• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILOSHITKlub lidí, co nemohou zapomenout na své EX
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    LODBROG: jasne, klic :) 5 a 7 let jsem venovala uplne zbytecnym vztahum, kdybys me znal, pochopil bys moji frustraci :) ja na zadny kompromis uz nejdu, mozna verim na jednorozce, ale ted k sobe portrebuju opravdu jen toho kdo mi hodne sedi a koho si budu vazit a milovat. Kdybych ho nepotkala, tak nic no.

    kazdopadne nevim co tu delam, na exy zapominam jak rybicka Dory
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SUBVERSION: Jenže to je přesně o tom.
    KAŽDEJ (a hlavně každá) si o sobě myslí, že zrovna on/a by na tom pracoval/a hodně, tvrdě a dlouho, kdyby... kdyby ten druhý... bla bla bla.

    Klíč je právě v tom, že tomu dáš tu šanci (a hlavně tunu dlouhodobé práce) i v případě, kdy ten druhý není ten "kdo by o nem mel podobnou predstavu" protože takový nikdo neexistuje.
    Stejná představa je akorát "jo, chcem být spolu". A zbytek se ti dva musí naučit - překousnout, pracovat s tím, vyvinout se.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LODBROG: imho se hlavně ty lidi dokázali přizpůsobit životu, kterej rozhodně nebyl jen procházkou po zahradě. dneska nic takovýho neznáme, jsme paf z opatření proti covidu, ale víme houby co to bylo za kolektivizace a nebo normalizace. víme hovno, máme všechno a nevydržíme s nikým :)
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    LODBROG: to je z nejakeho memu, Would be cool if there would be trailers and references for boyfriends
    ja treba na vztahu jsem ochotna pracovat dost, ale stale hledam nekoho kdo by o nem mel podobnou predstavu :)
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    ACIDQA: mne prijde, ze "vydrenej a vymakanej fungujici vztah" musi na necem frcet.. asi na lasce? :) u me pak ta laska dost stoji na respektu treba..

    jasne ze je laska emoce a cit :) v opacnem pripade muzeme tomu rikat jen dlouhodobe spolubydleni, imho

    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SUBVERSION: Jo, jenže u těch starších párů co je každá dává za příklad... je to "jediná životní láska" na první pohled k jednomu konkrétnímu tvorovi, kterého kdyby nepotkali tak jsou bez vztahu,
    nebo je to za desítky let vypěstovaný a vybroušený vztah k někomu, kdo původně zas tak kompatibilní nebyl?

    Oni by všichni chtěli všechno zadarmo, a když to není hned nebo do pár měsíců, tak se rozvést, říct si "mám to ale smůlu na samé debily a losery, proč jsem si toho jakej/á je nevšiml/a hned?" a zkoušet někoho neokoukaného,
    a nikdo nechce pilovat spojenectví s někým (stejně rozmazleným) kdo není o nic lepší než davy dalších a dalších zájemců venku na ulici, přestože máte rozdílné názory, přístup k životu
    a ohromnou a lákavou možnost kdykoliv se sebrat a být radši sám/sama jakmile si jen trochu začnete lízt na nervy.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GLOBETROTTER: no, mam pocit, ze prispevky nize naznacujou, ze je laska nejaka emoce, s cimz ja teda zase tolik nesouhlasim. Laska, navyse ta zivotni, je spis takovej mentalni program. Emoci moc nezmeris, tezko urcis, kolik % mas zrovna oxytocinu, endorfinů, fenylethylaminu, dopaminu, serotoninu... blalabla, tezko reknes: “Tady toho je idealni pomer, to je zivotni laska...,” protoze to ma kazdej clovek jinak proste.
    Takze myslet si, ze s nekym jsem celej zivot = miluju ho vic nez tamtoho = je to teda zivotni laska, je lichy.

    To, co popisuje dole Subversion nemusi bejt zadna zivotni laska, ale proste i vydrenej a vymakanej fungujici vztah. Takovy vztahy existujou.

    Nevim, jestli dokazu uplne presne odpovedet na tvou otazku. Asi je zivotni laska takovej top model, kde ti dobre slape celej ten program dohromady - mysleni, emoce, nejaky telesny reakce a chovani. Takovejch zivotnich lasek, ktere v tobe nechaji zasadni stopu/zazitek a vzpominek muzes dle myho zazit i vic v zivote. A jasny, muze to byt i s tim panem po 40 letech ve vlaku, ale taky nemusi.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ACIDQA:
    ACIDQA: Pokud to, co popisuješ, není životní láska, tak co potom je životní láska? V cca 15 jsi někoho měl/a a celých těch víc než 50 let máš pocit, že to (s kým jsi byl/a v cca 15) by byla životní láska a koho máš těch 50+ let tak je nějaká náhražka?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    To, ze s nekym jsem 50+ let a i v sedmdesati jsem na nej neznej, milej, pozornej a mam s nim seniorskej sex, nemusi nutne znamenat, ze je to moje zivotni laska, ne?
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    ZUULUU: ale stejne si ponecham mistecko pro opravdu vyssi duchovni, kdy brat ohled na toho druheho muze brzdit. Budu li se ridit, mym motem: clovek ma co potrebuje, tak kazdy obdobi nabizi prostor pro tu dannou prilezitost vyvijet se dal vic sam/s partnerem. No a kdyz to nerespektujes, tak se snadno stane, ze se zacyklis na diagnoze: nemuzu vytesnit byvaleho z hlavy a tim otevres cestu sebekurvitku od odpoutanosti od cehokoli.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    ZUULUU: nepletes, ale je mozny ze kazdej mame na to jinej recept. Resp. oni budou vesmes stejne jen ty definice zni jinak. Ale napsalas to hezky, kratce a vystizne:)
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    ZUULUU: jo a jestli mely v zivote nejakou vztahovou krizi, jestli on/ona byly nekdy neverni, jestli mely nejake to manzelstvi pred tim, nebo je to na prvni pokus. A treba fakt zazily nejakou rozepri spolu, ale dokazaly to prekousnout a jit spolu dal spolecnou cestou. A ze kdybys tehda a tedhy to nehrotila moc, a presla ten error tak by bylo lepe, a mohlas taky tak s nekym nekde hrdlickovat...klasika....
    Jako jo, jsou dve cesty jak prozrit. Ta prvni je po boku nekoho, ta druha je sam(a) po vlastni ose. Nekdo muze chtit i oboje. Cil je vzdy stejny. V tomhle zivote, v tom pristim, nebo uz v minulem to mas za sebou a ty ted zkratka zacinas level1
    :D

    (pardon jestli my asociace nekoho pohorsuji)
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    imho. kazdy by na ni chtel verit (nekdo to neprizna, jasne :)) ale ne kazdemu se ji postesti potkat. je malo lidi co jsou do smrti spolu stastni, ale podle me existuji. jela jsem nedavno vlakem v jednom kupe se starsim parem, tak 70+ a to jak na sebe koukali a mluvili? tolik nehy a lasky v tom bylo, koukala jsem na ne jak blba.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    MILOSHIT: A od toho je tady pro váš život tato diskuze,)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---

    Existuje v Našem životě jedna jediná životní láska?

    36 hlasy od 36 respondentů

      MONROE
      MONROE --- ---
      Mam realny sny kterych dosahnu. Sice ne hned, ale casem. :)
      At je to rekonstrukce bytu, "tela", chs..,

      Kdo vi, co mi jeste zivot pripravi, proste pluju zivotem, nesvazuji se nicim. :)
      MONROE
      MONROE --- ---
      PRASECI_SOIREE: Ja nad sebou zadnou hul nezlomila. :)
      Dovedu si udelat pohodu, hledam reseni jak prekonat vec xy a smirit se s tim, ze jsem takova jaka jsem a nefunguji na me veci jako "Najdi si nekoho jinyho. To bude dobry..,"

      Uleva je smirit se s tim, ze je obcas v pohode nebyt v pohode.
      Ze je v poradku zvladat veci jinak nez ostatni.
      MONROE
      MONROE --- ---
      PRASECI_SOIREE: Asi to i diky hpo vnimam jinak, nevim.

      Zdravotni potize uz mam tolik let, ze me nic moc uz neprekvapi. :)
      Od toho prispevku jsem se zas pohnula k lepsimu, ac je dost okolnosti ktery mi nepreji. Hodne mi pomaha, ze se vracim k psani.
      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      PRASECI_SOIREE: zatim vsechny co znam osobne spravil cas a detox, ale nekteri nejmenovani ten optimismus trosku kazi. A ne ze by nevedeli oc jde, proste to je problem
      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      MONROE: ale delej si co chces a uznas za vhodny, jen si pak nestezuj, ze ti nejde kolik z hlavy.
      Jak vidno, nekterym to nejde ani po kratkym vzhtahu leta letouci a vsechny rady malo platny.
      Pak jsou lidi, co na tom chtej zamakat a nezivit ten obraz ex v sobe a proty plati ruzny rady. Ale zaruceny nema nikdo nic
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam