• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Stellar Blade / PS5 / 38 hodin / #dohrano
    --meeting minutes--
    Porada v Shift Up, někdy na přelomu 2021/22

Director: "Tak, kde jsme, jak nám to jde?"
    Producent: "Hele, celkem se nám to daří dávat dohromady. Soubojovej systém je výbornej, skill tree taky, i když moc neumožňuje různý styly hraní. Prostě je to mečovačka, dost o rytmu a baletu. Dali jsme tam prvky z tomb raidera, ale to je trochu weak - mimo boj to skákání tolik nefunguje."
    Director (dává první lajnu): "Neva. Co ten postapo svět a grafika? Má to ten "environmrental uncanny valley" feel, kterej jsem si představoval?"
    Designer 1: "Řekl bych že jo, a navíc jsme to udělali celkem levně - dal jsem dohormady zatopený art-deco město se spoustou monumentálních soch, pak pouštní svět z doby, kdy jsme chtěli kopírovat Borderlands, podzemní prostory jako z Vetřelce, město jako zmenšenej Hong Kong Kowloon Walled City a vesmír je remix Star Treku a dalších tropes. Celý to má extra lak z Falloutu a druhou vrstvu z Jet Age. Dohromady to funguje s tím disturbing "ne úplně real" feelingem a vypadá to FAKT PARÁDNĚ. Lidi si to budou pamatovat." Pro sebe šeptem "a srovnávat to s NieR."
    Director: "Hudba to podporuje?"
    Composer: "110%, šéfe. Klasika mixovaná s naším soft ženským kvílivým popíkem, má to atmošku!"
    Director (dává druhou lajnu): "Pecka borci. Co nepřátele? Je to mečovačka, musí být kvalitní šmelcungfutr!"
    Designer 2: "Na to jsem fakt pyšnej. Vytáhl jsem skicáky z terapie a vyhrál jsem si s tím. Žádnej nepřítel není vyloženě easy, a bossové jsou můj majstrštyk. Potřebuju ověřit gore level, nechci to přepálit, aby to pořád hráči vnímali, ale to poladíme".
    Director: "Co story? Jsou pořád hráči, co hrajou hry kvůli story, nechápu."
    Producenti a designéři: "… jsme mysleli, že to píšeš ty?"
    Director (mne si nos): "…. Taky že píšu. Je to prostě takovej klasickej motiv, že jo - androidi a jejich sebeurčení, experimenty going sideways, dám tám AI, záchranu druhu, tragédii - trochu afektovaný jako ve wuxia dramatech. A mám mrtě nápadů na sidequesty, to bude žůžo. Ty jedinej v košili, jak jsme na tom s budgetem, když tohle zohledníme?"
    Finance guy (chvilku buší do excelu): "Hele šéfe výborně. Asi 60% projektovaných nákladů proti bužetu. Mám tady na to power BI dashboardík, na kterej jsem fatkt-"
    Director (dává lajnu velikosti D1): "Výborně. Tak za těch 40% udlěáme z ženských v té hře absolutní THIRST TRAPS. Chci všechno - kostýmy, kozy, prdele, nahirujte tým co bude dělat jiggle physics. A pro hlavní hrdinku oblečky jak z cyber bordelu, různý účesy, doplňky! Weebaos to budou milovat! Už se těším na ty předpodeje! A když něco zbude, tak rybaření."
    Producent 2 (nesměle) "a k čemu to bude?"
    Director: "KURVA UŽ JSEM ŘEK."
    --konec přepisu--

FRIZER
    FRIZER --- ---
    Space Marine 2/8h/#dohrano

Celá kampaň mi zabrala osm hodin a stejně jsem ji hrál asi na pět či šest sezení, což něco vypovídá. U WH tedy asi zůstanu radši u strategií a RPG.

Audiovizuál je výborný, modely pěkně zpracované. Haptika a robustnost marináka je cítit. Ve hře kosíme hlavně Tyranidy, pak Thousand Sons a nějáký Tzeentch potěr...poměrně malá variabilita a Ultramarináci jsou fakt marná kapitula (pro mě). Příběh je jen kulisou.

Takže pokud si chce někdo zarubat v kampani, tak ve slevě asi proč ne, ale žádný zázrak se nekoná. Na druhou stranu pravá zábava začne asi online a pro lidi co rádi hrají ve skupině. Pokud je to váš šálek čaje, tak hra nabízí mnoho a mnoho misí, kosmetických propriet a dostatek variability na dlouhou dobu.

BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Saros. Odhadem 20-30 hod (vynulovala se mi statistika wtf??) Housemarque vybrousilo původní koncept (Returnal) a přišlo s pokračováním, který příběhově na Returnal nenavazuje, ale jinak je to defakto dvojka. Oproti Returnalu je Saros v mnoha ohledech lepší a dotaženější, snad až na atmosféru. Víc mi seděla ta temnější v Returnalu. Spalující žár Carcosy má ale taky co nabídnout. Oproti Returnalu je Saros ještě těžší a město + final boss mi dali pořádně zabrat. Modifikátory jsem si zakázal, ale pro hráče, kterejm už Returnal připadal tězkej, jsou modifikátory myslím fajn ústupek. Doufám, že časem přidaj mulťák. S radostí si to dám ještě jednou a s kámošem.

TERZ
    TERZ --- ---
    Mad Games Tycoon 2/35h/#dohrano
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PALADIUS: to jsem zrovna nedavno dohral s detma - baly se dost, ale zaroven se od toho nemohly odtrhnout :) za me dobry, takovy barevny limbo
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Happy Game / 2 hodiny / #dohrano

Parádní psycho! Vůbec jsem netušil, že za tím stojí Amanita Design. Šílenci :)

Pár random cvaků:

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Lego Batman 3: Beyond Gotham (2014) / Steam Deck + Dock / 21 hodin / #dohrano

Tohle už bylo moc. Po jedničce, u které jsem se hodně bavil, a dvojce, ze které jsem byl trochu rozpačitý, se to vlastně dalo čekat: trojka je totiž přímým pokračováním dvojky včetně postav, ovládání, mechanik a prostě všeho. Ale toho všeho je navíc ještě víc.

Postav je tolik, že jsem některé z nich ani neznal - a to se považuju za DC znalce (sic!). Obleků se speciálními vlastnostmi je zbytečně moc; člověk pro samé přepínání ani nemá čas na staré dobré poctivé rozmlácení všeho, co je postavené z LEGO kostiček. Hlavní huby (od slova "hub", nikoli "huba" :-)) jsou tři, přitom by jako vždycky úplně stačil jen jeden. Na každém rohu čeká nějaké cameo, až to přestává být vtipné. A levely jsou sice nádherné a pestré, ale možná až zbytečně rozsáhlé a komplikované.

Takže jsem za 15 hodin dohrál hlavní příběh, během dalších pěti zjistil, že na 100 % tentokrát fakt nemám morál, a zapíchnul to na pětatřiceti (procentech, nikoli hodinách). Dost k tomu přispěl i fakt, že mi trojka oproti předchozím dvěma dílům mnohokrát spadla, a to samozřejmě v těch nejkritičtějších místech daleko, předaleko od posledního checkpointu. Dost mě to rozladilo a já nemám zapotřebí být rozladěný víc, než je u mě obvyklé :-) Takže jsem spolu s hlavními hrdiny po finálním souboji (viz první screenshot) klidně odešel směrem ke světlým zítřkům.

Trojku tímto považuju za zatím nejhorší v sérii a jsem zvědavý na Legacy of the Dark Knight. Nemáte to už někdo dohrané a na prodej? Jasně že ne, kdo kromě mě ještě dneska kupuje hry na plackách...

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Btw. dal jsem tomu ještě pár hodin a dotáhnul Phonopolis na 100 %. Některé ty easter eggy byly parádní :-)

deefha's Profile | Infinite Backlog
    https://infinitebacklog.net/users/deefha/collection/phonopolis
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Mixtape / Nintendo Switch 2 / 3 hodiny #dohrano

Omlouvam se, ale musel jsem smazat kvuli spatnemu casu, tak davam znovu.

Super atmosfericka rychlovka, moc se mi to libilo, ikdyz to neslo moc posrat. Casem bych dal klidne repete a jeste cenim risk s neobvyklym zanrem. Davam 7,5 z 10.

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    GreedFall / 68 hodin / #dohrano

Vcelku slušné RPGčko od menšího AA studia Spiders. Prvních několik hodin mě naprosto vtáhlo do hry a já vůbec nechápal, proč v době vydání neměl GreedFall větší ohlas a proč jsem o něm neslyšel už dřív. Na mé nadšené stezce kouzelným světem Teer Fradee jsem však postupně začal odhalovat důvod a nejpalčivější částí hry - totální lenost autorů, promítnutá do všudypřítomné repetitivnosti a jednotvárnosti, která se projevuje naprosto ve všem. Poměrně zajímavý příběh je zaobalen do neustále se opakujících fetch questů. Pobíhání sem a tam tvoří snad polovinu herní doby. Interiéry budov různých frakcí jsou naprosto identické, což byl snad největší zabiják imerze, který mě provázel po celou dobu.

Přesto byl příběh naprosto super a držel mě v napětí, companions co vás provází na cestách a jejich side questy dobře napsané, monstrům s kozama taky nemám co vytknout. Combat účel splnil, RPG prvky, rozvoj postavy a crafting slabší, ale nic, co by vyloženě sralo. Když to vezmu kolem a kolem, tak pokud nejste vyloženě nadšenec RPG a kouzlo "AA" her je vám cizí, tak na trhu najdete stokrát lepší kousky. Ale za to kilo co mě to stálo asi v poho :)

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Shadows Over Loathing / PC / 42 hodin / #dohrano

todle me moc bavilo - hodne vtipna (a mistama solidne nechutna) hra co se vubec nebere vazne, plna referenci na vsechno mozny: filmy, starsi hry,... ale neboji se i matematickejch forku (je tam napr. Hilbertuv hotel). vtipky jsou uplne vsude, v animacich, v UI... no v podstate je vlastne tezky nejakej nenajit :)

grafika je.. sverazna ale nijak to nevadi, combat a rpg stranka je vlastne docela zabavna.

nevim jestli spoiler, ale hint na jeden quest:
    az vam npc rekne, ze se nemate divat na jeho dceru - opravdu se nedivejte. ten quest se neda zopakovat, leda replayem.. ja se samozrejme podival, nemam achievement

PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Wolfenstein II: The New Colossus / 28 hodin / #dohrano
    Konečně dohrál i posledního Wolfa, co za to stojí :) Samotná hra je výborná, ale klasicky mě zase dost štvala hodně proměnlivá obtížnost, kdy většinu hry hraju na druhou nejvyšší obtížnost a pak přijdou úseky, přes který se jen tak nedostanu, ani když ji krapet snížim. Příběh je docela fajn, jen mě teda mrzelo, že tentokrát nebyly žádný epický bossfighty jako v minulejch dílech. Co mě na hře dost štvalo, tak to byly bugy. Jenže zatímco u jiných her to jsou bugy, co působí směšně nebo celkově kazí dojem, tak tady to byly bugy, co brání dohrát hru ala pád na plochu a nic s tim nejde udělat. Něco se vyřešilo s novými drivery, jednou jsem si musel dokonce pomoct přechodem přes kritický místo na jinym pc. Zkusil jsem i tolik kritizovaný DLC a co na to říct? :) Asi jen to, že se fakt nedivím tomu nízkýmu hodnocení. Jsou to spíš přidaný mapy a některý jsou dokonce z původní hry!! Navíc ač to s inteligencí nácků v celý hře není moc slavný, tak mám dojem, že v dlc je to ještě horší. Dohrál jsem druhý a třetí DLC. Třetí mi v závěru padalo právě zase na ten slavnej bug a neoplývá tolik kvalitou, abych to víc řešil nebo čekal na další update driveru. Kdybych za ně dával původní cenu, tak bych byl asi docela naštvanej. Tak snad brzo vyjde další díl a spraví tu pachut z toho jejich posledního pokusu...

MASLIX
    MASLIX --- ---
    Resident Evil 2 Remake / 10 hodin / XSS #dohrano

Jeden pruchod za Claire staci. Leona s Magnum si dam nekdy jindy. Pamatuju si, ze v puvodni verzi me fascinovalo detailne propracovane prostredi, se kterym se ve hre nedalo vubec interaktovat nebo ho znicit. Prislo mi to jako hodne nevyuzity potencial. Dnes uz mi to bohuzel prijde jako samozremost, ale asi i diky tomu ma hra skvelou realistickou ponurou lockdown atmosferu. Bohuzel zustava neohrabany pohyb hlavni postavy, na zakladni gunfight je to ok, ale na parkour mezi pomalyma zombiema to nestaci a u boss fightu je to vylozene k nasrani. I tak jsem si tento restart naramne uzil, Claire v tilku je jako dvojce Lary Croft (opet z TB restartu) a uz se tesim na dalsi dily.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Citizen Sleeper / 10 hodin / Nintendo Switch / #dohrano

Zvláštní zážitek. Hra mne od počátku zaujala strohostí vizuálu a atmosférou vesmírného scifi, kterou mám velmi rád. A hra mne nezklamala, fakt je to bezvadná textovka! Bohužel, v mém případě, jsem hru rozehrál v ne úplně šťastném období a podepsalo se to na dojmu ze hry. Hrdina mi neustále umíral, těkal jsem od neúspěchu k nepochopení a hra mne spíše unavovala tunami textu, kde jsem obtížně hledal odměnu ve formě jakéhokoliv uspokojení.

Teďka jsem se ke hře vrátil, k rozehrané pozici kolem 100 cyklů, kdy mi přišlo zajímavé se pokusit hru zvrátit a konečně začít být trochu úspěšný. A skutečně, stačili tři nebo čtyři večery a prohltal jsem se příběhem až do konce a moc se mi to líbilo nakonec. Vlastně i to, jak jsem to rozjel špatně od začátku nakonec způsobilo, že si hru budu pamatovat, byť úplně jinak, než jiní hráči (alespoň co jsem tady četl).
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Metal Gear Solid Delta. Puvodni hru jsem nehral, takze pro me to bylo poprvy. Po prvnich trech hodinach jsem neveril, ze me to bude bavit a na kojimovskou posahanost jsem si musel vylozene zvyknout. Nakonec vlastne super

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Flint: Treasure of Oblivion / 19 h / PC / #dohrano

Slabý, škoda slov.
    Žánr je asi isometric tactics o pirátech.
    Nejpovedenější je vizuální stránka, ta mě k tomu přilákala a následně přidržela až do konce, ale i na té je divné, že dialogy mají jeden grafický styl, předměty a postavy druhý, izometrické prostředí třetí a animace mezi kapitolami čtvrtý. Všechny čtyři styly jsou hezké, ale moc to nedrží pohromadě.

A tak je to ve Flintu se vším. V každé složce hry je nějaký zajímavý nebo dokonce dobrý nápad, ale je mizerně implementovaný nebo mizerně rozvedený. Plus bugy. Celé to působí jako tech demo nebo předváděčka „podívejte, jaké máme dobré nápady“ nebo jako něco, s čím se jde do early accessu a hodně moc se čeká na zpětnou vazbu od hráčů, protože autoři v životě žádnou videohru nehráli.

Plná cena 25 euro je vyloženě absurdní.

2366130-20260620223021-1
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CLAVEN: alespoň je tedy Slovensko stejně, ne-li více, neutrální
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JAMILLOS: tak cesty ako vo Švajčiarsku by som teda na Slovensku naozaj uvítal :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    CLAVEN: Tos ale celkem věrně popsal náš obraz Slovenska! :D
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    007 First Light / XSX / 26 hodin / #dohrano

Naozaj príjemný letný blockbuster na polceste medzi Hitmanom a Uncharted. Príbeh bol nečakane zaujímavý, postavy (v rámci žánru) slušne vykreslené, setpieces pôsobivé, drobné vtípky a Bondov snark zábavný. Melee combat bol super a ranged combat bol v prvej tretine hry veľmi frustrujúci (najmä kvôli čudne nevyrovnanému encounter designu), aby bol potom v druhej tretine ok a v tretej tretine vyslovene zábavný.
    Celkovo je to dobrý štart novej série (lebo po dokončení nie sú žiadne pochybnosti o tom, že IOI momentálne pracuje na pokračovaní).
    8/10, pre veľkých fanúšikov Bonda možno aj o bodík viac.

Aha, a pobavil ma level "na Slovensku", kde sú Tatry skôr Alpy, dopravné značky nedávajú zmysel, všetci majú rýdzo slovenské mená ako Lazslo, cesty vyzerajú ako niekde v Švajčiarsku a taký hotel tam tiež samozrejme nemáme. Ale od doby "Prahy" v Soldier of Fortune II je to aspoň nejaký posun.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam