• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    YMLADRIS: Takhle tomu rozumim.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    RUDOLF: "Znám pár rodin, kde je dominantní žena."
    Ono je to s věkem taky poměrně častý. Chlap věkem ztrácí energii, ale starý báby z dědiny jsou kolikrát vitálnější, než kdejaká dvacítka a jejich manželé před nima zdrhaj do hospody.
    L4MA
    L4MA --- ---
    AMANT: imo reakce a uvedeni na pravou miru tohodle "toxickyho genderismu" :)

    "Dnešní jeho práce už naprosto důsledně místo "žena" říká "osoba která se aktuálně chce víc prohloubit ve feminine polaritě" a místo "děložní čípek" věci jako "nejde o to jestli fakt máte čípek, ale zhruba tam na tom místě kde by byl" atd. Protože svět je jinde. Na paušální role dnes asi nikdo už není zvědavej"
    AMANT
    AMANT --- ---
    LAKSHMANA: no, pozor na ten lakshmanismus. ja teda dilo pana Deidy neznam, ale proc je potreba, aby tu zaznelo toto?
    "Osobně jsem přesvědčenej, že posmodernismus / feminismus / social justice warriorismus / genderfluidismus opravdu není leading edge lidskýho evolučního procesu a bude jistě zajímavý sledovat vývoj v nejbližších letech."

    to je nejaka teze z jeho dila, ze to naopak JE leading edge, nebo slo jen o to se abstraktne vymezit vuci -ismum? to je strasne lacina technika:)))
    btw myslis si, ze lidskej evolucni proces lze vnimat v radu jednotek let a vyvozovat z toho nejaky zavery?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: ad "na role neni nikdo zvedavej" - mas pravdu. asi jsem chtela napsat "neni nikdo zvedavej v socialni tride ktera ma kapacitu se venovat seberozvoji, resit identitu, dynamicky polarity, vytriskavat ze zivota maximum a what not"

    coz je asi taky klicovy pri tom tazani se, co zeny chteji. o jakych zenach se bavime. na ktere pricce maslowovy pyramidy se pohybuje. jak je zabezpecena. potrebuje vubec chlapa na neco? nebo se svobodne rozhoduje zda s nim chce nebo nechce byt atd

    a ja asi porad mluvim z pozice tezce zabezpecene, we are 1 %, detaily zivotniho stylu resici, skupiny privilegovanych zen

    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    YMLADRIS: Já Deidu v poslední době nesledoval, ale to co píšeš mi zavání tím, že se prostě jenom zalekl toho, že bude zrušen a ohnul hřbet před požadavky feministické a LGBTQI+ lobby, což by byla pro autora jako on obzvlášť nepěkná ostuda. Co se týká dojmu, že "na tradiční role už dneska asi není nikdo zvědavej", tam se domnívám že by byla chyba to podcenit. Osobně jsem přesvědčenej, že posmodernismus / feminismus / social justice warriorismus / genderfluidismus opravdu není leading edge lidskýho evolučního procesu a bude jistě zajímavý sledovat vývoj v nejbližších letech. Nakonec kdo je asi ta masa lidí, kteří jsou ochotni podporovat takovýho psychopata jako je Trump, jenom když jim slíbí že je zbaví toho "postmodernistního šílenství" ve kterém se nelze orientovat a nelze s ním žít...
    (pardon za trochu asi už ot)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    R_U_SIRIOUS: Nene, todleto je naučený chování. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TUILE: to jo. něco jako dostatečně prostorný bydlení - ale nad to už je fakt individuální preference jestli někdo dá přednost obří rezidenci, spíš chce asi jiný věci
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUILE: penize nic neznamenaji, kdyz je nemas, nemuzes ani o zadny prijit. kdo by resil penize, kdyz jde o dulezitejsi veci. zejo...
    TUILE
    TUILE --- ---
    YMLADRIS: pro me az ve chvili, kdy ty penize nejsoutema. kdyz je kazdej z nas schopnej pravidelne platit pulku nakladu na domacnost a pripadne kratkodobe zalozit toho druhyho, tak mi je jedno, kolik kdo vydelava.
    v momente, kdy mam na konci mesice resit, jestli koupim pleny nebo rohlik, tak bych tu financni oporu ocekavala.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: prave jsem o tom premyslela v souvislosti s tou nize uvedenou statistikou ze zeny preferuji muze s vyssim prijmem. a ze pro mne osobne je mnohem dulezitejsi, kolik hodin je muj partner ochoten venovat synovi a jak se k nemu chova

    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    YMLADRIS:
    Ano, tak jsem to myslel: zakládat svoje chování na tom, "co ode mě (ne)chtějí ženy"...matky, učitelky, babičky, sestry, feministky...je ošidná cesta a pro pozitivní mužství toxická.

    Jenže, kde nalézt v dnešní době kupříkladu pro dospívajícího kluka, anebo i pro sebe osobně, vzor pozitivního muže, že?
    Teď to dost přeženu, ale kam se podíváš, tam pičus...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: mam tendenci tento post intepretovat pozitivne, jako ze emancipace zen vlastne byla to, ze zeny si rekly "nebudeme odvozovat svoje chovani od toho, co od nas ocekavaji muzi" a zacali experimentovat se vsim moznym, zkoumat ruzny cesty, jak zit. cimz se objevila spousta slepych ulicek a spousta fajn veci

    tak jestli to minis tak, ze dokud chlap svoje chovani zaklada na tom co "ode me chteji zeny" ze to je hodne dvojsecny a osidny, tak plnej souhlas
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: Moje pozice je prosazovat ten individualismus. Kdyby nebylo feministek, pořád bychom byly/i v pozici "neblázni nemůžeš jít studovat VŠ kdo by si tě pak vzal? CHlapi něchtěj přechytralou ženskou která má svoje názory. " takže já jsem ráda že kolegyně ten boj vybojovaly a teď si můžu mnohem více dělat co chci. Totéž přeju i mužům. Oproti rolovému pojetí, tj ženy chtejí, muži chtějí, ...

    Deida myslím právě udělal chybu, že dost mluvil o těch ženách a mužích. Možná před 30 lety když začal tak to bylo adekvátní. Ale teď když něco takovýho slyší žena, neodpovídá to její zkušenosti - ženy jsou dnes mnohem košatější, než jejich feminine jádro. Takže ano, konkrétně v mým vztahu je ta jeho dynamika fakt skvěle použitelná, normálně ho miluju, je chytrej jaxvinja a je to pecka. Ale to jsme my. Zároveň mám spoustu reakcí na Deidu od žen ve smyslu že jim přijde jako machistické prase.

    Dnešní jeho práce už naprosto důsledně místo "žena" říká "osoba která se aktuálně chce víc prohloubit ve feminine polaritě" a místo "děložní čípek" věci jako "nejde o to jestli fakt máte čípek, ale zhruba tam na tom místě kde by byl" atd. Protože svět je jinde. Na paušální role dnes asi nikdo už není zvědavej
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    LAKSHMANA: tak to je víceméně účelovej postoj určenej pro komunikaci s feministkama.

    A v genech tohle zapsaný nemáš? :-)

    No a když už jsme u toho vymezování se vůči feministkám, či vůbec ženám obecně, rád bych se vrátil k té dříve nadhozené otázce, jestli muž, který svou maskulinitu nějak odvozuje od ženské identity, resp. se vůči identitě ženy vymezuje, není poněkud intoxikovaný muž.

    Já si myslím, že ano, připadá mi to toxické. Z čehož tak nějak vyvozuju, že je pro muže toxické i prostředí školství, ve kterém převažují ženy.

    Nevím teď, jestli jsem si teď sám trochu nepřeformuloval původní otázku jinak.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    YMLADRIS: Jasně, promiň já to rutinně zkracuju. Když píšu "chlap", nebo "chlapi", myslim tím "naprostá většina mužů tvořící normu, tj. identifikující se s maskulinním sexuálním jádrem". "Ženský" myslim "naprostá většina žen tvořící normu, tj. identifikující se s femininním sexuálním jádrem". Pak je to všechno kolem a mimo tyhle kategorie taky samozřejmě, a všechny ty variace a hry, atd, který přichází po tom, co si nějak základně tohle člověk uvědomí. Ale já si pamatuju že jsme už před lety s právě shodli na tom Deidovi, tak asi vycházim z toho že předpokládáš že s těmahle kategoriema počítám, i když to pořád tak pečlivě nevypisuju. Tu černobílou radikálnost a nekompromisnost kterou u mě vídáš v některých diskuzích, tak to je víceméně účelovej postoj určenej pro komunikaci s feministkama.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    YMLADRIS: jo, jedna moje holka byla záchranou sítí svého přítele mnoho let. Milovala ho, ale rozpadlo se to. Já ale takovou zkušenost nemám i když věřím, že takové uspořádání jsou. Znám pár rodin, kde je dominantní žena. Ale co je znám, tak stále hledají oporu v muži. Tím ti ale nechci oponovat;-) jen formoluji vlastní vzorek zkušenosti.

    Já nejsem zastáncem normativu, věřím že partnerský aranžmá mají být individuální. Spíš věřím, že se lidi musí naučit nějaké schopnosti, aby jim bylo lépe.

    LAKSHMANA: hele, já myslím, že je to výběrem partnerek;-)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    RUDOLF: Tak já se sebou taky nechal slušně vyjebat, a ne jednou... :-D Ale v podstatě si myslim, že ženská bude s chlapem vždycky trochu vorat. Imho vtip je v tom a by si ty dva sedli a bylo to tak akorát pro oba.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    YMLADRIS: jo, jedna moje holka byla záchranou sítí svého přítele mnoho let. Milovala ho, ale rozpadlo se to. Já ale takovou zkušenost nemám i když věřím, že takové uspořádání jsou. Znám pár rodin, kde je dominantní žena. Ale co je znám, tak stále hledají oporu v muži. Tím ti ale nechci oponovat;-) jen formoluji vlastní vzorek zkušenosti.

    Já nejsem zastáncem normativu, věřím že partnerský aranžmá mají být individuální. Spíš věřím, že se lidi musí naučit nějaké schopnosti, aby jim bylo lépe.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: myslim ze dnesni statistika bude vzdy na tvoji strane. my zijeme fakt divne (vydelavala jsem driv vic nez partner, pak jsem i chodila do prace a on byl se synem doma, ted je to zas jinak...), takze celkovy muj point jako protivaha k tvym pohledum typu "zeny chteji, zeny preferuji, atd" je neco jako JDE TO I JINAK A JE TO INDIVIDUALNI. cili tyto moje reakce na tvojr pripadny dalsi pausalni vyroky ("chce po tobe pevnej bod") a statistiky asi bude porad dal takovato, tj "ne vzdy, ne kazda, ..."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam