Cyberpunk 2077/ 50h / xbox / #dohrano CP77 jsem si nechal nadělit od manželky pod stromeček 2020 (fakt je těžký vymyslet tipy na dárky). Nadšeně jsem odehrál úvod, ale pak jsem si řekl, že na One X ta hra nemá moc co dělat a počkám s ní na nextgen. Tak se dostala do backlogu, kde zůstala do letoška.
Teď je to o dost jiná hra než při vydání a naprosto jsem si ji zamiloval - takže teď na DLC a zachránit prezidentku Meyersovou. A hlavně chci ještě objevovat jiné konce příběhu. Můj V byl "corpo" a bývalý zaměstnanec Arasaky a já si zahrál koncovku "devil", což je konec, u kterého fakt nechcete skončit. Pochybuji, že je ve hře ještě depresivnější možnost. Ale napsané to bylo skvěle, ty dialogy s Johnnym, Takemurou a Misty, když jsem se vracel do náruče Arasaky, se mi vryly do paměti.
Jediné co bych hře vytknul je asi fyzika a ovládání aut. Hrál jsem to paralelně s Forzou Horizon a jízdní model CP, který je na úrovní GTA pro PS2, fakt není nic na závodění (jo, veldejší questy s Claire mě jinak bavily, trochu škoda, že není romance option).
Zkrátka CDPR se povedlo zase vytvořit něco, co není jen hra, ale víc hluboký umělecký zážitek, který má potenciál někomu ovlivnit život. Už se těším na jejich další dílo.