• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ZOMBO: Těším se, až se k tomu dohrabu. Zatím jsem u dvojky :-)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Serious Sam 4 / PC / 8 hodin / #dohrano

Když tasíte dva rotačáky najednou a minutu nesundáte prsty ze spouští, až přes krev nevidíte před sebe, tak to nejde popsat jinak než jatka. Nevkusná, nedospělá a podivně návyková. S hláškama, který jako by vypadly z přelomu století.

BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Death Howl / Switch 2 / 40 hodin #dohrano

Tahle hra me zaujala už z traileru, kombinace deckbuilderu, tahovky ala Into the breach s progresem postaveným na principu souls ohnišť mě mi zněla skvěle. A není to roguelike! Samozřejmě nic proti, ale občas si chci zahrát něco co má začátek a konec.
    A byl to dobrý nápad, hra má příjemnou obtížnost, která (alespoň ze začátku) nutí přemýšlet nad každou nově získanou kartou, gameplay vydestilovaný až na podstatu kdy +1 k něčemu dokáže být strašně moc. S minimalismem gameplaye jde ruku v ruce pixel artová grafika, která s omezenou barevnou paletou dokáže kreslit působivé scenérie. Překvapilo mě taky téma, které je víceméně stejné jak ve Expedition 33, jenom dospěleji podané.
    Kdybych tomu měl něco vyčítat, tak možná UI které je evidentně původně dělané na myš a chtělo by trochu poladit. Potěšila by taky možnost filtrovat karty podle vlastností, ke konci už jich bylo opravdu hodně. Ale nic co by bránilo hraní.
    Můžu doporučit, hrál jsem to denně od chvíl kdy to na Switch vyšlo.

PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Mad Max / PC / 41 hodin /#dohrano
    Asi zase taková ta klasika ala "nic moc jsem od toho nečekal, ale..". No měl jsem Mad Maxe v knihovně už nějakou dobu a vždycky, když jsem zvažoval, co dát dalšího, tak vyhrálo něco novějšího. Nakonec jsem si řikal, že to zkusim než to až moc zestárne. No nakonec docela překvapení a to příjemný. Hra mě už od začátku chytla, grafika horší, ale i tak skvěle vykreslenej svět plnej beznaděje, násilí, aut ala co skládka dala, ohně, výbuchů.. Trochu jsem se obával, že když je to ten openworld, tak příběh a nějaká atmosféra budou slabší, ale nakonec to bylo docela hutný, povedený a i po těch pár desítkách hodin mě pořád bavilo dobejvat základny, ničit totemy a plnit všemožný vedlejší úkoly. S čím jsem nejvíc bojoval, tak to byly asi vlastní závody anebo spíš bourání a likvidování aut autem. To mi teda vůbec nešlo a ze začátku byl game over až moc častej. Někdy už jsem to zoufale řešil tím, že jsem vylezl z auta a ostatní ostřelovat brokárnou. Proto jsem ocenil, když přišel hák a další zbraně, pomocí kterých se soupeři lividují snadněji. Ještě jsem byl trochu překvapenej, že mimo auto je hlavní boj holými pěstmi, později přijdou i nějaký zbraně na blízko, brokovnice je tu jen jako největší nouzovka. Co mě ale celou hru sralo velmi, tak to ovládání. Mnohokrát se mi stalo při boji a nejen tam, že jsem se přemáčknul a vystřelil brokovnicí někam do prázdna a tim přišel o cenný náboj. Další kapitola sama pro sebe je použití háku či brokovnice při jízdě autem. Zaměřit kolo nebo výbušnej sud je někdy skoro nemožný a stačí malej moment a místo citlivýho místa to zasáhne něco jinýho. Celkově je to teda příjemný překvapení až na to ovládání :)

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Tails of Iron / xbox / 9h / #dohrano
    Teď jsem se trefil do zábavné hry!
    Ani nevím, co je to za žánr. Má to prvky soulsovky i metroidvanie, obojí ale jen lehce. You died obrazovka se párkrát objevila, ale oproti třeba Code Vein je to lehký. Autoři měli smysl pro humor a tak protivníci jsou inspirovaní celebritami a historickými osobnostmi, jak vidno na jednom screenshotu. Taky asi vidíte, že to má roztomilou 2D prezentaci jako ze starých animáků. Co nevidíte, je hlas vypravěče, což je dabér herního Geralta.
    Zabil jsem hlavní žábu, obnovil království a teď hraju DLC, což jsou další asi tři hodiny.
    Trochu mě mrzí, že fast travel funguje jen u těch pár cedulí s mapami, takže chozením po známých cestách jsem strávil víc herního času, než by mi bylo milo. Ale atmosféra mě u toho udržela a časem asi koupím dvojku.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LEGI: ad porovnanie - Shadow Gambit je väčšia hra, ale bohužiaľ to je viac sandbox ako príbeh, na každý z (asi ôsmich?) ostrovov sa vrátiš niekoľkokrát a preto to aj ku koncu začína byť trochu únavné. Tactics je omnoho lepšie vyladené a aj keď Gambit asi poškriabe ten taktický itch (a už asi tretíkrát musím dať disclaimer, že to je fakt dobrá hra), je to proste krok o kúsok dole oproti Desperados 3, Tactics ani nehovorím.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Shadow Tactics: Blades of the Shogun / PS5 / 17 hodin / #dohrano

Toto bola veľká paráda. Znovu, je to v zásade rovnaká hra ako Shadow Gambit a Desperados 3, ale tuším ešte lepšia? Feudálne Japonsko je veľmi pekne nakreslené, príbeh je zase úplná žánrovka, na rozdiel od ostatných dvoch hier od Mimimi sú tu aj (tri) misie, ktoré sú trochu Hitman. Postavy mi prírastli k srdcu asi viac ako v ostatných dvoch hrách, veselo sociopatická uličnica Yuki alebo láskavý rozprávkový deduško Takuma s ochočeným tanukim a puškou v drevenej nohe ma veľmi tešili celú hru. Aj keď je to asi najlepšia hra od Mimimi, je zároveň aj bezkonkurenčne najdrsnejšia, v druhej polovici fakt prituhla a nad niektorými rozostaveniami stráží som si lámal hlavu desiatky minút. Ale vždy bola férová a nakoniec to nejako šlo.
    Výborný zážitok! Mohlo to byť dlhšie. Pre milovníkov žánru 9.9/10 (0.1 dole za relatívnu krátkosť), nikto iný to aj tak nebude hrať.

V__M
    V__M --- ---
    Resident Evil: Requiem / PS5 / 14 hodin / #dohrano

Strašný. Od doby, kdy jsem propadnul sérii Resident Evil porpvé, uplynulo 30 let. Tenkrát jsem měl k dispozici jen nějakou vypálenou verzi s německými titulky, nerozuměl ničemu, ale enormně mě to bavilo.
    No a musím říct, že mě tahle bezduchá akce baví stále víc. Requiem je mistrovské dílo a vlastně nemám nic, co bych vytknul.
    Snad jen chybějící Mercenaries mód, ale ten, věřím, příjde časem.

Nic, zapínám Insane obtížnost.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Sniper Elite: Resistance / PC / 10 hodin / #dohrano

Vloni jsem si připomněl africkou i italskou kampaň a vrátil se po pětce znovu do Francie. Některý mise navozovaly pocit déjà vu, protože po tolika dílech se lokace musí zákonitě opakovat, takže další nákladový nádraží, loděnice, hrady a podzemní základny. Ale to, na čem Sniper Elite stojí, mě ještě zdaleka neomrzelo. Hra nevnucuje stealth a plácne přes ruku, jenom když se do akce vrhnete moc po hlavě. Jinak by všude nerozmisťovala sudy a cisterny s benzinem, navíc s tak hezkým efektem výbuchu. Jen ty zpomalený rentgenový záběry střel už kompletně vypínám.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Gear Club Unlimited 2 / 30h / xbox / #dohrano
    Ja nevim cim to je, ze dohravam spatny hry a ty dobry nechavam na pozdeji.
    Zavodni hru na Switch portovali an xbox a prodavali za par drobnych, tak jsem to vyzkousel. Endurance mode na Le Mans ma zajmave vyresenou mechaniku ojizdeni pneumatik a tim padem se tam da resit nejaka taktika a je to zajimave. Ale to jsou dva zavody, zbytek je hrozna nuda.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    A hlavně pork bun mi vždycky začne chybět:
    A man who never eats pork buns is never a whole man!
    https://youtu.be/BYzwqL5sm5g?si=Nq6rYF7IaxTTfZpu

Tuhle hru mám prostě na celý život.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    LEFTY: na nej nejde zapomenout! si rikam, ze ted uz bude mit klid, ale uz vidim ten tvuj scenar tak za rok! :)) a ja: "Wei Shen! dlouho sme se nevideli!" :D
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    BOBESH: nevím proč, ale představil jsem si, jak Wei Shen (symbolizující hru) někde hluboko v džungli, prošedivělej věkem a otlučenej z nesčetných platin, který musel odmakat, dává na ohniště konvici a říká si "tak tady snad budu mít na starý kolena klid"
    ale to netuší, že ho z křoví
    za tichých zvuků motivu z Čelistí
    pozoruje
    BOBESH.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BOBESH: K tomuhle se taky rad vracim. Jak vidno ze screenshotu, hlavni dejovou linii jsem dojel 2017, ale jeste loni jsem se vydal vyzobavat ajchy a porad mi jich tam par zbyva.

BOBESH
    BOBESH --- ---
    ja sem asi vcera dojel Sleeping Dogs! :DD to dycky po nakym case stahnu, udelam misi. reknu si, ze to byla dobra hra a zas to odlozim. tak vcera na me cekala posledni questovka! :))
    misto hodin bych tam mel napsat roky! tak sem cvaknul trofeje, kdy sem to tak asi zacal zhruba hrat :D

Sleeping Dogs/#dohrano

TERZ
    TERZ --- ---
    Resident Evil Requiem/25h/#dohrano

Pro tuhle serii mam slabost. Mix 7 a 4 funguje perfektně, Leon je badass, retcony mi nevadí. Fanservis na maximu. Další zastávka Code Veronica
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ELHO_CID: Jj, toho už mám v backlogu :⁠-⁠)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PRAASHEK: To zní dobře!
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DEEFHA: Mam pocit, ze logicky pokracovani po madarskem Van Helsingovi je rumunsky Victor Vran: https://store.steampowered.com/app/345180/Victor_Vran_ARPG/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DEEFHA: Titan Quest - setting ve světě řecké mytologie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam