• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Přemejšlim proč vlastně ten můj radikální post, zdá se, tolika lidem šlápnul na kuří oko. Neni to tim, že nevědomě slučujeme pojmy *feminismus / feministka* (ideologie, stoupenkyně ideologickýho hnutí) a *žena*? (I to sloučení tady někde v textu nakonec vidim). Jako upřímně mě to překvapilo, jak se to většiny osobně dotklo. Že by lidi obecně milovali feminismus? Asi ne. Že by lidi obecně milovali ženy? Daleko pravděpodobnější.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    INK_FLO: Nene, jsem muž a agrese, zbytečný lepení se za zadky aut, nerespektování druhých apod. vnímám jako hloupé a nebezpečné projevy. Za mě je to rebranding více věcí a nejen z ženské perspektivy.
    EKG
    EKG --- ---
    INK_FLO: Tak je jasne, ze kazde hnuti ma celou skalu pruvodnich jevu. Nejakou tu mlcici vetsinu, radikalni pokrikovace typu A (mam toho dost a kazdy mi akorat rika, ze se mam uklidnit), radikalni pokrikovace typu B (zarvi si nejake vhodne Oi! Oi!, drzku mu rozbij), radikalni pokrikovace bez vyhraneneho typu (casto meni hnuti, jdou za lepsim pokrikem), vizionare, analytiky, charismaticke vudce, dogmaticke vyznavace, dogmaticke odpurce, radikalni odpurce vsech typu, zvlaste pak typu C (odpurce jineho nazoroveho proudu, ktery momentalne souzni). No a pak samozrejme ruzne prilepky typu Kolik ASP, ktere v zasade dokazou vydelat na cemkoliv.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jaký je vlastně rozdíl mezi mužským šovinismem a toxickou maskulinitou?...není to jen rebranding?
    AMANT
    AMANT --- ---
    VENDULKA: asi ta toxicita bude mozna v tom urcitym vyzadovani "typickosti"?:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Tomu sváru mezi pohlavími asi oboustranně nepomůže, když se to bude senzacechtivě polarizovat a podávat ve stylu strašení imigrantama nebo Qanonem - celosvětové společenství zákeřných nelidských feministek má dlouhá léta nenápadně připravovaný, podlý a strategický plán na vyhubení mužů, sdílejte než to smažou!.....Další problém je v tom, že této rétoriky se v rámci politiky chytají největší dementi, takže pod ten Lakshmanův manifest by se jako první podepsal VKml a už by ho lákal do strany jakožto odborníka z oboru, který má ten správný (tzn. náš) názor na věc.

    Jinak kdyby se to mělo prosazovat přes slizký šovinisty typu Klaus nebo Okamura, kteří si na debilních kecech o nějakých imaginárních tradičních hodnotách a rolích (což bylo co přesně? Když museli černoši jezdit v zadní části autobusu, aby svým smradem neobtěžovali velkého bílého muže? Když se v manželství neprojevovali city a ženská musela držet hubu a krok, i když byla chytřejší než chlap?) přihřívají svou populistickou polívčičku brnkající na senilní sentiment, tak budu raději hlasovat pro nadvládu bojových amazonek a nastavím prdel na uměláka...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZAL: /umela

    vlastne bych rekl, ze prehnanej feminismus je toxic, kdy vnasi spis svar mezi pohlavi. Ale ja to vnimam jako komplementarni projev vuci macho maskulinite. Jak se neco potlacuje (nebo utlacuje), o to vic to ziska na sile.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: psychicka agrese - schopnost trefovat se do slabych mist, ponizovani, nabouravani sebeduvery. Zenska potvora? Archetypalne Lilith, Xenie, carodejnice :-))

    Kamarad s jednou takovou zil, rikal, ze umrla tyrat po kouskach, jakoby nic, maly "nevinny" prupovidky behem dne. Ale ve vysledku to bylo jak maly sipky, kterych je ale hodne a po case udelaj velkou diru. Nakonec to snad taky koncilo nejakym skrcenim atd., coz bych do nej vubec nerekl.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    YMLADRIS: já bych ještě přidala k toxické feminimitě odsuzování žen, které vybočují, neodpovídají nějaké feminimní "normě". Může se třeba jednat o ženy, které mají méně typické koníčky, profesi, bezdětné ženy, sexuální měnšiny, ženy co nebaví nosit make-up apod.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Plus samozřejmě když někdo nakráčí do diskuze s blahosklonným paternalistickým přístupem alá "hoši hoši..." jako kdyby byl nějakej tatínek kárající partu nablblých spratků, tak se nemůže divit, že hodně lidem bude připadat jako přesně ten přezíravej suverénní macho kokot, před kterým ty feministky varují, čímž docílí přesnýho opaku než chtěl a dá jim za pravdu :-))...což je zase ta otázka, jestli je konfrontační bojovej tón to pravý ořechový. Tady to zatím tak nevypadá, možná na facebooku to funguje
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LAKSHMANA: Asi mi chybí širší perspektiva. Dovedu si představit, že věci z tvého hlavního příspěvku jsou na něčem založené, že tu feministickou propagandu můžou některý ženský zneužívat, aby se nějak po chlapech vozili nebo jim něco vraceli. V jaké míře se to děje, jak moc je to společenskej rizikovej jev nevím, nemám načteno a nechci si dělat názor na základě osobních dojmů či předsudků

    Tvůj přístup se zdá být celkem nekompromisní/militantní - máš pocit, že je potřeba jí do konfrontace a nebrat si servítky, stejně jako si neberou servítky ony? Už se to nedá řešit po dobrým?

    Zdejší diskuzi si pro sebe beru spíš jako takový zajímavý zamyšlení nad nějakýma stereotypama, módama chování, kde je hranice zdravého a nezdravého. Osobně se tím ohroženej necítím, vztah mám spokojenej, ani jeden se v něm nemáme potřebu vymezovat či hrotit nějaký definice rolí (jestli jsem já dost muž a ona dost žena, nebo bych já měl být větší muž a ona menší žena, nebo já menší muž a ona větší žena), probíhá to spontánně. Takže spíš jen námět pro zamyšlení, než křižácká výprava...

    Každopádně to může být nějaký přechodový období, kdy po stoletích buranismu a útlaku se na chvíli jazyk vah vychýlí na druhou stranu, kdy dostanou na prdel chlapi a budou tu vládnout pevnou rukou amazonky, který nás budou chovat v klecích jen na sperma, uvidíme :-)

    Sexmise / Seksmisja (1983) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/37898-sexmise/prehled/
    SHIVALA
    SHIVALA --- ---
    Na nějakým random webu psychologyinaction.org sem našel, že se měl pojem toxická maskulinita zrodit v rámci tohodle hnutí: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mythopoetic_men%27s_movement
    Nějak zevrubněji se mi po tom pátrat nechce, ale byť mi ten konstrukt přijde spíše iritující a štěpící než užitečný, po povrchním ohledání se nezdá, že by jeho původ byl zrovna feministický.
    Rád se nechám z omylu vyvést někým hlouběji ponořeným do problematiky :)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    LAKSHMANA: Poslechni, nechceš namísto feminismu pro tento klub alespoň vynalézt nějaký jiný target, kterého bychom se měli obávat, válečníku?
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO: Diskuze s feministkama naživo i na fb, zevrubný obeznámení se s literaturou o antisociálním a psychopatickým chování jak u mužů tak u žen, sledování prorůstání femin. ideologie americkou/australskou/britskou a EU legislativou, bezpočet hodin televizních i netelevizních diskuzních střetů s feministkama na youtube, mnoho hodin analýz nejrůznějších klasických argumentačních faulů systematicky opakovaných feministkama. V kostce. Stran Petersona tak tam vím úplně podrobně o všem co se tam od začátku dělo, která strana prezentovala jaký argumenty, kdo prokázal "histerii" jak píšeš a kdo věcně argumentoval. Nadto jsem se seznámil i s několika jeho přednáškovýma cyklama (v jejich úplnosti) který prezentoval Torontský univerzitě, který nemají s tím okrajovým tématem svobody projevu (compelled speech) nic společnýho. Pak taky oblibuju toho Warrena Farrella, jehož několik knih k tématu jsem přečet a sleduju všechny youtube výstupy který má. Jako nějak jsem k tomu drsnýmu postoji dospěl a věřim, že domácí úkoly jsem si udělal.
    EKG
    EKG --- ---
    INK_FLO: Jo Jordan se ten debil jmenuje.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LAKSHMANA: napadá mě k tomu, že jestli to probíhalo hlavně formou diskuzí v rámci nějakých feministických témat či klubů na FB, tak to možná nemusí být úplně reprezentativní vzorek či odraz obecného dění ve společnosti. Ale jen nějakej vrcholek ledovce, kterej je ten nejradikálnější, přičemž pod ním už to tak žhavý není a často to i dává smysl a je rozumný. Nebo máš i zkušenosti z osobního života/vztahů, kdy opakovaně narážíš na to, že jsi pro ženy moc maskulinní a chtějí tě nějak krotit nebo kleštit?

    Teď to neber osobně, ale to cos napsal mi tím stylem trochu připomnělo hysterii Jordana Petersona okolo těch LGBT non-binar témat. Že tam má nějakou paralelu "napřed ustoupíte a dovolíte, aby se jim říkalo jak oni chtějí....pak něco něco...a pak novodobé gulagy a neomarxismus!"
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: OK, jenom jestli si za tím cancem bude stát a ještě to rozvádět, tak si Lakshmana dávám do ignore, protože se z podobných vyblitků nehodlám otrávit. ;)

    A jestli napíše něco ve smyslu Hoši, hoši, haha, teď jsem vás chtěl jenom pobavit, tak mu to odpustim. Ovšem za předpokladu, že se tady veřejně omluví.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TUILE: mě je Houdová sympatická, ta holka je sice úplně mimo, ale tak nějak mile a nesere mě a skoro jí to přeju. Ze všech těhlech ezobohyň jí jediný věřím, že jí pár lajniček v pralese prošťouchlo ty správný čakry.
    AMANT
    AMANT --- ---
    prosimvas kdyz uz se teda s necim pisete a ja to musim cist, tak si za tim stujte, pripadne to rozvedte.
    tady ty manevry prijdu se statementem, jeste takovej milostive paternalistickej ton "hosi hosi, ted vam vyjevim pravdu o svete a ozdobim to velkolepymi privlastky" a kdyz me s tim poslou nekam, tak zalezu do krytu " je to jenom nyx", to je hrozna traparna:)))
    uplne v rozporu s tim, jak chces, aby ty tvoje prispevky znely dulezite a promyslene..
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: Dyt jo, v klidu a s rozvahou, jinak by se mohla poskodit nejaka vetsi ceva, a to by rychle pokazilo celou vystavku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam