mají své místo v interaktivních novelách nebo disco-like záležitostech, ale když je jich v RPG moc, tak je to na škodu věci.

Obrázky doprovázející textové pasáže jsou parádní, muzika je dungeon synth.

Bojový systém a vývoj postavy neurazí, ale není to žádná sláva. (Nemožnost chodit a sekat diagonálně je překvapivě hodně otravná a hodně ubírá na taktických možnostech. Přitom už gold box engine tohle uměl.)

Svět je sice poměrně otevřený, ale hra je prakticky lineární.

Z traileru mi přišlo, že se postavičky na pozadí trochu ztrácejí, ale při hraní to bylo ok. Trochu nepřehledná ale hra je, třeba u vznášejícího se monstra není dobře patrné, na kterém čtverci vlastně je, a východy doleva a doprava nejsou dobře vidět, stejně jako oblasti kryté vyššími budovami stojícími jakoby v popředí. Není to velký problém, ale vlastně je divné, že se autor rozhodl udělat to takhle, protože staré hry, kterými se inspiroval, se podobnému zobrazení právě z tohohle důvodu spíš vyhýbaly.

Snímek_obrazovky_2026_02_26_231902

Snímek_obrazovky_2026_02_21_205836

Snímek_obrazovky_2026_03_15_234430
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Hades 2 / Nintendo Switch 2 / pres 65 hodin / #dohrano

Jdu sem plny dojmu, protoze jsem dohral jednu z nejlepsich her a to Hades 2. Zaclo to cele tak, ze mi chybel v Metroidovi posledni boss fight, tak jsem si rekl, ze se alespon podivam, jak ta dvojka vypada, kdyz se ji podarilo koupit v akci ve Smarty. Koho by napadlo, ze se uz neodlepim a k Metroidovi pred dohranim nevratim :D

Jestli jsem byl nadseny z jednicky, tak dvojka mi prijde jako mega vylepsena verze. Moc se mi libi, co vsechno noveho vymysleli a jak se hra odviji. Vicemene vse me bavilo vic nez na jednicce a tentokrat jsem si rekl, ze to chci dat do titulku a bez hledani buildu coz se na 80. run (vcetne nekterych trialu) povedlo. Kdybych mel neco vytknout, tak max cekani na dalsi jejich titul.

Nevim, co vic dodat. Snad jen, ze se mi po dlouhe dobe moc nechce vracet k Metroidovi, protoze je mi jasny, ze uz ho nebudu mit v ruce, ale co se da delat, tak snad brzy s dalsim vysledkem :)

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    GEE: jo ti byli nasiraci :)

hodne se mi libili ti bejci nebo co to bylo - kdyz bezeli lesem a padaly stromy - to bylo efektni
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEE: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
    GEE
    GEE --- ---
    KLEINZACH: náhodou miluju! Aneb obrázky,co můžete slyšet

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    me na tom teda stvalo jak je to npc ai strasne tupy:

10 kouknout kde je player
    20 jit tim smerem
    30 goto 10
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ZOMBO: Těším se, až se k tomu dohrabu. Zatím jsem u dvojky :-)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Serious Sam 4 / PC / 8 hodin / #dohrano

Když tasíte dva rotačáky najednou a minutu nesundáte prsty ze spouští, až přes krev nevidíte před sebe, tak to nejde popsat jinak než jatka. Nevkusná, nedospělá a podivně návyková. S hláškama, který jako by vypadly z přelomu století.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam