• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: sry, netusim ze ten typek ze Sykovek je nakej Tankian. me neoslovuje zadna maskulinita. a zeny zase neoslovuje moje mozna domnela laskavost a vstricnost.
    v podstate tady sobecky hledam navod, jak bejt hodnej, jak me ucila babicka a zaroven si umel najit zenu jako otec, ktereho v podstate neznam.

    bum
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AMANT: hazes videa s lidma jejichz maskulinita te oslovuje a Tankian ti prijde trochu moc crazy, i guess, tak vysvetluju ze to je aspirace a pro kazdyho je inspirace neco jinyho - neco co je schopen vstrebat
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: ♥Patti♥ je bozi:)
    sem si to trochu musel naslechnout, neznam to:)
    supr prostor a taky jak je ze zacatku vede a postuchuje a pak uz jedou spolu a doplnujou se:)))
    njn, people have the power, co na to rict:-)


    ee, na co jsme to vlastne hledali odpoved?:)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AMANT: jako ptas se na mou komplexni vizi jo :)

    ted jsem o tom premyslela, ze ta femininita je neco jako zarivost (ale i laskavost, tvorivost), ale kdyz se zamerim na tu zarivost. kdyz je ti 15, koupis si prvni šminky, muze to byt hrozne clumsy, superficial a what not, ale proste NEJAK se snazis rozvijet svou zářivost, oživovat svět, dávat svou energii světu. metodou pokus omyl a čtením bravíčka. Když jsi dobrá ženská, pořád to dál a dál atakuješ, je ti 20 začínáš pomalu chápat co je to zářit zevnitř, už nenásleduješ bravíčko a inspiruješ se jinde, .. je ti 30, 40, 50 .. 70 a v ideálním případě když jseš Ženská s velkým Ž tak to prostě máš a inspiruješ jiný ženy. Nicméně svět už je zařízenej tak, ža každej je schopen se učit tj nechat se inspirovat jen o trochu lepším. Takže když je ti 15, netušíš jak bys mohla rozjet tadyhle to co teď má Patti Smith (pusť si aspoň pár vteřin). Jediný co se dá dělat je zkoušet každej den vyciťovat kudy vede právě tvoje cesta k originální zářivosti. V těch 15 si třeba koupíš nějakej novej hadřík nebo napises novou basnicku.

    Stejně tak muži. Když je ti 15 nemůžeš být Serj Tankian, to by tě zničilo. Můžeš ale trošku nějak rozvíjet tu hrdinskost, dát nějakej challenge, parkur, nevím. Předstírat že nemáš strach z holek třeba. :-)
    Je ti 20, začneš chápat že jde o vnitřní věci, postupně v tom rosteš. Když to dopadne ideálně, v 50 jseš bůh, pro kterýho ty otázky typu "ale co na mě rybáři??" samy zmizely. Nejde to přeskočit, jediný co jde dělat je pořád hledat kde je sever a metodou pokus a omyl jít za svou polární hvězdou, čím dál líp si rozumět, jak bylo v tom citátu

    Choir! Choir! Choir! & Patti Smith sing "PEOPLE HAVE THE POWER" in NYC with Stewart Copeland
    http://www.youtube.com/watch?v=y6Wz3i_BYUc&t=63
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: tje divny...pro me trochu obsolete:)
    klidne at se boure bouri, ja ji to neberu, nejsem magor..
    ale kdyz nekdo tou nasi bouri prijizdi nebo se v ni ztrati, tak litaj vrtulniky od valencie po kirunu a v mori sou sonary a vycviceny potapeci v pohotovosti plus oblohu pokrejvaj EW rusicky:) jedna vec je duvera v prirodu a druha v kamose a technologie;)
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: tjn. ale co kdyz ty ostatni lode si reknou, ze je magor a radsi tech par prilivovejch vln daj na otevrenym mori:)) a pak ty ty rybari zustanou anononymni, v klidu davaj sibrum v pristavu ryby na vykup za stejny cenym ale strazce dostane od prekupniku ryby draz, protoze dela zbytecny problemy..?

    a kdyz pujde za rodinama rybaru, tak mu reknou hele v kazdy generaci od nas 4 odjeli na more a uz se nevratili, hlavni je zaruka vykupu...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pro mě je v tom motiv toho majáku, kterej se klidně otevře bouři, protože ví, že jeho světlo je silný

    System Of A Down - Chop Suey! (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=CSvFpBOe8eY
    AMANT
    AMANT --- ---
    a Freddy byl taky dost maskulinni;)
    Queen - I Want To Break Free (Soundtrack Mix)
    https://www.youtube.com/watch?v=Z3w5gVM_4y8
    AMANT
    AMANT --- ---
    netoxicka zelena maskulinita po australsku:) frontman byl poslanec v AU v 90´s za zeleny
    Peter Garrett - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Garrett

    Midnight Oil - Beds Are Burning
    https://www.youtube.com/watch?v=ejorQVy3m8E
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS:

    Tonight,
    They'll be no darkness tonight.
    Hold tight,
    Let your love light shine bright.
    Listen to my heart,
    And lay your body next to mine.
    Let me fill your soul,
    With all my tears.
    You're a woman, I'm a man.
    This is more than just a game.
    I can make you feel so right.
    Be my lady of the night.
    You're a woman, I'm a man.
    You're my fortune, I'm your fame.
    These are things we can't disguise.
    Be my lady of the night.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AMANT: “She's a woman, you're a dude. You're not supposed to understand her. That's not what she's after.... She doesn't want you to understand her. She knows that's impossible. She just wants you to understand yourself. Everything else is negotiable.”

    ― Neal Stephenson, Snow Crash
    AMANT
    AMANT --- ---
    NYA: kdybych to tema perfektne znal, zalozim si clanek na wiki nebo nejaky blog. ale tak to neni a proto je tu tento, jaksi, diskusni club kde i ty mas pravo mi pripominat, jak se chovat, kdyz se chci neco dozvedet;)
    NYA
    NYA --- ---
    LAKSHMANA: ještě mě napadlo k tomu "Se" očekává, jestli v tom nakonec nejsou ženy k mužům laskavější, než muži mezi sebou navzájem. Ale nevím, může to být dost individuální a v různých rodinách/skupinách jiný.

    Synkovi je 5 let, a strach/odvaha je teď docela téma, se kterým se setkáváme často.

    Tak by mě vlastně kolem toho tématu zajímalo víc různých pohledů na věc.
    NYA
    NYA --- ---
    AMANT: no ja jsem istp, tak žádný vize neprodukuju a už vůbec ne komplexní.
    Nicméně bych ti chtěla říct. Jsme normální lidi, takže všichni tak nějak občas uděláme nějakou chybu. Je to dost normální. Ty jsi tohle auditko založil, tak se od tebe očekává, ne že jsi všeznající a v tématu dokonalý. Spíš že je to pro tebe téma, který tě zajímá, který chceš pragmaticky zkoumat a nějak se v tom líp rozvinout.
    Poznat svoje limity k tomu patří a je to vítaný.
    Tak buď prosimtě úplně v klidu :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: slysim na ledacos;) i na to ze mi nekdo pripomene nejaky toxicky privlastek, ktereho se chci zbavit:) tak se necha ego chvili odpocinout a pak se snad zase o kousicek dal posuneme:)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Dobře, bezva. Tak z té z.l.p.s implicitně vyvozuju, že zkrátka zůstanu u toho AMANTA, pokud jde o oslovování. :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: prosil bych nevykat a velky pismena me taky irutujou:)

    Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: :-) Tak to jsi narozdíl ode mne minimálně bohatší o zkušenost s výchovou jedné holky, stejně jako zkušenost s rozdílnou ženou.
    V tomto smyslu se držím z hlediska kvantitativní zkušenosti stále ještě poněkud v pozadí: mám jednoho syna 12 let s jedinou manželkou. :-)
    Těšilo mě, Velký Vezíre. ;-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: :)))) o oboji se pokusim uz asi tak 25 let. mam dve deti 17 kluka a 5 let holku a porad tomu taky nerozumim:) obe deti jsou s rozdilnymi zenami a jsem na ne fakt pysnej. i na jejich mamy.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT:
    Nerozumím, byl bys rád seznámen s teoretickou komplexní vizí některé konkrétní ženy? Anebo bys byl rád seznámen s teoretickou komplexní vizí netoxické maskulinity ze strany některé konkrétní ženy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam