Mad Max / PC / 41 hodin /#dohranoAsi zase taková ta klasika ala "nic moc jsem od toho nečekal, ale..". No měl jsem Mad Maxe v knihovně už nějakou dobu a vždycky, když jsem zvažoval, co dát dalšího, tak vyhrálo něco novějšího. Nakonec jsem si řikal, že to zkusim než to až moc zestárne. No nakonec docela překvapení a to příjemný. Hra mě už od začátku chytla, grafika horší, ale i tak skvěle vykreslenej svět plnej beznaděje, násilí, aut ala co skládka dala, ohně, výbuchů.. Trochu jsem se obával, že když je to ten openworld, tak příběh a nějaká atmosféra budou slabší, ale nakonec to bylo docela hutný, povedený a i po těch pár desítkách hodin mě pořád bavilo dobejvat základny, ničit totemy a plnit všemožný vedlejší úkoly. S čím jsem nejvíc bojoval, tak to byly asi vlastní závody anebo spíš bourání a likvidování aut autem. To mi teda vůbec nešlo a ze začátku byl game over až moc častej. Někdy už jsem to zoufale řešil tím, že jsem vylezl z auta a ostatní ostřelovat brokárnou. Proto jsem ocenil, když přišel hák a další zbraně, pomocí kterých se soupeři lividují snadněji. Ještě jsem byl trochu překvapenej, že mimo auto je hlavní boj holými pěstmi, později přijdou i nějaký zbraně na blízko, brokovnice je tu jen jako největší nouzovka. Co mě ale celou hru sralo velmi, tak to ovládání. Mnohokrát se mi stalo při boji a nejen tam, že jsem se přemáčknul a vystřelil brokovnicí někam do prázdna a tim přišel o cenný náboj. Další kapitola sama pro sebe je použití háku či brokovnice při jízdě autem. Zaměřit kolo nebo výbušnej sud je někdy skoro nemožný a stačí malej moment a místo citlivýho místa to zasáhne něco jinýho. Celkově je to teda příjemný překvapení až na to ovládání :)