• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    NYA
    NYA --- ---
    YMLADRIS: manipulace používající flirt s cílem nějakýho prospěchu. Obecně manipulace jsou toxický dost, na gender nehledě
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    LOPIK: imho good point
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO: Taky slušný. :-D No já jsem se pustil do těch vod a podrobil to asi půlroční prakticky soustavný analýze. Momentálně si to jenom příležitostně osvěžuju. No nic pěknýho to neni.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    NYA: To mě těší, žeses pobavila. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    toxicka femininita - citove vydirani; péče kterou nelze odmítnout (páchání dobra); neschopnost držet svoje hranice; navenek je to kámoška, za zády pomlouvá a komplotuje (smrtící "ženský kolektiv"); submise už nerozeznatelná od infantility; .. co dál?

    pardon za OT
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: Ty jsi kvalitni priklad toxicke maskulinity. Tebe by mohli pribit na nastenku a ukazovat jako nazorny odstrasujici priklad.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: ja si myslim, ze takovy hezky cesky slovo "otravny" postihuje oba dva hlavni vyznamy ty toxicity, jak primarni, tak ten abstraktni prenesenej:)
    tak klidne rikej otravny, jestli je to pro tebe nejaka prekazka, jak se zapojit do tematu debaty:))
    TUILE
    TUILE --- ---
    LOPIK: ja si pod toxickou feminitou predstavim liliu a houdovou.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Neco bude na tom, ze to spojeni je fakt divny - toxicky jsou klobasy prenesene dejme tomu treba spatny vztahy, ale maskulinita tuhle kvalitu nema.. Prehnana budiz ale spojovat to s toxicitou je opravdu hodne zavadejici. Predstavim si toxicka zenskost a nevim no..
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LAKSHMANA: nevím no, to je zase o té konfiguraci ne?...když bude nějaké militantní feministce vadit, že jsem svojí bejvalku odtáhl za vlasy (a to radši ani nerozebírám Itálii, která se děla za zavřenými dveřmi) a jsem v jejích očích díky tomu šovinistický majetnický prase, tak si holt nejsme souzeni. Ona si bude muset najít subtilnějšího muže a já nějakou v očích feministky selku uznávající středověké hodnoty a hrubou sílu (aneb okřídlené slovácké "už mňa nebije, už mňa nemá rád"....eh, doufám, že máme smysl pro humor)

    Že mají některé ženy potřebu či snahu muže kastrovat je jasný, někdo se nechá, někdo ne. Nakolik se z této tendence tvoří nějaké ideologické hnutí nevím, do těchto temných social justice vod se bojím pouštět, protože to je oblast velice tenkého ledu, kde pouhé jedno slovo může rozhodovat o rozdílu mezi životem a smrtí :-)))
    NYA
    NYA --- ---
    LAKSHMANA: haha, mě jsi dost pobavil. Takže je tu spiknutí žen s cílem potlačit cokoli mužské? :)) Došly tak daleko, že třeba upozorňují na vynechávání ženských vědkyň v diskuzních panelech případně odborných sbornících :))
    (Tím to začíná a vrháním gendermanů přes palubu končí!)
    AMANT
    AMANT --- ---
    LAKSHMANA: takovouhle mysogynni sracku jsem snad jeste necet.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Ve vztazích je to o konfiguraci - může být člověk, kterej z nějakýho důvodu opakovaně své partnery svým chováním provokuje k žárlivosti, scénám, nejistotě. Přičemž když si ty jeho protějšky pak najdou jiné/více kompaktibilní, tak se už takhle neprojevujou. Tzn. že tu nejistotu tam primárně vytvářel ten, na kterýho se žárlilo než ten, kterej žárlil...

    Podobně jako se říká, což je pochopitelně dost kontroverzní psychologická teorie, že určité typy žen (submisivní puťka, oběť, pasivně agresivní) k sobě přitahují opakovaně násilníky, protože ten hněv-agresi, kterej si u sebe nemůžou/nechtějí přiznat, se pak k nim obloukem jako bumerang vrací z okolí channelovanej skrze toho partnera.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HONZAL: Nezvládnutý emoce který internalizuješ a nezvládnutý emoce kvůli kterým se potřebujěš povyšovat/whatever. Jsou obojí škodlivé a tedy toxické. Toxické jsou i přírodní látky.

    Když někdo prosazuje svoji vůli silou, tak už vykročil od diskurzu k prosazování. Člověk musí být připraven, že některé situace nejde vyřešit komunikací jakmile jedna strana přejde k síle. Pak vyhrává silnější.

    Tohle jsme se jako společnost rozhodli instuticionalizovat. Tj. pokud není po ruce exekuční moc státu, vyhrává v danou chvíli síla/moc. Problém je, že fyzická konfrontace má zdravotní následky. I zvířata kalkulují s tím, zda boj nepřinese příliš velké riziko zranění.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: uz vickrat mi v tomto klubu prislo, ze nekdo "toxicka maskulinita" cte "maskulinita je toxicka", pritom ja to ctu "projevy maskulinity ktery tak hypertrofovaly ze jsou jedovaty"
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    HONZAL: jasný, osobně to jsou pro mě obvykle těžký situace, když vidím (někdy aktuálně, někdy zpětně), že se chovám křivácky, připosraně, zavidím, chytračím, pouštím emocionální jed, projektuju nějaký svoje mindráky apod. Když ti to pak někdo dá jasně najevo, tak není nic jednoduššího, než se urazit/nasrat nebo vidět to na něm. Vyklepanej ratlík štěká a otravuje tak dlouho, až narazí a pak se diví.

    Otázka je, kdo je toxičtější - jestli ratlík, kterej útočí "nenápadně" a ze zálohy, nebo ten, kterej mu dá upřímný férový dělo :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    INK_FLO:dik ze ses nevyhnul odpovedi;) ale tvl:)) to si te asi neumim predstavit:)) za vlasy dost husty no, nicmene maloco me dokaze tak nasrat, jako kdyz ze me ("moje") zencka dela pitomce, nota bene treba pred jejima kamosema, ktery ja neznam. ja ji prece taky neshazuju pred jinejma zenckejma a uz vubec se na ne nelepim, kdyz je ona pobliz... njn, nektery zencky nekdy davaj najevo i maly sympatie dost zvlastnim zpusobem.

    (na jednom DIY karnevale me bejvalka seznamovala se svoji kamoskou. nvm, pro me rutina, buchta mi dala pusu na tvar a objala, tesi me. bejvalka pak pul dne zurila, co si to ta cuza dovoluje me objimat, ze to jako urcite chtela se na me tisknout prsama, abych vedel, jaky je ma:)) ja to v tom vubec nevidel, pro me to byl zdvorilostni kontakt:))


    R_U_SIRIOUS: ale neeee. to chlapactvi jakozto urcita slozka, dejme tomu osobnosti nebo charakteru..:)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    INK_FLO: já myslim, že toxik je držet tu agresi v sobě. Dodneška lituju spíš toho, kolikrát sem byl pacifista a nechal věci bejt (potlačená agresivita), než abych raději 1) poslal nějakýho chytrolína do prdele 2) dal chytrolínovi dělo.

    Chytrolín je někdo, kdo mi chce dát najevo, že je nějak lepší v obecnym smyslu, situace jsou různý. Prostě "dělání ramen". Dneska mam z těch situací divnou pachuť, kdybych se nebál nechat vyeskalovat do přímýho i fytzickýho konfliktu, možná to bude lepší pro všechny :-))
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Hmmm, člověk jako chemická sloučenina? Ne že by to nemohlo být ve větším množství otravné, ale je to poněkud redukcionistická metafora. :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    AMANT: pamatuju, v tom tehdejším kontextu mi přišlo, že si na tom borcovi něco hojíš, jsi moc přehnanej. Plus to mohlo asi souviset i s tehdejší životní situací, ale do toho jsem v ten moment neviděl. Na druhou stranu se snažím nedělat unáhlený závěry/podléhat prvním dojmu. Takže později, když jsem zjistil, že jsi v klidu, tak jsem to bral prostě jako nějakej momentální (z mýho úhlu pohledu) úlet, kterej netřeba generalizovat.

    Podobná situace - s bývalou přítelkyní jsme byli na akci, piva + panáky, našel jsem jí pak za stagi, jak se tam lepí na nějakýho nabíječe, tak jsme si to vyříkali. Za nějakou dobu po dalších panácích jí nemůžu najít, tak jí hledám na předchozím místě činu, a zase se tam lepí na toho samýho :-). Tak mi ujely nervy, vletěl jsem tam a odtáhl jí za vlasy a vypičoval. Na záchodě si mě pak vyhlídl nějakej borec z toho soundsystemu, kterej to viděl, začal mi tam promlouvat do duše a opravdu si dal záležet na tom, ať si vychutnám, jak moc mnou opovrhuje. Nijak ten samotnej akt neomlouvám, byla to interakce víc věcí (ovlivnění alkoholem, neposedná přítelkyně), která aktuálně udělala dojem, že jsem agresivní macho kokot. Každopádně tam ten potenciál očividně mám, protože jsou pacifisti/jemní/ultimátně netoxičtí mužové, kteří by se nikdy k něčemu takovýmu nesnížili nebo nenechali vyprovokovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam