• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    SHIVALA
    SHIVALA --- ---
    Na nějakým random webu psychologyinaction.org sem našel, že se měl pojem toxická maskulinita zrodit v rámci tohodle hnutí: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mythopoetic_men%27s_movement
    Nějak zevrubněji se mi po tom pátrat nechce, ale byť mi ten konstrukt přijde spíše iritující a štěpící než užitečný, po povrchním ohledání se nezdá, že by jeho původ byl zrovna feministický.
    Rád se nechám z omylu vyvést někým hlouběji ponořeným do problematiky :)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    LAKSHMANA: Poslechni, nechceš namísto feminismu pro tento klub alespoň vynalézt nějaký jiný target, kterého bychom se měli obávat, válečníku?
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO: Diskuze s feministkama naživo i na fb, zevrubný obeznámení se s literaturou o antisociálním a psychopatickým chování jak u mužů tak u žen, sledování prorůstání femin. ideologie americkou/australskou/britskou a EU legislativou, bezpočet hodin televizních i netelevizních diskuzních střetů s feministkama na youtube, mnoho hodin analýz nejrůznějších klasických argumentačních faulů systematicky opakovaných feministkama. V kostce. Stran Petersona tak tam vím úplně podrobně o všem co se tam od začátku dělo, která strana prezentovala jaký argumenty, kdo prokázal "histerii" jak píšeš a kdo věcně argumentoval. Nadto jsem se seznámil i s několika jeho přednáškovýma cyklama (v jejich úplnosti) který prezentoval Torontský univerzitě, který nemají s tím okrajovým tématem svobody projevu (compelled speech) nic společnýho. Pak taky oblibuju toho Warrena Farrella, jehož několik knih k tématu jsem přečet a sleduju všechny youtube výstupy který má. Jako nějak jsem k tomu drsnýmu postoji dospěl a věřim, že domácí úkoly jsem si udělal.
    EKG
    EKG --- ---
    INK_FLO: Jo Jordan se ten debil jmenuje.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LAKSHMANA: napadá mě k tomu, že jestli to probíhalo hlavně formou diskuzí v rámci nějakých feministických témat či klubů na FB, tak to možná nemusí být úplně reprezentativní vzorek či odraz obecného dění ve společnosti. Ale jen nějakej vrcholek ledovce, kterej je ten nejradikálnější, přičemž pod ním už to tak žhavý není a často to i dává smysl a je rozumný. Nebo máš i zkušenosti z osobního života/vztahů, kdy opakovaně narážíš na to, že jsi pro ženy moc maskulinní a chtějí tě nějak krotit nebo kleštit?

    Teď to neber osobně, ale to cos napsal mi tím stylem trochu připomnělo hysterii Jordana Petersona okolo těch LGBT non-binar témat. Že tam má nějakou paralelu "napřed ustoupíte a dovolíte, aby se jim říkalo jak oni chtějí....pak něco něco...a pak novodobé gulagy a neomarxismus!"
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: OK, jenom jestli si za tím cancem bude stát a ještě to rozvádět, tak si Lakshmana dávám do ignore, protože se z podobných vyblitků nehodlám otrávit. ;)

    A jestli napíše něco ve smyslu Hoši, hoši, haha, teď jsem vás chtěl jenom pobavit, tak mu to odpustim. Ovšem za předpokladu, že se tady veřejně omluví.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TUILE: mě je Houdová sympatická, ta holka je sice úplně mimo, ale tak nějak mile a nesere mě a skoro jí to přeju. Ze všech těhlech ezobohyň jí jediný věřím, že jí pár lajniček v pralese prošťouchlo ty správný čakry.
    AMANT
    AMANT --- ---
    prosimvas kdyz uz se teda s necim pisete a ja to musim cist, tak si za tim stujte, pripadne to rozvedte.
    tady ty manevry prijdu se statementem, jeste takovej milostive paternalistickej ton "hosi hosi, ted vam vyjevim pravdu o svete a ozdobim to velkolepymi privlastky" a kdyz me s tim poslou nekam, tak zalezu do krytu " je to jenom nyx", to je hrozna traparna:)))
    uplne v rozporu s tim, jak chces, aby ty tvoje prispevky znely dulezite a promyslene..
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: Dyt jo, v klidu a s rozvahou, jinak by se mohla poskodit nejaka vetsi ceva, a to by rychle pokazilo celou vystavku.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    EKG: Hlavně klid, ok? Je to jenom nyx.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    INK_FLO: já mam na mysli konkrétně situace, kdy šla druhá strana do konfliktu (klidně i nějak skrytě, ne očividně). Jenže já mam problém do těch konfliktů jít, takže sem si mnohdy nechal jít za svoje hranice a ještě po letech si ty situace vybavuju. Nemyslim jen fyzicky, ale i verbálně - prostě tam mam nějakej blok z dětství, nějaký pochyby a jakoby "zamrznu" a nejsem schopnej proti-akce. Kdybych to vyřešil odpovídající reakcí (agrese verbální nebo fyzická), bylo by to pro mě lepší. Moc se neumim pohádat ani na nyxu, totálně mě to vysaje, takže počáteční flejmy nerozvíjim a radši nereaguju.

    Jak se ale v životě míň setkávam s debilama, tak jsou to převážně křivdičky z minulosti.

    Za hranice druhejch sem naopak dost chodil před pubertou (dost jsem se pral, šikanoval učitelky a moc soucitu se slabšíma jsem neměl), v pubertě úplnej opak.

    RUDOLF: jj, ideálně zvládnout ještě jinak...ale to jsou patterny z hlubokýho dětství, racionálně to může člověk chápat, ale pak přijde emoce a racio má velmi malou moc.
    NYA
    NYA --- ---
    YMLADRIS: manipulace používající flirt s cílem nějakýho prospěchu. Obecně manipulace jsou toxický dost, na gender nehledě
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    LOPIK: imho good point
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO: Taky slušný. :-D No já jsem se pustil do těch vod a podrobil to asi půlroční prakticky soustavný analýze. Momentálně si to jenom příležitostně osvěžuju. No nic pěknýho to neni.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    NYA: To mě těší, žeses pobavila. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    toxicka femininita - citove vydirani; péče kterou nelze odmítnout (páchání dobra); neschopnost držet svoje hranice; navenek je to kámoška, za zády pomlouvá a komplotuje (smrtící "ženský kolektiv"); submise už nerozeznatelná od infantility; .. co dál?

    pardon za OT
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: Ty jsi kvalitni priklad toxicke maskulinity. Tebe by mohli pribit na nastenku a ukazovat jako nazorny odstrasujici priklad.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: ja si myslim, ze takovy hezky cesky slovo "otravny" postihuje oba dva hlavni vyznamy ty toxicity, jak primarni, tak ten abstraktni prenesenej:)
    tak klidne rikej otravny, jestli je to pro tebe nejaka prekazka, jak se zapojit do tematu debaty:))
    TUILE
    TUILE --- ---
    LOPIK: ja si pod toxickou feminitou predstavim liliu a houdovou.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Neco bude na tom, ze to spojeni je fakt divny - toxicky jsou klobasy prenesene dejme tomu treba spatny vztahy, ale maskulinita tuhle kvalitu nema.. Prehnana budiz ale spojovat to s toxicitou je opravdu hodne zavadejici. Predstavim si toxicka zenskost a nevim no..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam