Lego Batman 3: Beyond Gotham (2014) / Steam Deck + Dock / 21 hodin / #dohranoTohle už bylo moc. Po
jedničce, u které jsem se hodně bavil, a
dvojce, ze které jsem byl trochu rozpačitý, se to vlastně dalo čekat: trojka je totiž přímým pokračováním dvojky včetně postav, ovládání, mechanik a prostě všeho. Ale toho všeho je navíc ještě víc.
Postav je tolik, že jsem některé z nich ani neznal - a to se považuju za DC znalce (sic!). Obleků se speciálními vlastnostmi je zbytečně moc; člověk pro samé přepínání ani nemá čas na staré dobré poctivé rozmlácení všeho, co je postavené z LEGO kostiček. Hlavní huby (od slova "hub", nikoli "huba" :-)) jsou tři, přitom by jako vždycky úplně stačil jen jeden. Na každém rohu čeká nějaké cameo, až to přestává být vtipné. A levely jsou sice nádherné a pestré, ale možná až zbytečně rozsáhlé a komplikované.
Takže jsem za 15 hodin dohrál hlavní příběh, během dalších pěti zjistil, že na 100 % tentokrát fakt nemám morál, a zapíchnul to na pětatřiceti (procentech, nikoli hodinách). Dost k tomu přispěl i fakt, že mi trojka oproti předchozím dvěma dílům mnohokrát spadla, a to samozřejmě v těch nejkritičtějších místech daleko, předaleko od posledního checkpointu. Dost mě to rozladilo a já nemám zapotřebí být rozladěný víc, než je u mě obvyklé :-) Takže jsem spolu s hlavními hrdiny po finálním souboji (viz první screenshot) klidně odešel směrem ke světlým zítřkům.
Trojku tímto považuju za zatím nejhorší v sérii a jsem zvědavý na
Legacy of the Dark Knight. Nemáte to už někdo dohrané a na prodej? Jasně že ne, kdo kromě mě ještě dneska kupuje hry na plackách...